Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka yeni başkanını seçti

CHP Karşıyaka yeni başkanını seçti

CHP İzmir’de ilçe kongreleri sürecinde sona gelindi. Bugün Karşıyaka'da iki adaylı kongre heyecanı yaşandı. İlçe başkanı olabilmek için Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu kozlarını paylaştı. Seçim sonunda zafer Koç’un oldu. Koç'un listesinde çizikler var.Öte yandan kongreye Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın ön seçim çıkışı damga vurdu. CHP Karşıyaka'da seçim bitti

  • Ege Postası
  • 18.01.2020 - 09:19

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci devam ederken ilçe kongrelerinde sona gelindi. CHP İzmir’de bugüne kadar 27 ilçe seçimini yaptı.

Karşıyaka'da bugün delegelerin önüne sandık konudu. Delegeler ilçe başkanını, ilçe yönetimi ve il kongre delegelerini seçti.

CHP'nin İzmir'deki mahalle delege seçimlerinde en gergin geçen ilçesi olan Karşıyaka'da kongre heyecanı yaşadı. 2 dönemdir ilçe başkanlığı görevini yürüten Uğur Yıldırım kongrede aday olmadı. Mavişehir’deki delege seçimlerinde ayrı listelerde yarışan Murat Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu bu kez kongrede ilçe başkanı olabilmek için yarıştı.

Seçimi bir önceki kongrede de aday olan ancak sandıkta Yıldırım’a kaybeden Serdar Koç kazandı. 

256 oyu koyu mavi listenin sahibi Serdar Koç alırken, açık mavi listenin sahibi Serdar Yavaşoğlu ise 133 oyda aldı. Böylelikle yarışı önde bitiren isim Serdar Koç oldu.

Öte yandan Koç'un listesinde il delegesi olarak yazılan meclis üyesi İsfahan Naki, listenin en çok çizilen ismi oldu. Başkan seçilen Koç 256 oy alırken, Naki 222 oy alabildi. Koç'a oy veren delegelerden 34'ü Naki'nin üstünü çizdi.

Serdar Koç'un asil yönetim listesi: Beyzanur Bektaş, Deniz Ceylan Bozkurt, Genco Sungun Hocalı, Tayfur Çetin, Özgür Demir, Gonca Özketen Gökçe, Fehmi Yılmaz, Filiz Akdurak, Yüksel Bakış, Savaş Çolak, Binnaz Gülsüm Dizlek, Rujdi Gürbüz, Seydi Önder, Mehmet Durak, Hüseyin Çoban, Hülya Erbil.

İl delegeleri: Murat Atayoğlu, Fırat Kadir Büyüktunalıoğlu, Cemalettin Coşkuner, İsmail Alp Soydam, Hamza Erga, Mualla Hazne Özalp, Hasan Taşkın, Gökhan Göktepe, Sinem Şendorman, Yiğit Karayılanoğlu, Saadet Arslan, İzlem Arıgümüş, Melihe Çiftçi, Cansu Sarı, Nail Uylaş, Özgür Kaya, Kenan Ocak, Nurşen Balcı, Önder Koç, Asuman Yalçın, Abdullah Engin, Hamdullah Akgül, Necdet Işık, Ferahnur Birsen Yıldırım, Asuman Ali Güven, Nilüfer Karaelmas, Cevat Durak, Atiye Güneş, Sıla Irmak Bozkurt, Kazım Müjdat Ünsalan, Havva Gökkaya, Ali Altay, Ajlan Avcı, Hıdır Doğan, Enver Yiğitler, İlker Akçe, Yağmur Özvarol, Şener Akdemir, Hüseyin Günlü, Burak İnanır, Nesrin İnetaş, Özgür Kalender, Hüseyin Bağdatlı, Cemil Tugay, Can İlkkurşunlu, Murat Serdar Koç, Ali Yaramışlı, Müyesser Özuslu, Hanımşah Han, Hakan Şimşek, Kaan Bayer, Türker Türkoğlu, Denizcan Gülveren, Muharrem Maden, Dilek Karcı, Haydar İnanır, Dinçer Çetin, Ali Şevki Durak, Dilek Bilgin, Hüseyin Şimşek, Hülya Ortaç, Aysel Aksoy, İsfahan Naki, Mahmut Özdemir, Nebahat Altın, Seçim Alkan, Candan Karabulut, Saniye Fıçı, Kutlay Güvenilir, Yılmaz Mede, Yüksel Çıldır, Özgür Hızır Can.

GÜNBOYU KONGREDE NELER YAŞANDI...

Karşıyaka İlçe Kongresi'ne İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, Çetin Özdemir, Azmi Kumova, İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Kani Beko, Tacettin Bayır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İl  Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz, Karşıyaka Belediyesi eski başkanları Hüseyin Mutlu Akpınar, Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir eski Milletvekilleri Musa Çam, Sabri Ergül, eski Bakan Yaşar Okuyan, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan katıldı. 

Kongrenin Divan Başkanlığına Karşıyaka siyasetinin duayen isimlerinden Rıfat Özer seçildi.

