Dolar 32,5896
%0.24
Euro 34,7864
%0.35
Altın 2.422,810
%-0.41
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak Hasan Tahsin’i andı

CHP Konak Hasan Tahsin’i andı

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atan ve şehit edilen Hasan Tahsin, Konak’taki anıtı önünde CHP Konak İlçe Örgütü tarafından düzenlenen programla anıldı. Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu programda konuşurken partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek mesajları verdi. Başkan Gruşcu,”İstanbul’da son kurşunu Ekrem İmamoğlu atacaktır” dedi. Başkan Gruşcu geçtiğimiz hafta tartışmalara neden olan MHP İl Başkanı Veysel Şahin’in ‘Konak’ın adı Hasan Tahsin’ olsun önerisine de “Konak’ın adı Hasan Tahsin’dir, Yüzbaşı Şerafettin’dir,” sözleriyle yanıt verdi. CHP Konak Hasan Tahsin’i andı

  • Ege Postası
  • 21.05.2019 - 13:27

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- CHP Konak İlçe Örgütü, İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atan ve şehit edilen Hasan Tahsin’i Konak’taki anıtı önünde andı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Konak Beeldiye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Anma törenini sonrası açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet vurgusu yaptığı konuşmasında, “Gazeteci Hasan Tahsin ilk kurşunu atarak mücadeleyi burada başlattı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelemizi başlattı. 100 yıldır Atatürk’ün bize emanet ettiği, Cumhuriyeti yüceltmeye devam edeceğiz. Bazı geri düşünceler bize emanet edilen Cumhuriyeti ortadan kaldırmak için her şeyi yapıyor. Ama bugün geldiğimiz nokta umut verici” diye konuştu. 

YILDIRIM KAYA’DAN “İKİ AYYAŞ” ÇIKIŞI 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, konuşmasında birlik vurgusu yaparken, “İki ayyaş diyorlar ya dönüp bir geçmişe baksınlar" dedi. Kaya, “Gazeteci Hasan Tahsin ilk kurşunu atmasaydı Atatürk ve silah arkadaşları belki de 10 gün daha bekleyecekti.  Ama düşman bu kutsal topraklara ayak attığı an artık durmanın anlamını yitirdiği, koşmak gerektiği için Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yola çıktı. Hani iki ayyaş diyorlar bunu diyen zihniyet dönüp geçmişe bakacak Mustafa Kemal Atatürk Havza’ya geldiğinde dualarla uğurlandı bunu iyi anlamak gerekir. Atatürk Cumhuriyeti bize değil gençlere emanet etti. Samsun’da iki tip topluluk vardı az sayıda suratları asık zorla gelen insanlar ve birbirini tanımasa da birbirine sımsıkı sarılan bir grup vardı. Ezan susmasın bayrak inmesin diye Hasan Tahsin şehit oldu” diye konuştu. 

BAŞKAN GRUŞCU’DAN MHP’YE CEVAP 

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, konuşmasında MHP İl Başkanı Veysel Şahin’in ‘Konak’ın adı Hasan Tahsin olsun’ önerisine cevap verdi. Başkan Gruşcu, “Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı alandayız. Hasan Tahsin ile birlikte başlayan milli mücadele harekatının aziz şehitlerimizle birlikte harmanlandığı bir yer. Burası Atatürk Meydanı. İşte burada kıvılcım başladı ve o çoban ateşi Anadolu’yu sardı.  İzmir’İn her yerini çok severim ama Konak özel bir kenttir. Konak’ın adı aslında Hasan Tahsin’dir. Konak’ın adı burada mücadeleden büyük bir zaferle çıkarak Türkiye’yiTürkiye yapan, Yüzbaşı Şerafettin’dir, Teğmen Hamdi’dir. Konak 100 yıl sonra Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor ve devam edecek.  Biz bu ruhu her daim yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. 

"İSTANBUL’DA SON KURŞUNU EKREM İMAMOĞLU ATACAK"

Başkan Gruşcu, Ekrem İmamoğlu’na destek mesajları verdiği konuşması şu şöyle sürdürdü; “Her ne kadar toplumu ayrıştırmaya çalışsalar bile biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu karanlık günlerden aydınlığa çıkan devrimi hep birlikte sağlayacağız. Bu yüzden birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Milli mücadele yıllarında olduğu gibi. Bağnazlığa, gericiliğe karşı son kurşunu İstanbul’da Ekrem İmamoğlu atacak, her şey çok güzel olacak.” 

"YARIN İSTANBUL’A GİDİYORUZ"

Başkan Batur, partisinin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na destek mesajları verirken, “Özellikle 31 Mart yeni bir mücadelenin yeni bir anlayışın en güzel müjdesi. İzmir zaten belli İzmir’de çok başarılı neticeler aldık. Ama bir haksızlık var. Hepimizin içini yiyen bir haksızlık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız mazbatası verildi ancak 17 gün sonra mazbatası YSK tarafından geri alındı. Bu durumu kabullenmemiz mümkün değil. Neticede bu mücadeleyi İstanbul’u yeniden geri almak için devam edeceğiz. Ekrem İmamoğlu İstanbul’a yeni bir anlayış getirdi. Herkesle barışan bir anlayış. Bütün kalbimiz O’nunla. Hasan Tahsin anıtı önünden İstanbul’a selam olsun. Biz yarın İstanbul’da olacağız. Gerekli program dahilinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. 23 Haziran akşamı ‘Her şey çok güzel olacak’ hem İstanbul’da hem de Türkiye’de” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.