Dolar 32,5065
%0.29
Euro 34,5806
%0.25
Altın 2.505,680
%0.91
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da taraflar iyice netleşiyor! Beyaz'dan Mavi'ye kontra

CHP Karşıyaka'da taraflar iyice netleşiyor! Beyaz'dan Mavi'ye kontra

CHP’nin kongreler öncesi en hareketli ilçesi olan Karşıyaka’da Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın açık destek verdiği Mavi Liste Platformu’nun karşısında yer alan, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay’ın başını çektiği Beyaz Liste grubu Alaybey Tersane Kafe’de bir araya geldi. CHP Karşıyaka'da taraflar iyice netleşiyor!

  • Ege Postası
  • 06.11.2019 - 11:53

EGEPOSTASI - 8 Mart’ta başlayacak mahalle delege seçimleri öncesi Karşıyaka’da siyaset iyiden iyiye hareketleniyor. Yaklaşık 2 aydır yoğun faaliyetlerine sürdüren Mavi Liste Platformu’na karşı Uğur Yıldırım’ın adaylığında seçime gitmesi beklenen Beyaz Liste hareketi de toplantılarını sıklaştırdı. Başkan Yıldırım, partinin deneyimli isimlerinden İl Başkan Yardımcısı ve yine eski ilçe başkanı Adnan Alabay ile birlikte mahalle mahalle gezerek parti üyeleri ve delegelerle buluşuyor. Son olarak Alaybey Tersane Kafe’de buluşan Beyaz Liste Hareketi iki mahalledeki örgüt üyelerinin büyük çoğunluğunun katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantının Mavi Liste Hareketi'nin Bostanlı Suat Taşer Sahnesi'ndeki buluşmasına bir yanıt olarak gerçekleştiği ve kalabalık olunması yönünde örgüte uyarı mesajları gittiği öğrenildi.



Buluşmada CHP İzmir eski İl Başkanvekili Barış Erel’de Beyaz Liste’den yana tavır alırken İlçe Başkanı Uğur Yıldırım yaptığı konuşmada Genel Merkez’in belediye başkanlarıyla ilgili talimatını hatırlatarak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptığı öğrenildi.

CHP Karşıyaka’nın deneyimli siyasetçilerinden Adnan Alabay’ın ise Yıldırım ile aynı paralelde konuşarak Genel Başkan’ın uzlaşı adayı isteğini hatırlattığı ve ‘İktidar yolundayız, ayrışmaya değil birlikteliği ihtiyacımız var’ mesajı verdiği belirtildi.

Uğur Yıldırım’ın adaylığından şekillenmesi beklenen Beyaz Liste’yi Karşıyaka eski Belediye Başkanlarından Cihan Türsen ile eski ilçe başkanlarından Cevdet Tümtürk’ün desteklediği konuşuluyor.

Öte yandan Karşıyaka siyasetinde ağırlığı bilinen Ali Engin'in de adı Beyaz Liste ile anılıyor. Engin'in kardeşi Abdullah Engin ile sürekli iletişim halinde kalarak bilgi aldığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.