"SİYASET HALKA DOKUNMA SANATIDIR"

Serdar Yavaşoğlu Rıfat Nalbantoğlu döneminde partiye üye olduğunu beliterek özgeçmişinden bahsetti. "Ben anti emperyalistim, insan hakları savunucusuyum. İlçe yönetimi olarak alacağımız hiçbir karar topluma rağmen almayacağız. Anti demokratik uygulamara karşı sessiz kalmayacağız. Partimiz iktidara yürüyor. Yerel sorunları belirleyip çözüm önerileriyle belediyemize sunacağız. Biraz önce Cemil Başkanımız da dedi. İktidarın yolu belediyelerde geçen, sonuna kadar onun yanında olacağız. Siyaset halka dokunma sanatıdır. Sadece seçimlerden seçimlere ortaya çıkmak değildir. Her zaman halkın yanında olmak gerekir. Yüreğinizde vatan sevgisi varsa bu çalışmaları her zaman yaparsınız. Eylemle söylem birbiriyle örtüşmelidir. Siyaseti biz tek başımıza yapacak değiliz. Halkımızı katarak siyaseti birlikte yapacağız. Kadınlarımızı örgütlenmesini sağlayacağız. Kimse onlara müdahil olmayacaktır. Gençlerimiz bizim göz nurumuzdur. İşsizliğe yokluğa yoksulluğa itilmiş durumda. Bizler gençlik örgütlenmesine hiç bir engel olmayacağız. Önümüzdeki kadın ve gençlik kolları seçimlerini çarşaf liste olması gerektiğini düşünüyoruz. Milletvekilleri ve belediye başkanları da böyle seçilmeli. Bütün mahalleleri ilk ay sandık koyacağız. Mahalle temsilcilerini kendisi seçecek. Üyesine güvenmeyen bir örgüt olabilir mi. Partiden demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Daha önce kim kimle çalışmışsa çalışmış. Ben kimseyi ayrıştırmayacağım, bunu sözünü veriyorum. Mahalle meclisleri kuracağız. Muhtarlar olacak, meclis üyesi olacak, ilçe yöneticisi olacak, mahallelilin kendi seçtiği temsilciler olacak. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. İktidar olmak istiyorsanız halka dokunacaksınız. Mahalle meclislerini çok hızlı oluşturarak mahallellerde çalışmaya başlayacağız. Üye kayıtlarını güncelleyeceğiz. Yönetimimiz asil ve yedekler olarak birlikte toplanacağız. Yedek yönetim kurulu üyeleri için MYK'ya başvuracağız, onları da asil yapacağız. Sonuna kadar demokrasiyi savunacağız, sonuna kadar adalet için yüzlerce kilometre yürüyen Genel Başkanımız'ın yanında olacağım. Yönetim olarak olası erken seçime hazırlıklı olacağız. Bu görevi belediye başkanlığı  ya da milletvekilliği için yapmayacağım, kesinlikle istifa etmeyeceğim. Sandığa gittiğinizde özgürce oy kullanın tek isteğim budur. Kim kazanırsa kazansın Cumhuriyet'i yeniden inşaa edene kadar yani sonuna kadar çalışacağız. Sevgiyle kalın, Serdar kardeşime baraşılar diliyorum. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'EN AZ İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ'

Murat Serdar Koç partilileri ve delegeri selamyarak başladığı konuşmasında Rahşan Ecevit'i andı. 'Karşıyaka Atatürk'e göre iftira şayan bir gençliktir.  Karşıyaka direniş bir baş kaldırıdır. Bizlere göre Karşıyaka aşk bir kara sevdadır. Türkiye'ye göre Karşıyaka 35 buçuktur. Bana göre Karşıyaka tüm bunları toplamı demokrasinin devrimlerin ve ATatürkçülüğün kalesidir arkadaşlar. 2015 yılında ön seçimi yaşamış bir kardeşiniz olarak her konuda ön seçim yaşanması için sonuna kadar mücadele edeceğim. Neden Karşıyaka'dan yıllardan beridir milletvekili yok, Parti Meclisi'ne girmiş bir arkadaşımız yok. En az iki milletvekili sokacağız bu dönem, en az bir arkadaşımızı Parti Meclisi'ne sokacağız. Tek amacımız olmalı iktidar olmak. Kardeşçe birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Hak hukuk adalet yolunda hepimiz bir olacğız. Çoğulcu demokrasinin ne olduğunu bizler göstereceğiz. CHP kişisel menfaatlerin yeri değildir. Parti içerisinde sizlerin iradesinin üzerinde bir güç yoktur. Parti içi demokraside ama, yalnız ya da fakatla başlayan cümlelere izin vermeyeceğiz. CHP'nin iktidarı demek Türkiye'nin tekrar fabrika ayarlarına dönmesi demektir. İnsanca yaşama hakkı demektir. Lugatımızdan sen ve ben kaldırıp 'Biz' kelimesini kalbimize işleyeceğiz. Ayrışma bizim lugatımızda olmamalı" diye konuştu.

