Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka kampanya başlattı! Başkan Tugay'dan 'stat' imzası

CHP Karşıyaka kampanya başlattı! Başkan Tugay'dan 'stat' imzası

Karşıyaka yıllardır davalar ve iptal edilen ihaleler nedeniyle yeni stadına kavuşmanın hayalini kuruyor. Öte yandan CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, 'Karşıyakalı Stadını İstiyor' kampanyası başlattı.Karşıyaka Çarşı girişine stant kuran ve yıllardır çözümsüz bırakılan stat için CHP’liler imza toplamaya başladı.Belediye Başkanı Cemil Tugay, kampanya için imza verdi. Tugay, "Karşıyakalı bir an önce stat inşaatını başlamasını bekliyor. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Engel olan hiçbir hukuki durum yok. Aslında artık semtte sabır da kalmadı." dedi. Kampanyaya İl Başkanı Deniz Yücel de imza vererek destek oldu. CHP Karşıyaka'dan stat için imza kampanyası

  • Ege Postası
  • 29.01.2020 - 13:12

EGEPOSTASI- İzmir'in iki ezeli rakibinden Göztepe, 95 yıllık tarihinde kendisine ait ilk stada kavuşurken Karşıyaka yeni stadı için yıllardır bekliyor. 

Karşıyaka Stadı'nın ilk ihalesi 28 Ocak 2014'te 54 milyon 88 bin TL'ye yapıldı. Ruhsat çıkmayan ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal edildi. Karşıyaka stadı 15 Haziran 2017'de 62 milyon TL bedelle bir kez daha ihale edilip temeli 9 Eylül 2017'de Göztepe ve Alsancak statlarıyla birlikte atıldı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın stat için yaptığı imar planı değişikliğine 7 vatandaşın açtığı dava nedeniyle ikinci kez iptal oldu.  Karşıyaka Stadı'na Aralık 2018'de Yapı Kayıt Belgesi çıkarıldı, otopark sorunu için Orman Müdürlüğü'yle anlaşıldı. Geçen kasım ayında stada karşı çıkan vatandaşların davası olumlu sonuçlansa da henüz yeni ihale tarihi belli olmayan projenin en erken 2020'nin son aylarında ihaleye çıkması bekleniyor. 

Süreç böyle ilerlerken, CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, 'Karşıyakalı Stadını İstiyor' kampanyası başlattı.

Karşıyaka Çarşı girişine stant kuran ve yıllardır çözümsüz bırakılan stat için CHP’liler imza toplamaya başlandı.

Her fırsatta yeni stat için ne gerekiyorsa maddi-manevi yapmaya hazır olduğunu dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, attığı imzayla kampanyaya büyük destek verdi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de kampanyaya imza atarak destek oldu.

‘ARTIK SEMTTE SABIR KALMADI’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Stadı yerinde yapılması için CHP Karşıyaka İlçe Örgütü’nün başlattığı ‘Karşıyakalı Stadını istiyor’ imza kampanyasına attığı imza sonrası şunları söyledi:

"Karşıyaka stadının yapımıyla ilgili pek çok sorun yaşandı. Yalı’daki eski stadımızın yerine yeni bir stadın yapılması için karar alındı. Eski stat yıkıldı. Daha sonra projeyle ilgili itiraz davalarının açıldığı bir süreç yaşandı. Herkesi üzen olayı çözümsüzlüğe götüren bir süreç oldu. Ama bugün itibariyle statla ilgili devam eden hiçbir dava yok. Engel olan hiçbir hukuki durum yok. Aslında artık semtte sabır da kalmadı. Karşıyakalı bir an önce stat inşaatını başlamasını bekliyor. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Aday olduğumdan beri söylüyorum. Bugüne kadar sadece bizden otopark yeriyle ilgili bir encümen kararı istendi onu derhal yerine getirdik. Onun dışında bir talep olmadı. Bugünkü durumda o arazi Karşıyaka Spor kulübü ve belediye tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmiş durumda. Oranın mülkiyeti artık Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait. onlar da zaten biz yapacağız diye bekletiyorlar. biz de ihalenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. arkadaşlarımızın başlattığı kampanya da ihalenin bir an önce yapılması, artık daha fazla bekletilmemesi için. eğer yapılır ve başlanırsa çok mutlu olacağız. tek dileğimiz ve isteğimiz bu. bu imza kampanyasına ben de katıldım bütün Karşıyakalı hemşerilerimizi de katılmaya davet ediyorum. çünkü bir stada ihtiyacımız var. Kulübümüzün bir stada ihtiyacı var. Karşıyaka’nın gerçekten yapılması gereken en önemli ihtiyaçlarının başında geliyor.”

