Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'tan Türk tipi başkanlık sistemi!

CHP Konak'tan Türk tipi başkanlık sistemi!

CHP Konak İlçe Başkanlığı, yine ilginç bir eyleme imza attı.Konak Meydanı’nda ‘Türk tipi Başkanlık Sistemi’ adı altında gerçekleşen eylemde başkanı temsil eden partili elindeki kumandayla yasama, yürütme, yargı ve basın kurumlarını temsil eden partilileri yönlendirdi. CHP Konak'tan yine ilginç bir eylem

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 13:04

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ EGE POSTASI-  CHP Konak İlçe Örgütü, Konak Meydanı’nda ‘Türk tipi Başkanlık Sistemi’ adı altında bir eylem gerçekleştirdi. 

Eylemde temsili olarak yasama, yürütme, yargı ve basın kurumları ile başkan canlandırıldı.

Elleri ve ayakları zincirle bağlanmış, siyah elbiseli partililer yasama yürütme yargı ve basını temsil etti. Kuşaklarında bulunan ipler ile de  ‘başkan’ı temsil eden kırmızı elbiseli diğer bir partili tarafından yönlendirildiler.

Temsili eylemde başkan sağ elinde bulunan kumandayla istediği gibi emir ve görev verdi. Başkan, temsili kurumların kuşaklarında ki ipi teker teker çekip; 'ben gel dersem geleceksin şimdi git,benim istediklerimi yapacaksın' dedi.

Eyleme gelen parti üyeleri "oğlan bizim kız bizim", "yasama yürütme yargı iki dudak arasında","başkanlık diktatörlüktü", dövizleri taşıdı.

 
BU DEMOKRASİ DEĞİL OTOKRASİ

Eylemde konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak; “Bugün itibariyle her ne kadar parlamenter sistem olarak anayasamızda sistem belliyse de işleyiş parlamenter sistem işleyişi mi maalesef işleyişin böyle olmadığını söyleyebiliriz. AKP Diyarbakır Milletvekili  Galip Ensarioğlu’ nun; ‘yasama bizde, yargı bizde, yürütme bizde ‘ sözlerini malumun ilanı olarak değerlendiriyoruz. Anayasa ve Hukuk profesörü Burhan Kuzu’ nun ‘oğlan bizim kız bizim AK Partiyi niye denetleyelim’ sözleri ile olayın ne kadar vahim olduğunu ve anayasayı tanımama parlamenter sistemi yok sayma olarak anlayabiliriz. Getirilmek istenen başkanlık sisteminde hiçbir denetim olmayacak alabildiğine geniş yetkili bir devlet başkanı yargıya da tamamen hakim olacak, getirilmek istenen Türk tipi başkanlık sistemi denilen sistem tek adamlık yönetimidir.Yürütmenin yasama ve yargı üzerinde hegemonya kurulduğunun ilanıdır. Hukuk devletinde ,olmaması gereken temel bir kural ihlalidir. Bu demokrasi değil otokrasidir” dedi.

Eylem sırasında bir vatandaş; "Bu ülke de seçim var demokrasi var" diyerek tepki gösterdi . Tepkinin ardından ilçe başkanı Başak vatandaşı sakinleştirdi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.