Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka adayı Serdar Koç 8.Gün'de konuştu: Birbirimize değil, AKP’ye vuralım!

CHP Karşıyaka adayı Serdar Koç 8.Gün'de konuştu: Birbirimize değil, AKP’ye vuralım!

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Koç, TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın hazırlayıp sunduğu 8.Gün programına katıldı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Koç, "Bizim birlik beraberlik içinde olmalıyız. Sosyal medyada birbirimize değil, AKP’ye vuralım. Sosyal medyamız güçlensin. Belediyemize ve Büyükşehir’e projeler üretelim." dedi. CHP Karşıyaka adayı Serdar Koç 8.Gün'de konuştu

  • Ege Postası
  • 06.01.2020 - 12:12

EGEPOSTASI - CHP Karşıyaka'da delege seçimlerinden üstün bir sonuçla ayrılan Mavi Liste Platformu aday olarak Serdar Koç'u gösterdi. Önceki ilçe kongresinde mevcut başkan Uğur Yıldırım’a karşı kaybeden Koç bu sefer oldukça iddialı. Gençlere ve kadınlara yönelik projelerinden bahseden Serdar Koç, üyeyi partiyle barıştırmayı ve yüzde 72’lik oy oranını yüzde 80’e çıkarmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz kongrede seçime müdahil olmuş kişilere karşı sitemleriniz vardı. ‘Delagasyonu kendi haline bırakın’ demiştiniz... İlçenizdeki delege seçimlerinin bu kadar kavgalı geçmesini ve yaşananları neye bağlıyorsunuz'

Mavi Liste İzmir ilk ortaya çıkan listedir. İlçe yönetimi beyaz liste çıkar. Mavi liste her grubu içine alan ve böyle bir yapı oluşturan bir platformdur. Dışarıdan müdahalesi olan bir platform değil. Herkes kendi özgür iradesiyle mavi listede birleşti. Benim etkim oldu mu, oldu. CHP’yi Karşıyaka’da iktidara taşıyacak bir yapıdır. Mavinin CHP için çok özel bir anlamı var.

Delagasyona ne vaat ediyorsunuz ve neler yapacaksınız'

CHP’de seçim vaat yeri değildir. Geçen dönemde sandığa gelmeyen yüzde 48 üyemiz var. Mahalle koordinatörlerini mahalle seçecek. Yani mahalle temsilcilerini kendileri seçecek. Mahalle Çalışma platformları kuracağız. Anadolu Caddesi’nin öbür tarafından CHP’nin oyu o kadar yüksek değil. İlişkilerimizi arttıracağız ki oyumuz Yüzde 72’den yüzde 80’e çıksın. Gençlerimize siyaset eğitimi vermek istiyorum. Mahallelerde kendileri toplantı yapacaklar. Üyeleri aktif hale getirecekler. CHP’yi iktidara taşımak için birleşmek zorundayız. O kapının herkese açılması lazım. Bir genç arkadaşıma sordum… Lise yapılanmanız var m? Üniversite yapılanmanız var mı diye… Biz eğiteceğiz ve gencimiz gittiği okulunda yapılanmayı kendisi yapacak. Gençlerimize siyaseti ve CHP ideolojisini öğreteceğiz. Gençlerden bir arkadaşımızı mutlaka bu konuda yönetime alacağım. Yaptığımız işleri sosyal medyada duyursun diye. Bu çok önemli bir konudur.

Karşıyaka CHP’nin her zaman yüz akı olmuştur. Kadınların da bunun payı büyüktür. Kadınlarla ilgili projleriniz nelerdir'

Kadınlar CHP’nin olmazsa olmazı. Aktif çalışacakları bir ortam yaratacağım. CHP’nin kapısı herkese açık olacak. Hangi mahallede daha az oy alıyorsak, o bölgede çok ciddi kapı kapı, bıkmadan usanmadan çalışacak bir kadın yapılanması kuracağız.

Karşıyaka'nın oy oranı göz önüne alındığında CHP içinde yeterinde temsil ediliyor mu'

Karşıyaka’nın temsil yeteneğimiz Ankara’da yok, peki Parti Meclisi’nde var mı yok… Ankara’ya ilişkilerimizi güçlendirip bunu sağlayacağız. Belediyemizle, il örgütümüzle, büyükşehirle birlik olacağız bu durum değiştireceğiz. Karşıyaka’ya bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Ne milletvekilimiz var, ne de parti meclisi üyemiz.

