Dolar 32,5855
%0.34
Euro 34,7925
%0.17
Altın 2.511,510
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li 8 gencin dosyası YDK’da

CHP’li 8 gencin dosyası YDK’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Disiplin Kurulu, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresinde basına yönelik saldırıya karıştığı tespit edilen 8 isimle ilgili nihai kararını geçtiğimiz ay vermişti. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise kararın kendilerini tatmin etmediğini söylemişti. Karara itiraz ettiklerini belirten Başkan Yücel, “Dosya Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderildi. CHP’yi şiddetle, vandallıkla, basına yapılan saldırıya tartıştıran kim olursa olsun biz o kişilerin disiplin ve parti hukuku çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli tavrı sergileriz. Ama bu saatten sonra karar verme yetkisi Yüksek Disiplin Kurulu’nda” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.01.2021 - 11:45

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından iki grup arasında çıkan kavga alanda bulunan ve olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yönelik linç girişimine dönüşmüştü.

CHP İzmir İl Başkanlığı ise olaya ilişkin soruşturma başlatmış ve saldırıya karıştığı tespit edilen 8 ismi kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti.

İl Disiplin Kurulu geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği toplantıda disipline sevk edilen 8 isim ile ilgili kararını vermişti. 

Buna göre; 4 isme 1 yıl geçici ihraç, 3 kişiye kınama ve 1 kişiye de uyarı cezası verilirken bir kişi hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmişti.

Disiplin kurulu kararının açıklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, kararın kendisini memnun etmediğini belirtip karara itiraz edeceklerini açıklamıştı.

“KARARA GEREKÇELİ BİR ŞEKİLDE İTİRAZ ETTİK”

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Başkan Yücel, verilen karara itiraz ettiklerini ve konunun Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini söyledi. Başkan Yücel, “Dosya Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderildi. Biz o kongrede fiziki saldırıda bulunan veya kongrenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini bozan tespit ettiğimiz kim varsa kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettik. Yaşanan, CHP olarak istemediğimiz olaydı. Bu konuda İl Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu olarak tavrımız başından beri netti. İl Disiplin Kurulumuz bu olayı biraz daha farklı değerlendirmiş olabilir. Hafif cezalar vermiş olabilir ama biz İl Yönetim Kurulu’nda aldığımız kararın aksine bir karar verildiyse bunların hepsine gerekçeli bir şekilde itiraz ettik. Önümüzdeki günlerde ya da haftalarda Yüksek Disiplin Kurulu’nda o dosyalar görüşülür. O arkadaşlar çağrılıp tekrar savunmaları alınır ve Yüksek Disiplin Kurulumuz nasıl bir kanaat oluşturursa ona göre karar verirler. Ama İl Disiplin Kurulu’nun verdiği karar bizi tatmin etmedi. Çünkü CHP’yi şiddetle, vandallıkla, basına yapılan saldırıya tartıştıran kim olursa olsun biz o kişilerin disiplin ve parti hukuku çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli tavrı sergileriz. Ama bu saatten sonra karar verme yetkisi Yüksek Disiplin Kurulu’nda” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.