24 ÜYELİ YÖNETİM KURULU VAADİ

Ben iki yıl önce mahallelere sandık koyalım, kendi koordinatörlerimizi kendimiz seçelim diye uğraştım" diyen Serdar Koç. "Başkan olduğumda mahallelere sandıkları koyacağım. Geçen dönem de söylemiştim, partimizin 16 yedek üyemizin yüzde 50'sinin asil olması için MYK'ya başvuracağım ve PM'den geçireceğiz. 24 üyeyle parti yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. Belediye başkanımız yoktu gelmez diye düşündüm geldi. Başkanımızla bir şey düşündük mahallelerimizde periyodik toplantılara gelir misiniz dedim. 'Seve seve gelirim' dedi. Ben belediyedeki yetkilelirin de gelmesini istiyorum. Birlik içinde olalım. İktidar için yürüyelim. Kadın kolları ve gençlik kolları seçimine kesinlikle ve kesinlik karışmayacağım. Kendileri istediklerini seçecekler. Her mahallede kendi belirledikleri bir arkadaşımız ayda bir 15 günde bir ilçe başkanı gibi koltuğa oturtacağım ve mahallesinin sorunları ilçe başkanlığında kendesi alacak sorunları. Sosyal medyayı çok etkin bir şekilde kullanacağız. İlçemizin bir sosyal medyası var. Yaptıklarımız ve belediyemizin yaptığı işlerin hepsini teker teker bütün seçmene anlatarak oyumuzu arttıracağız."

'BU KAPIDAN HEPİMİZ TEK RENK ÇIKACAĞIZ'

Karşıyaka İlçe Kongresi CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın konuşması ile başladı. Yıldırım, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yıldırım, “Kongrede farklı renkler yarışabilir ama bu kapıdan çıktığımızda hepimiz tek renk çıkacağız. Ben de bu kongre salonunda seçilip geldim. Mahalle kordinötörü olarak başladığım yolda, Ağabeyim Mustafa Özuslu ile Yönetim Kurulu’nda çalıştım. Siyasette bana çok şey vermiştir kendisine çok teşekkür ederim. 2 dönem seçilerek CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığını yapmayı bana nasip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu çok onurlu bir görevdir. Mahalle, il, kurultay delegeliği de yaptım. Örgütte her kademede görev yapma şerefine nail oldum. Karşıyaka CHP’nin kalesiydi ama son 5 yılda Türkiye’nin kalesi olduk. Bu örgüt Sayın Cemil Tugay’ı 70. 85 oy  ile seçilmesini sağlamıştır. Bu örgütün tüm kademelerine teşekkür etmeyi bir borç bilirim. 31 Mart Yerel Seçimlerinden önce hepimizde bir umutsuzluk vardı. Bizler acaba iktidar olabilirmiyiz diye düşünürken, bunun mümkün olduğunu gördük. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’lilere bir umut doğmuştur. Kongrelerimiz parti içi iktidarın yarışı değil, ülkeyi yönetecek kadroların seçilmesine vesile olmalıdır. Bu kongreye farklı renklerde girebiliriz ama iki adayımızda buradan çıkarken tek renk ve 6 ok ile çıkacaklar”diye konuştu. 

‘ARTIK KİM BAKAN OLACAK BUNUN HESABINI YAPMAK ZORUNDAYIZ’

Parti içerisinde bir çekişmeye yer verilmemesi gerektiğini aktaran Yıldırım, “Artık kim meclis üyesi, il, ilçe delegesi olacak değil. Artık kim müsteşar, müdür yardımcı, bakan olacak biz bunun hesabını yapmak zorundayız. Bunun için de el ele, kol kola mücadele etmeliyiz. Bugün bu salonda yan yana olanalar belki 2 yıl sonra karşı karşıya,  bugün karşı karşıya olanlar da yan yana gelebilirler. Bu nedenle kardeş olduğumuzu unutmamak zorundayız. Birbirimizi sevelim, kucaklayalaım ve iktidara yürüyelim.”

'ADAMCI, DAR KADROCU SİYASETE GEÇİT VERMEYCEĞİZ'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongrede bir konuşma yaptı. Yücel "Karşıyaka'da bir başarı var. 31 Mart'ta yüzde 71 ile alınmış bir seçim var. Karşıyaka'da ittifak yapılmadı, bu başarıyla Karşıyaka İlçe Başkanı bizim göğsümüzü kabartmıştır. İlçe başkanımız Uğur Yıldırım, ilçe örgütümüze, 5 dönem onuruyla gururuyla başkanlık yapan Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve belediye meclis üyelerine, yeni seçilen başkanımız Cemil Tugay'a ve belediye mecli üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Karşıyaka İzmir'e değil, Türkiye'de örnek gösterilen bir ilçe. Bizim bu başarıyı CHP'yi genelde iktidara taşıyarak taçlandırmamız gerikiyor. Bunu gerçekleştirecek gücümüz var. Öncelikle birbirimizle uğraşmayacağız. Adamcı, dar kadrocu siyasete geçit vermeyeceğiz. İktidara inanan bu ülkeyi nasıl yönetiriz diyen bir örgütle CHP'yi iktidara taşıyacağız. Biz birbirimiz kucaklayamazsak, toplumu kucaklamamız mümkün değil, toplumu kucaklamazsak iktidar olamayız. Ama bizim bunların hepsini yapacak güçteyiz. İki adayımız var. İkisini de partimizde emeği var. İkisinin de seçildikleri taktirde bu anlayışla bu görevi yapacaklarına inanıyorum. Bugün kongrenin kaybedeni olmayacak. Kazanan CHP olacak. Karşıyaka ilçe kongremizin CHP'mize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" dedi.

