Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak harıl harıl: Akşam ziyaret, sabah eylem!

CHP Konak harıl harıl: Akşam ziyaret, sabah eylem!

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve yönetim kurulu akşam AK Parti Konak İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Sabah ise Kıbrıs şehitleri caddesinde  "demokratik olmayan memur mülakatları" ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Konak harıl harıl

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 12:18

CHP Konak İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 Eylül Barış Günü'nde kendilerine yapılan ziyarete karşılık iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve yönetim kurulu üyelerinin makamına giderek örnek bir davranışa imza atmıştı. Ziyarette AK Parti'li Yıldırım, CHP’li Başak’a çiçek vermiş ve karşılığında da Başak’tan Atatürk fotoğraflı bir tablo almıştı.

Konak’ta gerçekleşen bu dostluk buluşmasına CHP İlçe Başkanı Başak iade-i ziyaretle karşılık verdi. 

Toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verilirken AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım ağırladığı CHP İlçe Başkanı Başak’a gül tablosu hediye etti.

MÜLAKAT SALVOSU

CHP Konak İlçe Örgütü, memur mülakatlarında sorulduğu iddia edilen sorulara Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi. Partililer, mülakatlarda sorulduğu iddia edilen 'Alevi mi, Sunni misin'', 'Son yüz yıla yön veren lider kimdir'', 'Gezi olayları sırasında ne hissettiniz'' yazıların yer aldığı dövizler taşıdı. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, "Bu sorulara baktığımızda bu kadar akademik, bu kadar bilimsel ve bu kadar derin anlamı olan soruların tabii ki cevaplanması mümkün değil. 100 üzerinden 100 alsa bile bu mülakatta istediklerini elerler, istediklerini devlet kademelerine yerleştirirler. Bundan önce FETÖ terör örgütünün yaptığı mülakatların bir benzerini şimdi de AKP yapmaktadır" diye konuştu.


AHİRET SORULARI SORACAĞIZ
Hükümetin, devlet kurumlarını kendi arka bahçesi haline getirmeye çalıştığını iddia eden Başak, şöyle devam etti: "Cemaatin bıraktığı gül bahçesini siyasal bir partinin arka bahçesi olarak görmekteyiz. Bu anlayışı protesto ediyoruz ve kınıyoruz. Devletin kurumsal sağlığını bozmakta ve adalet duygularını yok etmekte. İnsan olarak adalet ve vicdan duygunuzu hatırlayıp adil olmanızı istiyoruz. Şimdi bu mülakat sorularını soranlara bizim sorularımız olacak. Bu mülakatları yaptıranlar ve yapanlar kendi yaşamındaki mücadele sınavında 100 üzerinden 100 aldıklarını ilan ediyoruz. Kendi dünyalıklarını sağlama almak için, kendi dünyalıklarını kurtarmak için bu mülakatları yaptıklarını görüyoruz. Onlara 100 üzerinden 100 veriyoruz. Şimdi 'her nefis ölümü tadacaktır' anlayışıyla baktığımızda dünya sınavından 100 üzerinden 100 alanlara şimdi ahiret soruları soracağız; 'Allah’ın kimdi? Kime taptın'', 'Adaletli davrandın m? ', 'Kul hakkı yedin mi, yemedin mi'', 'Peygamberin kimdir'', 'Kitabın nedir'', 'Topluma fitne sokmak haram mı helal mı'', 'Toplumu ayrıştırmak için mi mücadele ettin yoksa birleştirmek için mi''”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.