Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Arslan’dan mahkeme kararına sert eleştiri: Gelsin mahkeme topları ayırt etsin

CHP’li Arslan’dan mahkeme kararına sert eleştiri: Gelsin mahkeme topları ayırt etsin

Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçiminin kura kısmı bugün İzmir 2. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edildi ve kuranın yenilenmesine karar verildi. Kuranın iptalinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den karara tepkiler geldi. CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, mahkemenin keyfi karar verdiğini söyledi. Kuraya salondayken herhangi bir itiraz olmadığını hatırlatan Arslan, kuranın eşit koşullarda yapıldığını belirtti ve “Toplar aynı. Nasıl ayırt edecekler topları. Mahkeme gelsin o zaman hangi top kime ait ayırt etsin” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2020 - 16:13

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar aksoyûn görevden uzaklaştırılmasının ardından 1 Aralık tarihinde Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimleri yapılmıştı.

Seçimde Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı’nın adayı da Aydın Pehlivan olmuştu. İl 4 turda başkanın belirlenemediği seçimde başkan vekilini belirlemek için kuraya başvurulmuş ve kurada adı çıkan isim ise Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı adayı da Aydın Pehlivan kuraya itiraz etmişti.

Başvuruyu değerlendiren İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, mahkeme kararını değerlendirdi. Kuranın herkesin gözü önünde çekildiğini hatırlatan Arslan, kura esnasında cumhur İttifakı’ndan herhangi bir itiraz olmadığını hatırlattı ve mahkemesinin keyfi karar verdiğini söyledi.

"ÇOK KEYFİ BİR KARAR OLMUŞ"

Arslan, “Sonuç itibariyle kura orada herkesin gözünün önünde yapıldı. Salonda AKP’nin İl başkanı da vardı, bizim partimizin il başkanı vardı, belediye meclis üyeleri vardı. O topları oraya getirenler AKP’liler. Kurayı çekecek olan başkan vekili salondan çıkarılıyor. Aynı büyüklükte ve aynı renkte iki topun içine isimler yazılıp konuluyor. Ardından başkanvekili dışarıdan gelerek topları karıştırarak kurayı çekiyor. Yani yok torbanın içindeymiş yok torbanın içindeymiş...Toplar aynı. Nasıl ayırt edecekler topları. Mahkeme gelsin o zaman hangi top kime ait ayırt etsin. Yasada torba yazıyor olabilir. Ama sonuçta bu bir kura. Eşit şartlarda yapılmış m? Yapılmış. Topun birinin rengi farklı olur anlarım, biri büyük biri küçük olur anlarım. Şeklen birbirinin aynı ikiz olan iki top fanusun içine konmuş. Gelsin mahkeme heyeti o kuradaki topların kime ait olduğunu çekmeden anlayabiliyorlarsa tebrik etmek lazım. Kaldı ki kurayı çekecek olan meclis başkanvekili arkadaş salonun dışına çıkarılıyor. O topları oraya getirenler Adalet ve Kalkınma Partililer. Peki o kura çekimi sırasında ‘Bu iş böyle yapılamaz’ diye bir itiraz var m? Yok. Bu konuyla ilgili herhangi bir dilekçe var m? Yok. Seçimi beraber izliyorlar m? İzliyorlar. Hep beraber kuranın çekilmesini sağlıyorlar mı sağlıyorlar ve kuradan bir isim çıkarıyorlar. Peki o kuradna AKP’li çıksaydı itiraz edecekler miyd? Burada hukuk keyfi davranmış. Çok keyfi bir karar olmuş. Hukuk zorunludur. Sana göre bana göre bize göre bir hukuk olmaz. Hukuk, hukukun üstünlüğüyle yaşar. Eğer biz hukukun üstünlüğünü de yok edersek... Ki görüyoruz son hukuk uygulamalarında ülkemizde maalesef benzer şeyler çıkıyor. Egemenler hukukunun üstün olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bu karar doğru değil. Peki ne yapacağı? AKP çıkana kadar kurayı yenileyecek miyiz” dedi.

KARARA İTİRAZ EDİLECEK

İl başkanlığı'nın mahkeme kararına itiraz edeceğini söyleyen Arslan, “Sonuç itibariyle bizler hukukun üstünlüğüne inanmış insanlarız. Kararı beğenmesek de hukuksuz da bulsak biz her zaman hukuku baştacı eden bir partiyiz. Ortada yürütmeyi durdurma kararı var. Bizim partimiz bu karara itiraz edecek. Bunun bir itiraz  makamı vardır. Biz o itiraz makamına itirazımızı ileteceğiz. Çıkan karara da uygun davranacağız. Sonuç itibariyle Menemen’de bu işlem gerçekleşti ve o gün orada olan hiç kimsenin bir itirazı olmadı” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.