‘MHP AK PARTİ’NİN YEDEK TEKERİDİR’

Karşıyaka’nın kendisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Atila Sertel, konuşmasında AK Parti ve MHP’ye yüklendi. Sertel, “Bizim iktidar olacağımızı arkadaşlarımız çok net belirtti. Ben son olarak Kırıkkale’ye gittim. AK Parti’ye oy veren yurttaşlarımızın artık CHP’ye oy verme noktasına geldiğini çok açık söyleyebilirim. Kırıkkale’de geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi’nde önemli görevlerde yer alan 20 kişi ile görüştük. Artık onlarda MHP’nin, AK Parti’nin yedek lastiği olduğunun farkındalar. Bizden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için öncülük etmemizi söylediler. Biz bir olursak, eksiklerimizi hızla giderirsek, bu salondan el ele kol kola çıkarsak her zaman iktidar olacağız. Biz halk ile iç içe olmalıyız, bizler koltuktan güç almamalı, ona güç vermeliyiz. Bizler halktan, mütevazı insanlar olmalıyız. Gelecek için, iktidar için tüm devrimciler bir arada olmalıdır. Türkiye’de bir korku rejimi estirmek istiyorlar. Ama biliniz ki korkutmaya çalışan tek adam asıl her şeyden çok korkuyor. Meclise 250 koruma ile gelen, kendi milletvekillerini dahi salona girerken aratan, tek adam korktuğu için halkı korkutmaya çalışıyor. Ama bilmiyor ki ne ak saçlılar ne de Gezi’de direnen gençler ondan korkmuyor” dedi.

İKTİDAR AMAÇ DEĞİL ARAÇ OLMALI'

Kamil Okyay Sındır iktidarın ama değil araç olması gerektiğini belirten bir konuşma yaptı. CHP'li Sındır şunları söyledi: Hangi görev ve ünvanda olursa olalım. Bu partinin ilke ve değerleri için gönül vermiş alın teri dökmüş iktidar beklentisi içerisinde olan bütün yoldaşlarımı selamlıyorum. Memleketin durumu ortada, 5 temel meselemizden bahsediyoruz; Ekonomi, eğitim, dış politika, adalet,  en temel sorunlar. Bunları çözecek olan bu Cumhuriyet'i kuran başta Atatürk olmak üzere CHP'dir. Dimdik ayakta duran tek partidir. İktidar hedefimizi ortaya koyuyoruz. Demogoji yapmayacağım, iktidar bizim hedefimizin değil bir araçtır. Bizim hedefimiz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkmaktır. Oraya çıkmak için bir araçtır iktidar. İktidarı amaç ederseniz bir kaos ortamı, bölüşme ortamı çıkar. Eğer bugün sayın Tacettin vekilim de bahsetti, Yamanlar'da karşı devrimin gerici zihniyetin gün yüzüne çıktığı, Cumhuriyet'i yok sayanlar varsa karşısında CHP'li olmak zorundadır. İşte bu kongrede söylenen sözler ve çıkacak kadrolar çok kararlı ilkeli ve dayanışma içerisinde birlikte yürümeliyiz. Sevgi için bazı duyguları yaşamak lazım, ama yoldaşlık saygı gerektirir. Birbirimize saygı duyacağız. Önce karşı devrimcilere karşı mücadele vereceğiz. Tek adam rejimiyle bir parti devleti oluşturan, bu milleti ayrıştıran anlayışa karşı birlik beraberlik çağrısı yapmak, ulus kimliğiyle birlikte yaşamalıyız. Laikliği yok sayan, laikliği din düşmanlığı sayan zihniyete karşı birlikte mücadele vermek zorundayız. Bir hükümet düşünün ne kabinesi var ne bakanları var. Atadıkları birer memur. Sonra 5 temel sorun ortaya çıkıyor. Bugün Karşıyaka İlçe örgütümüz burada bulunuyorsa Uğur başkanımız ve ekibi sayesindedir çok teşekkür ediyorum. İki başkanımızdan hangisi olursa olsun oluşacak kadro Karşıyaka'yı konuştuğumuz yere taşıyacaktır. Ayrışmaya asla tahammülümüzün olmaması lazım. Buradan çıkan aday sonrası ayrışma olmamalı yol arkadaşlığı oluşmalıdır. Yönetim açısından da yol gösteren bir kongre olacaktır. Siz tüm dostlarımıza bu mücadelede, iktidar yolunda hepinize başarılar diliyorum" dedi.

