Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1000
%-0.24
Altın 2.239,180
%-0.19
Bist-100 8,82
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan: En çok baskıyı kadınlar görüyor

CHP'li Arslan: En çok baskıyı kadınlar görüyor

Seçimlere kısa bir süre kala gündemi değerlendiren CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, “En çok baskıyı kadınlar görüyor” dedi. CHP'li Arslan gündemi değerlendirdi:

  • Ege Postası
  • 13.06.2018 - 10:33

Öğrencilerin ve işçilerin durumlarının kötü olduğunu söyleyen Arslan, “ Hepsi sıkıntıda. Ev kadınlarını anlatmaya gerek yok. Akşam evde ne pişireceklerini bilmiyorlar. Bu insanlar pazar yerlerini geziyorlar, pazar arabaları boş. Her ev kadınının her emeklinin, her öğrencinin ekonomi bakanından daha çok ekonomi bildiğine şahit oldum. Evdeki kadın ekonomisttir. Çünkü bir aileyi geçindiriyor. Bu ülkede ekonomik, sosyal, pozitif ayrımcılık noktasında en çok baskıyı kadın görüyor. İş bulma konusunda ciddi sorunlar yaşıyorlar. Seçmenlerde en net cevabı kadınlardan alıyoruz” şeklinde konuştu.

“AKP’LİLER 24 HAZİRAN’A YEREL SEÇİM HAVASI VERMEK İSTİYORLAR”

“Hizmet üreten hata da yapabiliyor” diyen Arslan, ”Olmayan bir şeyi yaparken yolları bozabiliyorsunuz. Mesela doğalgaz kazısı var. Bu sürecin bir prosedürü var. Kazı yapılıyor. Alt yapı yapılıyor ve belirli bir süre o toprağın çökmesi gerekiyor. Vatandaşta doğalgazın gelmesiyle asfaltın hemen yapılmasını istiyor ve bunu belediyenin yaptığını düşünüyor. Tabii vatandaşlarımız haliyle sitemde bulunabiliyor.  Fakat seçmenlerimiz bu tür durumlar karşısında; ‘Olsun bu sıkıntılar aşılır. CHP’li belediyeler tüm halka eşit hizmet götürüyor. Tüm halka eşit davranıyor, parti ayrımı yapmıyor. Bu durumdan çok memnunuz’ diyorlar. Zaman zaman AKP’li belediyeler bununla ilgili pek de şık olmayan bir şekilde hizmetleri engellemeye çalışıyorlar. ‘Ben burayı kazdırmam’ diyerek bunu siyasi malzeme yapıyorlar. 24 Haziran’a algı yönetimiyle yerel bir seçim havası vermeye çalışarak hiçbir şekilde ekonomiden, işsizlikten, insanların özgürlüklerinin kısıtlanmalarından bahsetmeden, bu sorunları nasıl düzelteceklerinden bahsetmeden algıları farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar” dedi.

“HDP’NİN BARAJ SORUNU YOK”

HDP’yle ilgili değerlendirmede bulunan Arslan, “HDP’nin baraj sorunu yok. Elimize ulaşan tüm anketler HDP’nin en az yüzde 12’lerde olduğunu gösteriyor.  Emanet oy meselesine açıklık getirelim. 7 Haziran’da İzmir 1. Bölgede CHP 6 milletvekili çıkardı. Çünkü seçim daha demokratik olsun ve HDP barajı geçsin diye bir kısım seçmen HDP’ye oy verdiler. HDP’nin 1, AKP’nin 4, MHP’nin 2, CHP’nin 6 milletvekili vardı. 1 Kasımda seçimler tekrarlanınca HDP’ye giden emanet oylar geri partimize döndü. Bu şekilde CHP 7, AKP 4, MHP 1, HDP 1 milletvekili çıkardı. Yani HDP’nin vekil sayısı değişmedi,  CHP’nin vekil sayısı bir tane arttı, MHP’nin ise bir tane vekili azaldı. Seçmenlerimiz bu sefer şunun farkında olmalılar. HDP’nin baraj sorunu yok. Duygusal oy vererek CHP’nin milletvekili sayısının azalmasına neden olmayalım” Dengeli bir parlamentoda bir milletvekili çok önemli. Hatırlarsanız 1 Mart tezkeresinde 1 vekili az olsaydı Türkiye, Irak bataklığına girecekti. Muharrem İnce’nin söylediği gibi bir çivi… Memleketin kurtarılmasına vesile olan o bir bir çivi, bazen bir oy, bazen bir milletvekilidir” şeklinde konuştu.

“HABUR’DA Kİ DÜZMECE MAHKEMELERİ, ŞİVAN PERVER’LE SÖYLENEN TÜRKÜLERİ UNUTMASINLAR”

Muharrem İnce’nin barışı sağlayabilmek adına tüm Cumhurbaşkanı adaylarını ziyarete gittiğini söyleyen Arslan, “Algı operasyonu yaratmaya çalışanlar boşuna uğraşmasınlar. CHP, HDP’yle yan yana gibi söylemlere gerek yok. HDP’nin kendi siyasi kimliği var. CHP’nin kendi siyasi kimliği var. Bize bu şekilde konuşanlar Habur’daki düzmece mahkemeleri, Şivan Perver’le beraber söylenen türküleri unutmasın” dedi.

“ARABİSTAN GİBİ ZENGİN DEĞİL, İSVİÇRE GİBİ VARLIKLI OLMAK İSTİYORUZ”

Oy kullanmayan vatandaşların eleştiri yapmaya haklarının olmadığını söyleyen Arslan, “Oy kullanmak bir sorumluluktur. Bu sorumluluğa ortak olmayanların, hesap sorma hakkı olamaz” dedi. Her yerde kolejlerin olduğundan bahseden vekil adayı, parası olanların çocuklarına iyi eğitim aldırdıklarını, sosyal devletin, anayasanın eşitlik ilkesine göre herkese eşit eğitim sağlama zorunda olduğunu söyledi.

 “Biz Arabistan gibi zengin olmak istemiyoruz İsviçre gibi varlıklı olmak istiyoruz” diyen Arslan, “Varlıklı olmak ile zengin olmak arasında çok ince bir çizgi var.  Varlıklı olmak, kadın-erkek eşitliğinde sağlıkta, ekonomide, eğitimde zenginliktir” şeklinde konuştu.

İktidara gelir gelmez OHAL’i kaldıracaklarını söyleyen Ednan Arslan,   "OHAL ekonomiyi ciddi anlamda sekteye uğratıyor. Çünkü yatırımcı ve turist gelmiyor. Fabrikalarını taşıyıp giden yatırımcılar var” çünkü ülkemizi yatırım açısından riskli buluyorlar" diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.