Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar Meclis Grubu'ndan o video için açıklama

CHP Karabağlar Meclis Grubu'ndan o video için açıklama

AK Parti'nin Karabağlar Belediye Meclis üyesi Emrullah Kavuz'un, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sosyal medyadan yayınladığı videoya yönelik, CHP Karabağlar Meclis Grubu'ndan yazılı açıklama geldi. CHP Karabağlar Meclis Grubu'ndan o video için açıklama

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 13:05

EGE POSTASI - AK Parti'nin Karabağlar Belediye Meclis üyesi Emrullah Kavuz'un 25 kişilik bir grubu arkasına alarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için sarf ettiği sözlere tepki çığ gibi büyüyor.  Kavuz'un yayınlanan videoda kullandığı "ölürüz, şehadet için koşar öldürürüz" sözleri CHP'nin tepkisini çekerken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan yargı hamlesi gelmiş ve vekil Bayır suç duyurusunda bulunmuştu.

AK Partili meclis üyesinden Kılıçdaroğlu'na tehdit! CHP'li Yıldız: 'Pişman edeceğiz!'

Paylaştığı video ile tepki çeken o isim konuştu

Kavuz ise gelen tepkiler üzerine  "Öldürürüz" ifadesi için sosyal medyadan "darbeci FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı söylenmiş bir ifadedir" açıklamasında bulunmuştu.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın "Bu işin peşini asla bırakmayacağız ve hukuki olarak sonuna kadar takipçisi olacağız" açıklaamsının ardından, Karabağlar CHP Meclis Grubu da yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Ülkemiz ve toplumumuz çok ama çok zor bir dönemden geçiyor. Yaşanan onca adaletsizliklere, yitirilen canlarımıza rağmen, insanlarımız geçmişten bugüne taşıdıkları evrensel duygular ve insanlık değerlerine sahip çıkmaya devam etmektedir. Biz buna sağduyu diyoruz ve bu sağduyuyu yaşatmak ve ihya etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
İçinde bulunduğumuz ekonomik, siyasi ve toplumsal kriz koşullarında, sözünü ettiğimiz sağduyuyu yaşatma, onu var etme çabamızın önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi bugün de güçlü fanatik eğilimler ve fanatizmdir.
Fanatik; toplumsal gerçekliği basitleştirir, olay ya da olguların nedenlerini düşünmek ve algılamak yerine, tüm sorunların bir kötü güç tarafından ortaya çıkarıldığını savunur. Bundan sonrası kolaydır ve tüm sorunlar artık o kötü güce havale edilir. Fanatizm, kanlı bir tutkuyu esinler ve insanları suça iter diyor Voltaire. Fanatik, yaşamı değil ölümü kutsar.
Faşist Mussolini’nin sloganı “Yaşasın ölüm”’dü. Faşizm ve fanatizm her zaman ölümü ve yok oluşu yüceltir.

Herkes için, tüm Türkiye için Adalet diyerek yürüyen Genel Başkanımız ve onun şahsında adalet yürüyüşüne katılan tüm insanlarımız, Karabağlar Belediyesi Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyesi Emrullah Kavuz tarafından ölümle tehdit edilmiştir.
Kendisi, bundan önce de benzer söylem ve eylemlerde bulunmuştur. Anımsanacağı üzere yine aynı kişi İzmirspor metro durağındaki bir İspanyol heykeltraşın yaptığı ahşap heykeli çıplak olduğu gerekçesiyle önce örtmüş, daha sonra ise heykele kilit vurarak protesto etmiş ve ardından başka bir kişi ise balyozla heykeli parçalamıştı. 
Bu bağnaz ve faşist kişiliğin ve destekçilerinin, yapabileceği başka kışkırtıcı söylem ve eylemlerle daha büyük bir toplumsal sorun haline gelmeden, önünün kesilmesi için Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumlarını göreve çağırıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.