'GENEL BAŞKANI ELEŞTİRME HAKKI YOK'

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter birliktelik vurgusu yapan bir konuşma yaptı. Sertel "Hepinizi en yüce sevgilerimle selamlıyorum. Burası Karşıyaka kadınlarımızın yüceliği çok fazla, gençlerimizin yolu çok uzun. Ak saçlılar konuşuluyor arada siyah saçlılar da var. Ama içimizdeki savaşı lütfen bitirin. Karşıyaka'da siyaset yapmak kolay. Gelin Hakkari'de siyaset yapalım. Lütfen seçim dönemi memleketlerinize dönün. Karşıyaka oyunu CHP'ye veriyor, Cumhuriyet'e veriyor, Atatürk'e veriyor. Cumhuriyet'in başkenti İzmir. Biz İzmir milletvekili dediğimiz zaman gözlerinin içi gülüyor insanların. Artık bu kürsülerden birbirimizi eleştirmekten bıktık. Bu kürsüye çıkacak arkadaşlarımızı iktidar yolunda bize nasıl katkı koyacağından bahsetsin. Genel Başkanı eleştirmeyi kabul etmiyorum. Evlerde tencereler boş biz bunlarla ilgileneceğiz. İşsiz gençlerimiz var bunlarla ilgileneceğiz.  Karşıyaka’dan nutuk atmak kolay. Gelin Rize, Hakkari, Kars’ta siyaset yapalım. İzmir’deki dostlarımıza da söylüyorum; lütfen memleketlerimize dönelim ve oralarda da seçim çalışmalarına katılalım. İzmir bize oy veriyor. Biz Atatürk’ün torunlarıyız. İzmir bize yüzde 60 oy veriyor. Minnettarız, teşekkür ediyoruz. Biz Ankara’da ‘İzmir milletvekiliyiz’ dediğimizde insanların gözlerinin içi gülüyor. Doğma büyüme İzmirliyim. Her karışında anımız var. Birbirimizi eleştirmeyelim lütfen. Bundan bıktım! Bu kürsüye çıkan yeni yol haritasını söylesin. Bizleri tartışabilirsiniz. Ama kimsenin Genel Başkanı eleştirmeye hakkı yok. Benim ne sorumluluğum varsa buradaki her partilinin aynı sorumluluğu var. Hem büyüklerimden hem gençlerimden, özellikle kadınlarımıza söylüyorum artık eleştiriyi bırakalım el ele kol kola olalım. Karşıyaka çok şanslı iki tane Serdar var. Arada Karşıyaka var ikisine de başarılar diliyorum" diye konuştu.

'CHP OLMASAYDI BU ÜLKEYE ŞERİAT GELMİŞTİ'

Karşıyakaşa Belediye Başkanı Cemil Tugay salonda büyük alkış alan uzun bir konuşma yaptı. 

"Benim tribünde üye olarak oturduğum günler oldu, delege olarak oturduğum oldu, ilçe yöneticisi olarak oturdum. Her iki tarafı da biliyorum" diyen Başkan Tugay "Bir şeyi değiştirebildik mi, değiştirebilecek miyi? Bu kaçıncı Karşıyaka Konrgesi. Hiç yorulmayın kaçıncı olduğunu bilmiyoruz. Ben ilçe yönetimindeyken, şuyuncu ilçe kongresi yazalım dedik yazamadık, çünkü hafızamız yok. Atatürk var silemiyoruz. Çünkü neden dünyanın en yaşlı partisi CHP. CHP Cumhuriyet'in ilanından önce kurulmuş bir partidir. Bugünlerde Atatürk'ün yaptığı konuşmaları kolayca çıkarabilirsiniz. Bu ülkede barışı sağladıktan sonra halkçılık esasın dayalı bir fırka kuracağım ve Cumhuriyet'i ona kurduracağım diyor. Bu Cumhuriyet'in neyi varsa kurucusunun aklında ne varsa biz onun mirasçılarıyız. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bugüne kadar varlığını devam ettirmesinin nedeni CHP'dir. CHP olmasaydı bu ülkeye şeriat gelmişti. Onları durduran bu parti ve çalışmalarıdır. Birbirimizi eleştiriyoruz, yeterince demokratik değiliz, adil değiliz ama hakkımızı yemeyelim" diye konuştu.

