Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP, Laiklik için İzmir'i ayağa kaldıracak

CHP, Laiklik için İzmir'i ayağa kaldıracak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, TBMM başkanı İsmail Kahraman'ın, Laikliğin olmadığı, dindar bir anayasa istemesiyle ilgili bir dizi eylem ve protesto gösterileri yapma kararı aldı. CHP, Laiklik için İzmir'i ayağa kaldıracak

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 14:34

CHP İl Yönetim kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Toplantılarının ana gündem maddesinin, TBMM başkanının laikliğe karşı yaptığı saldırılar ve bu saldırıya karşı yapmayı planladıkları eylemler" olduğunu söyleyerek şunları ifade etti.

TBMM Başkanının büyük bir gaflet içinde söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Ancak bu sadece bir açıklamadan ibarettir diyerek geçiştirebileceğimiz bir konu da değildir. Hele ki, İzmir gibi laikliği, cumhuriyete Atatürk'e ve demokrasiye her zaman sahip çıkmış bir kentte, Laikliğe yapılan bu saldırının, yeni anayasa yapımı öncesi oluşturulmaya çalışılan bu algının cevapsız ve karşılıksız bırakılması zaten düşünülemez.

TBMM BAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR

CHP İzmir İl Yönetim kurulu olarak, Laikliğe karşı yapılan bu saldırıya bir dizi eylemle cevap vererek, her zaman olduğu gibi İzmirlilerle birlikte, laikliğe sahip çıkacaklarını ifade eden Yüksel " TBMM başkanı İsmail Kahraman bu açıklamayı yaparak açık bir şekilde suç işlemiştir. Meclis başkanı Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk 3 maddesinden birisi olan "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir" maddesini,  resmen değiştirmeyi teklif etmiş ve bunu açıkça kamuoyuyla paylaşarak suç işlemiştir. Üstelikte oturduğu koltuğu bu sisteme, laikliğe borçluyken böyle bir gaflet ve sorumsuzluk örneği göstermiştir. Bu konuyla ilgili olarak 30 Mayıs Cumartesi günü yapacağımız basın toplantısıyla, TBMM başkanının istifaya davet edeceğiz.

IŞIKLAR 30 NİSAN'DA YANMAYA BAŞLAYACAK

CHP İzmir İl Örgütü olarak ve İzmirliler olarak bu karanlık, yobaz düşünceye en ağır cevabı vermek elbette ki bize düşmektedir. Bunun için aldığımız kararla, öncelikle yaklaşık bir hafta sürmesini planladığımız ve tüm İzmir'in katılacağına emin olduğumuz, akşam belirli bir saatte gerçekleşecek  "Işık Açma-Kapatma" eylemi düzenleyeceğiz.Bu eylemimiz 30 Nisan Cumartesi günü akşam saat 21.00'da başlatılacak. Tüm İzmirlileri laiklik düşmanı karanlık düşünceye karşı, sembolik olan bu eyleme, evlerinde ışıkları bir dakika boyunca açıp kapatarak katılmaya davet ediyorum.

 5 MAYIS'TA LAİKLİK ZİNCİRİ

Yapılacak ikinci eylemin "Laiklik İçin İnsan Zinciri" eylemi olacağını belirten Alaattin Yüksel "Yönetim kurulumuzda laikliğe sahip çıkmak için ikinci bir eylem yapma kararı daha aldık.Bu eylemimizde İzmirlilerinde katkısıyla, Üçkuyular iskelesinden başlayarak, Karşıyaka'ya kadar uzanan  "Laiklik Zinciri" oluşturacağız. Bu eylemimizin tarihi de, 5 Mayıs Perşembe olarak belirlendi. İnsan Zincirini akşam saat 21.00 da oluşturacağız ve meşalelerle karanlığın içinden, Laiklik için bir ışık yakacağız.  Bu eylemlerimizin tamamını,Laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımızla birlikte  düzenleyeceğiz. Direk olarak Cumhuriyeti hedef alan ve onu ayakta tutan ilkeleri, teker teker yok etmeyi hedefleyen bu söylemleri gerçekleştirenlere, bu karanlık hayallerinin gerçekleşmeyeceğini, İzmirlinin laikliğe ve cumhuriyete yapılan saldırılarda, nasıl tek yürek olduğunu  bu eylemlerle göstereceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.