‘TAKİP EDENLERİN BAŞARISI DİYE DÜŞÜNÜYORUM’

Göztepe Stadı tamamlanırken Karşıyaka Stadı’ndaki sürecin neden uzadığıyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Cemil Tugay “ Yani orda süreç daha iyi takip edildi gibi geliyor bana. taraflarla ilgili görüşmeler, olayda uzlaşma daha hızlı bir şekilde sağlandı. Takip edenlerin başarısı diye düşünüyorum. Benzer davalar Göztepe aleyhinde de açılmıştı. Ancak orada bir şekilde bunlar aşılmış artık daha detaylı bir şey söylemek istemiyorum ama o süreci takip edenlerle Karşıyaka Stadı’nın yapımını takip etmeyenleri karşılaştırmak daha doğru bir sonuca getirir bizi” dedi.

‘AMACIM GÖZTEPELİLERİ İNCİTMEK DEĞİLDİ’

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile arasındaki ‘stat mimarisi’ atışmalarına değinen Başkan Tugay “Ben Göztepe Stadı’nın mimarisiyle ilgili düşüncemi belirtirken aslında Karşıyaka’da istediğimiz şeyi anlatabilmek için ondan bahsetmiştim. Eğer bundan dolayı orada bir kırgınlık oluştuysa ondan dolayı gerçekten üzgünüm. Amacım Göztepelileri, Göztepe kulübünü üzmek incitmek değil. Ama ben belediye başkanı olarak Karşıyaka’ya bir stat yapılacaksa bunun ticari anlamda ünitelerinin biraz daha az olması, görünümü itibariyle mimari açısından bildiğimiz stat mimarisine daha uygun olmasıyla ilgili bir şey söylemeye çalıştım. Orada yapılan bir tercihtir. Yapılan tercihe saygı duyuyorum. Ama benim görüşüm sorulursa Karşıyaka’da stadın yapılacağı arazi ve çevreyle daha iyi uyumlu, biraz daha altyapı ve çevre sorunlarına yol açmayacak bir tasarım olmasını daha doğru buluyorum” diye konuştu.

EYLEM PLANLANIYOR 

Öte yandan Göztepe’nin Gürsel Aksel Stadı’nın açılması sonrası, CHP Karşıyaka örgütü imza kampanyasının ardından önümüzdeki günlerde; sivil toplum kuruluşları ve belediye meclis üyeleri, Karşıyakalılarla birlikte Yalı’daki stat alanında geniş katılımlı eylem yapmayı hedefliyor. Bu eyleme Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katılması bekleniyor.

İLÇE BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Öte yandan Belediye Başkanı Cemil Tugay, imza vermeden önce CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na seçilen Serdar Koç'u ziyaret etti. Tugay ilçe başkanı Koç'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyaret sonrası ilçe başkanlığının facebook sayfasından görüşmeye ilişkin, "160 bin Karşıyakalının destek olup oy verdiği, yüzde 70 oranında oy alan belediye başkanımız Dr. Cemil Tugay ve belediye meclis üyelerimiz ilçe başkanlığımıza 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Nazik ziyareti için kendisine teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.