'DR. BEHÇET UZ'UN KURDUĞU ŞEHİRDE YAŞIYORSUNUZ'

CHP'nin ne kadar büyük bir parti olduğu ne kadar büyük roller üstlendiğini unutmayalım bu partinin çalışmaları içerisinde olalım" diyen Başkan Tugay "Sen iyi bir uzman doktordun, niye bıraktın mesleğini siyasete bulaştın belediye başkanı oldun.  Ben arka sıralarda otururken belediye başkanı olmak gibi bir düşüncem yoktu. Bir şeyin ucundan tutarım faydam olursa ne mutlu bana diye düşünüyordum. İlçe yöneticisiyken adayın kim olduğunu bakmadım adayı sevmedim desteklemem demedim. Sıradan bir üyeyken sadece onun kazanması için çabaladım. Çünkü partinin bir disiplini var. Herhangi bir milletvekilimiz hakkında, belediye başkanımız hakkında, parti üst yöneticisi hakkında, bir şey söylemedim söylemem. Bizim arkadaşlarımız bir şeyler yazıyor çiziyorlar. Birisi diyor ki doktordan belediye başkanı olur m? Belediye başkanlığının okulu vardı da ben mi okumadım. Dr. Behçet Uz'un kurduğu yanmış yıkılmış bir şehri İzmir yaptığı yerde yaşıyorsunuz utanmanız gerekmiyor mu bunu söylerken. O'na demişler ki sen yapamazsın bunu demişler o da yaparım demiş. Bunu yaptıran yürek ve inançtır. Eğer vatanınızı seviyorsanız, şehrinizi seviyorsanız, size bir görev verildiğinin bilincindeyseniz, hele CHP gibi bir ülkeyi kurmuş halkçılığı demokrasiyi, adaleti, bilim sanatı yüceltmiş bir insanın kurduğu partinin görevlendirdiği bir insanın Atatürk partisinde görev veriliyorsa o inançla yapacaksınız" diye konuştu. 

'KİMSE BANA DELEGE O OLDU, FALANCA İŞ ALAMADI DEMESİN'

"Ben laf olsun diye değil, gerektiğinde kelle koltukta hem bu şehrin hem bu vatanın bir karış toprağında gözü olanın elini kolunu kırmak için bu göreve geldim" diyen Başkan Tugay "Bize onur lazım, şeref lazım dürüstlük lazım. Hak hukuk Adalat lazım. Oturduğum odanın her bir köşesinde Atatürk'ün resmi var. Ayın 24'ünde Uğur Mumcu'nun öldüğü kahrolası günün yıl dönümü. Bu ülkede adalet olsun diye, insanlar aç kalmasın diye, falanca müteahhite değil her şey bu halka ait olsun diye canını veren insanlar için mücadale etmek zorundasınız. Bunu yaparken hiç kimse bana delege o oldu. Falanca iş alamadı demesin. O fabrikalar satılacağına biz çalıştırsaydık. Tefecilere verdikleri parayı bize iş yeri yapsaydınız. O para bu ülkede kalsaydı. Satılmadık bir şey bırakmadınız yazıklar olsun size. Küçük hesapların partisi değiliz biz. Üyelerimizin hepsi yeterli ve kaliteli insanlar. Hele hele Karşıyaka'da. Tarihimiz Cumhuriyet'le başlamıştır. Vatansız kalmış Türklerin vatanın ne olduğunu en iyi bilen insanların yaşadığı topraklar burası. O yüzden Atatürk'ün annesi burada yaşadı ve öldü. Atatürk'ü Karşıyaka gibi kimse sevemez. Bunun emareleriyle dolu bu kent. Atatürk dendiği zaman içimiz titriyor bizim. Bu duyguyu anlayan herkes kendini buna teslim ediyor. Bu toprakların medeniyetinden birazcık nasiplendiyse aklın yolu birdir. Karşıyaka Türkiye'nin en medeni en modern olduğu bir kenttir. Bin yıl geçse Karşıyaka Cumhuriyet'in kalesi olmaya devam edecektir" dedi. 

'BELEDİYE BAŞKANININ YARDIMA İHTİYACI VAR'

"Ben dokuz buçuk aydır belediye başkanıyım" diyen Başkan Tugay "Daha önce ilçe yöneticiliği de yaptım. Kendi gördüğümü söylemek istiyorum. Belediye başkanı örgütün önünde bekler. Kim seçilecekse kim başkanımız olacaksa ondan rica ediyorum. Belediye başkanına yardımcı olun. Belediye başkanının Yardıma olmaya ihtiyacı var. Saçma sapan adamlar saçma sapan şeyler söylüyor. Bin bir türlü yalan söyleniyor. İlçe örgütümün ağzını açıp bir şey söylemesini bekliyorum. Yeni seçilecek ilçe başkanımdan bunu bekliyorum. Hakkım var diye buna düşünüyorum. Bir ilçe yöneticisinin belediye başkanından ne beklediğini de biliyorum. iş isteyebilir, sıkıntısına çare olmasını, nikahını kıymasını isteyebilir. Gerektiğinde gel benim için kız iste de diyebilir. Bunlar oldu çünkü. Benim amatör spor kulübüme yardım et de diyebilir. Ama belediye başkanını anlamak ve belediye başkanın da kendini örgüte anlatma zorunluluğu var. Ama bazen imkansızın istendiğini fark etmek gerekir.

