Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'tan 'tarihi' buluşma

CHP Konak'tan 'tarihi' buluşma

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı’nın Konak Buluşmaları etkinliğinin bir parçası olan Semt Buluşmaları’nın ilki Basmane: Saklı Tarih gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2019 - 12:33

Kent Gözlemcisi Orhan Beşikçi, bölgenin tarihi dokusuyla ilgilenen gözlemcilerin ve Basmane’nin en eski esnafı rehberliğinde düzenlenen tarihi tur tarihi Altınpark Kahvesinde söyleşi ile devam etti.

Konak Buluşmaları’nın diğer ayağı olan Semt Buluşmaları ile ‘Kentimizin tarihi ve mimari dokularına, o semtin ileri gelenleri, esnafı, vatandaşı ile birlikte dokunmak, arkada kalan saklı tarihi keşfetmek ve tüm halkımızla bu keşfi paylaşabilmek için Konak Buluşmalarımıza bu temayı da ekledik. Kent Gözlemcisi , duayen Orhan Beşikçi ile ilkini düzenleyip yola çıktığımız bu etkinliğimiz her iki ayda bir farklı bölgeler de tekrarlanacak ve Konak siyasetine bambaşka bir hava katacak. ‘ diyen Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu sözlerine “Konak Buluşmaları büyük bir özveri  ve çaba ürünüdür. Gençlik Kollarımızın her anında içerisinde olduğu bu etkinlik ileriki yıllara önemli bir miras olarak kalacaktır.” diyerek devam etti.

Söyleşi de Orhan Beşikçi ve tura katılanlar Basmane ve çevresi hakkında tadına doyulmayacak bir sohbet gerçekleştirdi. Tarihi Dönertaş’tan, Kadın Müzesi’ne, tarihi çeşme, hamam ve konaklara kadar bir çok yapı ve doku hakkında bilgilendirmeler kısa hikayeler Beşikçi tarafından anlatıldı.

Gruşçu da son olarak; 27 Kasım Çarşamba günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ikincisi düzenlenecek olan Konak Buluşmaları ‘Yarım Kalmış Hikaye: Köy Enstitüleri etkinliğine herkesi davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.