Dolar 32,5568
%0.03
Euro 34,8456
%-0.06
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak Kadın Kolları Seçiminde şaibe iddiası

CHP Konak Kadın Kolları Seçiminde şaibe iddiası

CHP Konak Kadın Kolları Başkan Adayı olan Sibel Sarpkaya, hafta sonu gerçekleşen kongrede oy pusulalarının mühürlenmediği ve hazirun listesindekinden daha fazla oy pusulası çıktığını savunarak, seçimin geçersiz ve şaibeli olduğu iddiasıyla partisinin il, ilçe, kadın kolları başkanlığı ve genel merkez yetkililerine itiraz edecek. CHP Konak Kadın Kolları Seçiminde 'şaibe' iddiası

  • Ege Postası
  • 18.12.2017 - 12:44

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Konak Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde aday olan Sibel Sarpkaya ve onu destekleyen partili kadın üyeler, hafta sonu gerçekleşen kongrede oy pusulalarının mühürlenmeden verildiğini ve sandıktan hazirun listesindekilerden daha fazla oy pusulası çıktığını iddia etti.

İddialarını kongre sırasında gözlemci olarak bulunan CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Divan Başkanı Nilüfer Akyüz ve CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’a hemen ilettiklerini ancak  yanıt alamadıklarını belirten CHP Kadın Kolları Başkan Adayı Sibel Sarpkaya, seçime şaibe karıştığı gerekçesiyle partisinin İl ve İlçe Başkanlığı başta olmak üzere CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yazılı itiraz dilekçesi vereceklerini açıkladı.

İTİRAZLARIMIZI ANINDA İLETTİK ANCAK ‘BUNLAR SONRA KONUŞULUR’ YANITINI ALDIK

Divan Başkanı Nilüfer Akyüz başkanlığında gerçekleşen kongrede 4 bini aşkın üyesi bulunan CHP Konak Kadın Kolları Kongresi’nde rakibi mevcut CHP Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhatbeyli ile yarışan Sibel Sarpkaya, seçim sonunda 176 oy alırken, Nurten Serhatbeyli 276 oy aldı. Nurten Serhatbeyli’nin yeniden Kadın Kolları Başkanı seçildiği CHP Konak Kadın Kolları Kongresi’nde oy kullanılan alanın güvenliğinin de sağlanmadığını savunan Sarpkaya, iddialarını,

“Hazirun listesinde imzalar eksikti. Hazirun listesindeki imza sayısı ile sandıktan çıkan oy pusulası arasında fark vardı. Parti tüzüğümüz gereği kongrede oy pusulalarının üzerine mühür vurulması gerekiyordu. Ancak oy pusulaları mühürlenmedi. Oysa oy pusulaları mühürsüz kullanılamaz. Mühür olmadan kullanılan oylar geçerli olamaz. Üstelik oy pusulalarının kullanıldığı yer de umumi ve herkesin görebileceği şekildeydi. Sandığın çevresi karton kutuyla çevrilmişti, bir perde bile yoktu. Sandık oylaması bitti. İlçe başkanımız Şakir Başak salona geldi. Oy pusulası sayımında bizzat kendisi bulundu. O sayım sırasında kendisine adaletli bir seçim olmadığını, şaibe karıştığını, oy pusulalarının mühürsüz olduğunu iletmeme rağmen, ‘Bunlar sonra konuşulacak şeyler’ deyip konuyu kapattı. İlçe yöneticisi Çağrı Gruşçu’ya da aynı şeyi söyledim ve aynı yanıtı aldık. Yani hemen itiraz ettik ama ilçe yöneticilerimiz, ‘seçimi yapalım, itirazlarınızı sonra değerlendirelim’ yanıtını verdi. İnsanların özgür iradesine saygısızlık yapıldı. Birgül Değirmenci gözlemciydi. O da gördü. Divan Başkanının seçimi doğru yaptırmadığını kendisi de biliyor. Ona da söyledim oy pusulaları mühürsüz olamaz diye. Çağrı Gruşçu’ya gidip söyledi, ama o da ‘seçimi yapalım  sonra bakarız’ dedi. Dolayısıyla bu seçime ciddi bir şaibe karıştı. Mühürsüz oy pusulalarıyla yapılan seçim sonucu geçersiz ve şaibelidir” şeklinde sıraladı.

İTİRAZ DİLEKÇEMİZİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA KADAR ULAŞTIRACAĞIZ

Seçimi kazanıp kazanmalarından ziyade şaibeli bir seçim ortamı yaşamalarına tepkili olduğunu belirten CHP Konak Kadın Kolları Başkan Adayı Sibel Sarpkaya, başkan seçilen Nurten Serhatbeyli’ye oy veren kadın üyelerin de hazırladığı itiraz dilekçesine imza attığını ve yüzü aşkın imza topladığını açıkladı:

“Sokaklarda adaleti arıyor ama parti içinde adaletsizliğin en büyüğünü yaşadık. Üyelerin özgür iradesine saygısızlık yapıldı. Bu partimiz CHP’ye yakışmaz. AKP’yi eleştiriyoruz, ne farkımız var bizim. Önce kendiniz yapmayacaksınız ki başkasını eleştirme hakkına sahip olacaksınız. Salonda yaşanan anti demokratik durum ve uygulamalar nedeniyle, Nurten hanıma oy verenler bile adaletsizliğe isyan etti. İtiraz dilekçemin altına salonda imza attılar. Yüze yakın imza topladım. İmzalarla birlikte itiraz dilekçemizi il kadın kolları başkanlığına, il başkanlığına, kadın kolları genel merkez başkanlığına ve partimizin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar göndereceğim. Bu seçim şaibelidir.”

ADALET KELİMESİNİ KULLANIYORSANIZ, ÖNCE SİZ ADALETLİ OLACAKSINIZ, ŞAİBELİ SEÇİM YAPAMAZSINIZ

Yeniden CHP Konak Kadın Kolları Başkanı seçilen Nurten Serhatbeyli’yi de eleştiren Sibel Sarpkaya, “Nurten Hanım’ı bize şaibeli bir seçim yaşattığı için teşekkür ediyorum. Nurten Hanım, genel başkanımız Kılıçdaroğlu ile Adalet yürüyüşüne de katılmıştı. Adaleti önce kendi içimizde yaratmalıyız ki sokağa çıktığımızda da Adalet diyebilelim. Siz adaletli davranmıyorsanız dışarıdaki halkı nasıl ikna edeceksini? İnanmadığınız ve uygulamadığınız şeyi nasıl savunacaksını? Bu CHP’ye yakışmaz. AKP’yi eleştiriyoruz, ne farkımız var bizim şimdi onlardan. Önce kendiniz yapmayacaksınız ki eleştirme hakkınıza sahip olacaksınız. Nurten hahnım, genel başkanın yürüyüşüne katılmıştı. Adalet demişti. Önce kendi ilçesindeki adaleti sağlasın. Parti içi seçim deyip de adaletsizliği sağlayan bir ilçe başkanı bana adaletin gerçekleştiğine ikna edemez. Adalet kelimesini kullanıyorsanız siz adaletli olacaksınız önce. Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyorsanız, onun kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkını elinden alamazsınız, şaibe karıştıramazsınız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.