'SİZİ BU MÜCADELEDEN ALIKOYAN ŞEY NEDİR''

"Ben ilçe yönetimimden en çok sokakta gezerken başımı öne eğdirmemesini isterim" diyen Başkan Tugay "Size ant içiyorum yaşadığım sürece başınızı öne eğdirecek bir şey yapmayacağım. Lafta değil gerçekte iktidar olmaya ramak kaldı. Cumhurbaşkanı CHP'den olmazsa bizim hatamız olur. Şu an seçim yapsak bizim adayımız kazanır. Çünkü yönetimiyorlar. Ben bu ülkedeki insanların şu andaki iktidardan bir çözüm beklediğine inanmıyorum. Anketler zaten ortada. Erdoğan yüzde 50'nin iyice altına düşmüş durumda. Partimizin en doğru adayı göstereceğini biliyorum. Genel Başkanımızın en iyi kararı vereceğini biliyoruz. Eğer belediyelerimizde yolsuzluklar, usulsüzlükler olursa, örgütümüz birbirine girerse. Seçilen örgüte karşı iç mücadelelere girersek, kışkırtmalara girer ve güven vermeyen bir parti görüntüsüne girersek o zaman bize güvenmezler. Öylesine bir akıl tutulması var ki Emin Çölaşan'ı FETÖ'cü ilan ediyorlar. Biz kendimize bakmalıyız. Bu ülkenin insanlarının bize güvenmesini sağlayacak bir duruş sergilemeliyiz. Lafta değil gerçekte yapmalıyız. Her birimize görev düşüyor. Bir ilçe yönetimi seçeceğiz, bize ne onlar çalışsın. Yok böyle bir şey. Hepimizin üzerine düşen görev ve sorumluluk yok. Bana iş vermedin diye senin iyi yaptığın şeyleri anlatamayacağım. Nerede bizim Cumhuriyet inancımız. Geçen gün bir başkanımız söylüyordu. 5 yıl önce söylediği bir sözü birileri bulmuş Cumhurbaşkanına hakaretten dava açmışlar. Sizi bu mücadeleden alıkoyan şey nedir. Partiden içeri girince ben bunların grubumdan değilim diyorsanız olmuyor. Sonra sizi eyleme çağırıyorlar gitmiyorsunuz neden, çünkü onlar başka grup. Üyelerle ilçe başkanı seçmek mümkün değil. Siyasi partiler kanuna göre böyle olmak zorunda. Değiştirelim. Onun için iktidar olmak zorundayız. Sistem bu. Ama sistem buyken insanları kandıracağız diye bir şey yok" diye konuştu.

'HEKİMAN'DAKİ RUHU KARŞIYAKA'DA HİSSEDEN VAR MI''

Samimi ve dürüst olacağız. Hekiman örneği var. 6 aday gitti biz çarşaf liste istediler. Çarşaf liste seçim yapıldı. Bir aday kazandı kalan 5 aday diğer adayı seçim boyunca yanında oldu ve yıllar yıllar sonra Hekiman'da CHP belediyeyi kazandı. Hekiman'daki ruhu Karşıyaka'da hisseden var m? Böyle olmuyor. Kaç tane aday adayı var burada bu samimiyet var m? Ben atamayla geldim buraya bunu biliyorum. Yol yok. Bu iradeyi göstermesi gereken insanlar adaylar. Konuşurken varız yaparken yokuz. Samimi olmak lazım. Önümüzdeki yerel seçimde belediye başkanlığının ön seçimle seçilmesi için bir kampanya başlatacağım, en başa ben imza atacağım. Artık bu samimiyetsizliği bırakalım. Ama mahalle temsilcisini seçerken de aynı şey. Öyle ben şunu şunu atadım, onlar olacak. Niy? Onlar benim yol arkadaşlarım. Biz neyiz merdiven arkadaşı mıyız. Yol arkadaşlarımı yedirmem anlayışı varsa burada gelip demokrasi nutuğu çekmeyeceksiniz. Mahalle temsilcilerini seçtiren bir yönetimi üye olarak istiyorum. Herhangi birinizi kırdıysam özür dilerim. Kendime ettiğim dua Allah Mahçup etmesindir. Sizden bu duayı etmenizi diliyorum, destek bekliyorum" diye konuştu.

BAŞARISIZ OLSAYDIK ÖDÜLLER ALAMAZDIK!

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Tugay’ın ardından kürsüye geldi ve konuştu. Belediye Başkanı Akpınar, “5 yıl belediye başkanlığınızı yaptım. Katkı koyan en sade üyeden en üst yerdeki üyesine kadar CHP’ye teşekkür ediyorum. Bu partinin içine doğmuş bir insanım. Her tür görevi yaparak belediye başkanı oldum. Hiç aklıma gelmiyordu. 5 yıl, 6 seçim, darbe girişimi, OHAL, ekonomik kriz, hepsi üstümüze geldi. Bunun üstesinden hep beraber geldik. Çünkü en büyük gücü örgütten ve Karşıyaka halkından aldım. İlk 1 yılımızda Türkiye’ye örnek olacak işler yaptık. Her apartman öğrenci okutuyor, oda orkestrası, spor alanlarının hepsini Karşıyaka’ya kazandırırken Türkiye’ye örnek oldu. Hatta Avrupa’dan ödüller aldı. En başarılı belediye seçildik. Eğer başarısız belediyecilik yapmış olsaydık ne ödüller alamazdık” dedi.  

