Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP kulislerinde Kırkpınar’ın sözleri gündemde

CHP kulislerinde Kırkpınar’ın sözleri gündemde

TV35’te gazeteci yazar Hüseyin Aslan’ın sunduğu “Mercek” programında canlı yayın konuğu olan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın, CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilgilendiren açıklamaları hakkında yaptığı değerlendirme, CHP kulislerinde tartışma konusu oldu. İYİ Partili Kırkpınar’ın açıklamaları CHP kulislerinde tartışıldı

  • Ege Postası
  • 05.03.2020 - 16:09

EGEPOSTASI- CHP’li Engin Özkoç'un sözlerine yönelik, canlı yayında “Bana göre, sarf ettiği sözler yüzde 51 oy almış, yönetim sistemi içinde de Cumhurbaşkanı, aynı zamanda başkomutandır anayasaya göre. Bu ifadeler çok ağır, yakışık değil. Cumhurun başkanı. Her ne sebeple olursa olsun, milletin kürsüsünden bu ifadeler yakışık almadı” açıklamasını yapan İYİ Partili Kırkpınar bu sözleri CHP kulislerine yansıdı.

Edilen bilgilere göre, CHP içinde Kırpınar’a karşı bu sözler sonrası siyasi bir tutum sergilenmediği, Millet İttifakı ortağı CHP'de bu durumun gönül kırıklığı yarattığı öğrenildi.

Kırkpınar'ın ifadesinin ittifaka zarar verecek bir durum teşkil etmediği belirtilirken, siyasi bir bütünlük halinde olunması ve ortak dil kullanılması vurgusu yapıldı. 

Öte yandan Kırkpınar, Özkoç hakkında bu açıklamayı yaparken, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da sosyal medya hesabından Özkoç'a destek veren açıklamalarda bulundu.

DERVİŞOĞLU’NUN ENGİN ÖZKOÇ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sarf ettiği sözler sonrası Erdoğan’a aynı şekilde yanıt veren CHP’li Özkoç’a İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Parti genel başkanı olarak ağzına gelen sözleri tartmadan sarf edenler, kendilerine verilen aynı derecede ki ölçüsüz cevaplara Cumhurbaşkanı sıfatıyla tepki göstermek hakkına sahip değildir"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.