Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'tan Erdoğan'dan 'dislike' göndermesi!

CHP Konak'tan Erdoğan'dan 'dislike' göndermesi!

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle yaptığı video konferans buluşmasında karşılaştığı ‘dislike’ tepkisi mizansen olarak işlendi.

  • Ege Postası
  • 03.07.2020 - 13:20

CHP Konak İlçe Başkanlığı ‘Türkiye’de Genç Olmak ve Ekonomi’ konulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Konak Meydanı Kemeraltı girişinde yapılan basın açıklamasında eğitim politikaları, genç işsizlik, kadın cinayetleri, internet sansürü, çoklu baro sistemi ve ekonomik kriz konuları eleştirildi. Basın açıklamasını CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu okurken, gençlik kolları üyeleri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlerle youtube’da yaptığı video konferans buluşmasında karşılaştığı ‘dislike’ tepkisini mizansen şeklinde işledi. Açıklamaya, CHP Konak İlçe Örgütü üyeleri, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Hükümete eleştirilerde bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu, “18 yıldır saray yönetimi tarafından yaratılan korku imparatorluğu içerisinde, hüzün ve acı ile başa çıkan kıymetli gençlerimiz Türkiye’nin umudu ve geleceği olmaya devam edeceklerdir. Yapılan tüm zulümlere karşı bir takım samimi görünme çabaları içerisine bürünenler, geçtiğimiz cuma günü dünyanın en çok takip edilen dijital platformu üzerinden yapmış oldukları yayında beklediklerini bulamamış, sınava giren yaklaşık iki buçuk milyon öğrenci tarafından büyük bir hezimete uğratılmışlardır. 18 yıllık saray yönetimi boyunca susturulan, sindirilen ve düşüncelerine değer verilmeyen tüm gençlerin sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE ‘DISLIKE’ ELEŞTİRİSİ
‘Artık gün kavga değil, uzlaşma ve Türkiye için çözüm üretme günüdür’ diyerek konuşmasına başlayan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “ Eğitimde, ekonomide ve adalette tam 18 yıldır yaşanan büyük yıkım, artık tahammül edilemez ve katlanılamaz bir hale gelmiştir. Defalarca kez söyledik ve asla söylemekten bıkmayacağız, Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor! Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler er ya da geç bunun hesabını halka vereceklerdir.

18 yıldır saray yönetimi tarafından yaratılan korku imparatorluğu içerisinde, hüzün ve acı ile başa çıkan kıymetli gençlerimiz Türkiye’nin umudu ve geleceği olmaya devam edeceklerdir. Yapılan tüm zulümlere karşı bir takım samimi görünme çabaları içerisine bürünenler, geçtiğimiz cuma günü dünyanın en çok takip edilen dijital platformu üzerinden yapmış oldukları yayında beklediklerini bulamamış, sınava giren yaklaşık iki buçuk milyon öğrenci tarafından büyük bir hezimete uğratılmışlardır. 18 yıllık saray yönetimi boyunca susturulan, sindirilen ve düşüncelerine değer verilmeyen tüm gençlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Üniversite mezunu her üç gençten biri işsiz gezerken, saray acaba gençler neden AKP’ye oy vermek istemiyor diye merak ediyor.

 Pırıl pırıl gençlerimiz liyakat ararken, dalga geçer gibi güreşçileri kamu bankasına yönetici yaparak, Halkı kündeye getirenler, otobüs bileti alamayan gençlerin olduğu bir ülkede, Türk Hava Yollarında her uçak başına iki müdür atayanlar, gençlerin hayallerini çalan, gelecek umutlarını imha edenler, bugün hangi yüzle oy isteyebiliyorlar. Özgürlük ve adalet için sorgulayan, daha İyi bir Türkiye için mücadele eden tüm gençlerimize söz veriyoruz. Yapılacak ilk seçimde inanıyoruz ve güveniyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlığında yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız. İşte o zaman Cumhuriyetin temel değerlerine, demokratik Türkiye idealine ve adalete inanan yurttaşlar olarak, özlemini duyduğumuz saygıyı, liyakatı, özgürlüğü ve adaleti geri getireceğiz. Saray yönetiminin son 18 yılda eğitim politikalarında yapmış olduğu tam 15 değişiklik, Z kuşağı olarak adlandırdığımız geleceğin umudu gençlerimize vurulan en büyük darbedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğu zaman, bilimin ışığında üreten ve gelişen Türkiye Üniversiteleri yaratacağız. Uluslararası bir tane bile makalesi bulunmayanları Üniversitelere rektör atamayacağız. Eğitime en büyük darbeyi vuran yüksek öğretim kurumuna göz yumanları asla unutmayacağız ve gençlerimiz adına hesap soracağız. Hurafelerle değil bilim ile yönetilen ve geliştirilen özgürlüğün simgesi genler yaratacağız” açıklamasında bulundu.

ÇOKLU BARO SİSTEMİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Hükümetin hayata geçirmek için meclis gündemine sunduğu ‘çoklu baro’ sistemini de eleştiren Gruşçu, “Adaletin en önemli ayaklarından biri olan avukatların özgür çalışma ortamlarını ellerinden alarak, yaratmak istedikleri çoklu baro sisteminin önüne geçilmesi için gereken tüm adımların atılması gerektiğinin altını çiziyoruz. İstedikleri yapıyı kurarak, denetlenemez, engellenemez birçok yolsuzluğun ve suçun önünü açacaklarına eminiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğu zaman, tüm vatandaşların eşit ve adil yargılandığı, evrensel insan hakları kanunlarının ihlal edilmediği bir hukuk sistemini hayata geçireceğiz” dedi.

 GENÇ İŞSİZLİK VE EKONOMİ VURGUSU
Genç işsizliğe ve ekonomik krize de dikkat çeken CHP’li Gruşçu şunları söyledi: “Her geçen gün daha kötüye giden ekonomik ve sosyal hayatın en büyük sorumlusu olan mevcut iktidar, saraylarda, yatlarda otururken, üniversite mezunu gençlerin işsizlikten intihar ettiği bir ülkede Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara geldiğimiz zaman, liyakata uygun kadroları oluşturarak, her gencin hakkını teslim ederek, ekonomiyi düzeltmek adına gerekli ve sağlam adımları atarak ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız. Üreten ve üreticisini destekleyen sahip olduğu imkanları en doğru şekilde yöneten tükettiğinden fazlasını destekleyen bir Türkiye yaratacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan bu kadim topraklar ve bu toprakların koruyucu gücü olan gençlerimiz için, yaratılacak her türlü haksızlığın karşısında olacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.  Hak, hukuk, adalet diyerek çıktığımız bu yolda Cumhuriyet için, Halk için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.