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İKİNCİ DÖNEM YAŞAMAK İSTERDİM!

“Belediye başkanlığını ikinci dönem yaşamak isterdim açıkçası” diyerek sözlerini sürdüren Akpınar, “Zorluklar yaşadıktan sonra rahat bir dönemde başkanlık yapmak isterdim. Dilerim ki şimdiki arkadaşım bizim yaşadıklarımızı yaşamaz. Dedikoduyu yaşadım, şantajı yaşadım, iftirayı yaşadım ama bu sokaklarda hala özgürce, başı dik yürüyorum. Kimseye veremeyeceğim bir hesabım yok. Biz yola çıkarken hesap verebilen bir belediyecilik yapacağız demiştim. Ben görevimi sonlandırırken Karşıyakalılara karşı bu hesabı verdim. Bunu anlamak istemeyen varsa onlar gereğini yapıyor. Birbirimizi kırmayalım desek bile gidip başka türlü ilişkiler içine de girebiliyoruz. Adaylar açıklandı. Ben aday değilim. Başka bir arkadaşımız aday oldu. Doktordan başkan olur m? Olur! Avukattan da herkesten olur. Bal gibi olur. Bunu eleştirmek doğru değil. Kendisi atandığında kendisini aradım ve tebrik ettim. Hayırlı olsun, üstüme düşen görev varsa hazırım dedim. Çünkü ben CHP’liyim. CHP’li olmanın gereği, eğer sistem atama sistemi ise yerine gelen insana destek olmalısın. Kendisini davet ettim, 2 saat konuştuk, ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumu söyledim. Karşıyakalılık ve CHP’lilik budur. Birçok ilçemizde yaşanmayan nezaketi, desteği sergiledik. Kırgınlık içine girerek, aday beğenmemezlik yapıp sırtımı dönük gitmedim. O dönem yine açılışlar yaptık. Partimizin yüksek oy alması için çalıştık” diye konuştu.  

BEN KENDİMDEN ÖNCEKİ BAŞKANA SAYGISIZLIK YAPMADIM!

Akpınar, “9 aydır belediye başkanı. Konuşmasını dinlerken kendi dönemime gittim. Başkanımız haklı. Olur olmaz, klavye delikanlıları başlıyor yazmaya. Bunlar yanlış işlerdir. Ama başkana yanlış bilgiler götürülüyorsa o daha büyük yanlıştır. O namussuz, şerefsizdir! Ben CHP’li bir başkanın yerine geldim başkanlık yaptım. Hiçbir zaman geçmiş dönem belediye başkanımıza ne saygısızlık yaptım ne de yaptırdım. Çünkü iktidar dalkavukluğu bizde de var. Hemen gidenin arkasından yeni gelene ‘büyüksün sen’ diyorlar. Ama ben tecrübeliydim, kulak asmadım. Belediye başkanımızla ilgili asılsız dedikodular savcılıklarda, basında konuşmadım. Kendi meclis gurubumda bile konuşmadım. Borçla bir belediye aldım ama demedim. 5 yıl içinde Karşıyaka’da borcu koruyarak 330 milyon TL bütçesi vardı, borç 250 milyon civarındaydı. Çevrilecek bir borcu devraldım. Örgütün her kademesinin belediye başkanına destek olması gerekiyor. Ben de bunu talep ettim. İktidara bu kadar yakınken kin beslemenin zamanı değil.  Ben CHP için çalışmaya devam edeceğim. Ben karalamadan siyasete devam edeceğim. Karalayanları Allah’a havale ediyorum. İki Serdar’ın arasında dilek tutuyorum, CHP iktidarını hepimiz dileyelim” ifadelerini kullandı.

SALONDAN NOTLAR...

Suat Taşer Sahnesi bayraklarla süslenirken iki adayın afişleri salonun her yanında yer aldı. Murat Serdar Koç 'Söz yetki karar örgütündür', 'Tam bağımsız Türkiye', 'Yurtta barış, dünyada barış' sloganlarıyla delegeden oy isterken, Sedar Yavaşoğlu 'Her zaman emeğe ve emekçiye sahip çıkacağız', Gençlerin ve kadınlarımızın örgütlenmelerine sonuna kadar yardımcısı olacağız', 'Kadınlar analarımız gençler geleceğimizdir', 'Ülkede iktidar için bizimle çoban ateşi yakmaya var mısınız' sloganlarıyla oy istedi. 

Hem delegelerin hem de partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye adaylardan önce Karşıyaka Belediye Başkanı  Cemil Tugay geldi. Tugay'dan kısa bir süre Mavil liste hareketinin adayı Murat Serdar Koç salona geldi. Koç'un salona girişinde Başkan Tugay'ın da alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.

Koç'un ardından diğer aday Serdar Yavaşoğlu da alkışlar eşliğinde salona geldi.

Kongreye geçilmeden önce İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Belediye Başkanı Cemil Tugay, adaylar Murat Serdar Koç ve Serdar Yavcaşoğlu sahnede birlik beraberlik pozu verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.