Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka’dan Yunan milletvekiline sert bayrak tepkisi

CHP Karşıyaka’dan Yunan milletvekiline sert bayrak tepkisi

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü tarafından, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve partililerin katılımıyla yapılan basın açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nda Türk Bayrağı yırtan Yunanistan Milletvekili Ioannis Lagos protesto edildi. Açıklama, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yere serilen Yunan Bayrağı’nı kaldırtarak tarihi bir ders verdiği Karşıyaka’daki İplikçizade Köşkü’nün yerinde inşa edilen Çağlayan Apartmanı önünde gerçekleştirildi. CHP Karşıyaka’dan Yunan milletvekiline sert bayrak tepkisi

  • Ege Postası
  • 31.01.2020 - 15:41

EGEPOSTASI-  CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, İlçe Başkanı Serdar Koç’un çağrısıyla Zübeyde Hanım Nikah Evi’nin karşısında bulunan Çağlayan Apartmanının önünde toplandı. CHP’li grup, Avrupa Parlamentosu’nda ırkçı Yunan milletvekili loannis Lagos'un, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk Bayrağını yırtmasını protesto etti. Türk Bayraklı protestoda karşı kıyıyıya önemli mesajlar verildi. Protestocular tepkilerinin Yunan halkına değil, bu haysiyetsizliği yapan mahlûkun kendisine olduğunu belirtti.

İlçe Başkanı Serdar Koç, basın açıklamasında işgalin bittiği  günlerden örnekler vererek Yunan milletvekiline sert tepki gösterdi.

Koç, “9 Eylül 1922’de İzmir’e giren Gazi Mustafa Kemal Atatürk işgale son verdikten 1 gün sonra şu anda yerinde Çağlayan Apartmanı bulunan İplikçizade Köşküne gelmiştir. Köşkün kapısında yere serilen Yunan bayrağını görüp duraksar ve sorar bu ne içi? Kapıda bekleyenler, ‘Yunan kralı bu eve girerken bizim bayrağımızı çiğneyerek girdi. Siz de onun gibi yapın’ der. Mustafa Kemal’in verdiği tarihi cevap şu şekildedir; O bir milletin timsalini çiğneyerek hata etmiş, ben o hataya tekrarlamam diyerek bayrağı yerden kaldırtmıştır. Bu onurlu ve asil davranış karşısında Yunan Milletvekilinin bayrağımıza ve milletimize karşı yapmış olduğu terbiyesizliği, ahlaksızlığı, şerefsizliği şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz” diye konuştu.

Koç’un açıklamalarının tam metni aşağıdadır;

“Büyük ve onurlu mücadele sonrası ödenen ağır bedeller karşısında, bağımsızlığımızın simgesi şanlı bayrağımıza, Yunan Milletvekili ırkçı faşist Ioannis Lagos’a birkaç sözümüz var. Türk ve Yunan halkı yüzyıllar boyunca birbirileriyle yaşamış, ortak acıları ve ortak değeri olan, Anadolu ve Balkan coğrafyasının iki kadim halkıdır. Tarihlerimiz boyunca birçok mücadelede karşı karşıya gelmiş olsak da Türk devletinin sağduyulu yaklaşımı neticesinde coğrafyamızda barış tahsis edilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. 

I. Dünya Savaşı’nda yurdumuzu işgal etmek isteyenlere karşı Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları halkıyla haklı bir mücadele vermiştir. Büyük Taarruz zaferi sonrası İzmir’e giren ordularımızı karşılamak için tüm Karşıyakalılar ve İzmirliler, İzmir’i Türk bayraklarıyla donatmış ve İzmir’in dağlarında çiçekler açtırmıştır. 

“Keşke Yunan galip gelseydi” diyen meczuplara ses çıkarmayanlar, Atatürk’e ve silah arkadaşlarına olmadık hakaretlerde bulunanlar şunu unutmasın, bu şanlı bayrak bizlere onların emanetidir. Onu korumak için bu memleketin bir Cumhuriyet Halk Partisi ve onun büyük örgütü vardır. 

Bu eylemin burada yapılmasının ana sebebi; Yunan Milletvekili ve onun şakşakçılarına bir ders vermek ve tarihi hatırlatmaktır. 9 Eylül 1922’de İzmir’e giren Gazi Mustafa Kemal Atatürk işgale son verdikten 1 gün sonra şu anda yerinde Çağlayan Apartmanı bulunan İplikçizade Köşküne gelmiştir. Köşkün kapısında yere serilen Yunan Bayrağını görüp duraksar ve sorar bu ne için'
Kapıda bekleyenler, “Yunan kralı bu eve girerken bizim bayrağımızı çiğneyerek girdi. Siz de onun gibi yapın” der. 

Mustafa Kemal’in verdiği tarihi cevap şu şekildedir;

O bir milletin timsalini çiğneyerek hata etmiş, ben o hataya tekrarlamam diyerek bayrağı yerden kaldırtmıştır. 

Bu onurlu ve asil davranış karşısında Yunan Milletvekilinin bayrağımıza ve milletimize karşı yapmış olduğu terbiyesizliği, ahlaksızlığı, şerefsizliği şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. 

Tepkimiz Yunan halkına değil, bu haysiyetsizliği yapan mahlûkun kendisinedir. 

Şanlı ve Şerefli Bayrağımız ebediyen göklerde dalgalanmaya devam edecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.