‘DELGELERİMLE İRTİBATTAYIM’

Adaylık için görüştüğünüz parti büyüğünüz var mı sorusunu da yanıtlayan CHP’li Koç “Adaylık için kimseyle görüşmedim. Delegelerimle irtibattayım. Partinin üst yöneticileriyle aram iyiyidir. İle gitmedim ama benim için saygıdeğer insanlardır.  Süreçte hem ilimizle hem ilçe hem de büyükşehir belediyemizle irtibat halinde olacağız"dedi.

Geçmiş kongrede çarşaf liste önermiştiniz… Ama şu anki süreçte kongreler blok listeyle yapılıyor. Gönlünüz yine çarşaf listeden yana mı'

Çarşaf listeden ödün vermem… Kişisel olarak tercihimi çarşaf liste, ikincisi de ön seçim. Bunlar parti içindeki demokrasinin yaşandığı ortamlardır.

Belediye başkanıyla bir görüşme yaptınız m? Yaptıysanız satır başları nelerdi? Bir de AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Başkanınızı sürekli eleştiriyor, mevcut ilçe başkanı hiç yanıt vermiyor, ne düşünüyorsunuz'

Sayın belediye başkanımızla bu konuyla ilgili hiç konuşmadım. Destek vermesi sağladığımız demokratik ortamdır. Onun idealleriyle uyuyor diye düşünüyorum. Delegeler bize oy verdiğinde seçildiğimiz zaman belediyemizle el ele kol kola çalışacağız. Başkanımızın başarısı için çalışmak zorundayız. İl başkanımız ve Tunç Başkanımız için de aynısı geçerli.  AK Parti ilçe başkanı eleştiriyorsa, yanıtı CHP Karşıyaka ilçe başkanı vermeli. Belediye başkanı bu duruma karışmamalı. Kendi içimizde de kimin yanıt vereceğini de konuşabiliriz ama eleştirenin mevkidaşı yanıtı vermeli diye düşünüyorum.

Seçilirseniz belediye ile ilgili nasıl bir ilişki kuracaksınız'

Biz bir belediye koordinasyon merkezi kuracağız. Belediye başkanımız proje üretmek zorunda, iş yapmak zorunda. Elbette partilimiz dinleyecek ama, biz bu dilek ve istekleri ilgili müdürlüklere ileteceğiz. Olmuyorsa başkana o zaman söyleyeceğiz. 25 mahallemiz var. Bütün üyelerimizin katılımlarıyla toplantılar yapacağız. Öyle partililerimiz var ki, inanılmaz fikirler çıkıyor. O toplantılara da başkanımızı ve ilgili müdürlükleri de davet edeceğim. Başkanımızın geri çevirmeyeceğini düşünüyorum. Başkanımız gelecektir ve partililerimizle bir arada olacaktır.

‘Sizin için de yurt dışına çok çıkıyor’ eleştirileri geliyor. Nasıl karşılıyorsunuz'

25 yıllık bir üreticiyim. Ama öncelikle işçi çocuğuyum. Bir CHP’linin sanayici olma hakkı var diye düşünüyorum. 25 yıldır ihracat yapıyoruz. Fuarlara gidiyorum. 2011’de partim beni Çin’e çağırdığında koşa koşa gittim. Denetlendim umrumda değil. Ön seçime girdim denetlendim. Bir sanayici CHP’li olamaz mı. Bizim birlik beraberlik içinde olmalıyız. Sosyal medyada birbirimize değil, AKP’ye vuralım. Sosyal medyamız güçlensin. Belediyemize ve Büyükşehir’e projeler üretelim.

‘O STADI YAPAMIYORLARSA BIRAKSINLAR BİZ YAPARIZ’

Karşıyaka Spor Kulübü ile ilgili düşüncelerini de aktaran CHP’li Koç, “Kaf-Kaf benim yüreğimde olan bir şey. Lise yıllarımda her maça giderdim. Yapılması gereken ne varsa Kaf-Sin-Kaf için yapacağız. O yüzden bir fikir üretilmesi gerekiyorsa yanlarında üreteceğiz. Biz Çarşı’dan para toplardık maçlara giderdik. O stadı da yapmıyorlarsa bıraksınlar biz yaparız. Tunç Bey kesinlikle yapar. Bıraksınlar biz yaparız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.