Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8068
%0.41
Altın 2.424,230
%-0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar’dan laiklik vurgusu

CHP Karabağlar’dan laiklik vurgusu

CHP Karabağlar ilçe başkanı ve ilçe örgütü üyeleri, Karabağlar Kaymakamlığı önünde Diyanetin kız ver erkek çocuklarının evlenme yaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamayı protesto etti. Basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 05.01.2018 - 15:21

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Karabağlar İlçe Örgütü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesindeki Dini Kavramlar Sözlüğü’nde kız çocuklarının 9, erkek çocuklarının ise 12 yaşında evlenebileceğini yazması üzerine başlayan protestolara bir yenisini ekleyerek Karabağlar Kaymakamlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Örgüt adına açıklamayı okuyan İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız  geçmişte yaşanan çocukların konu olduğu üzücü olaylara atıfta bulunarak laik ve sosyal devlet vurgusunda bulundu.

Yıldız aynı zamanda açıklamasında gericilerin verdiği bazı fetvaları da hatırlatarak vatandaşları kınamaya çağırdı.

Yıldız’ın aktardığı metin ise şöyle :

“Aladağ’daki tarikat yurdunda çocuklarımız yanarak ölür, Diyanet susar.

Karaman’da, Çorum’da, Siirt’te tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz edilir. Diyanet susar.

Kahramanmaraş’ta Malatya’da Adıyaman’da Alevi yurttaşların evleri işaretlenir, yeniden Maraş ve Çorum katliamlarına davetiye çıkarılır. Diyanet susar.

Cübbeli namıyla bilinen zat “Kıdem tazminatı haramdır” diye fetva verir. İşçilerimizin alın terine göz nuruna el koymayı savunur. Diyanet ağzını bile açmaz.

Dolmabahçe Camii’nin imamı  “Geziciler Camiiye ayakkabılarıyla bile girmediler, ben inançlı adamım yalan söyleyemem” dediği için kanserli eşini İstanbul’da bırakarak sürgüne gider. Diyanet yalancıdan yana olur.

Müslümanlara örnek olması gereken Diyanet İşleri Başkanı’na milyon dolarlık arabalar alınır, Diyanet israftır, haramdır bile diyemez.

Medeni Kanun’un evlenme yaşı 18’dir.Türkiye’de Diyanet kız çocukları 9 erkek çocukları 12 yaşında evlenebilir diye fetva verir.

Bu fetva anayasamıza ve yasalara göre suçtur. Bu fetva derhal geri çekilmeli. Cumhuriyet Savcıları çocuk yaşta evliliği özendiren bu fetvayı verenlere dava açmalıdır. Bizce bu fetva müftü nikâhıyla başlayan laiklik karşıtı hamlenin devamıdır. Dileriz bu fetva çocuk tecavüzcülerini hapisten kurtaracak bir hamle olmasın. 

Laiklikten, sosyal hukuk devletinden yana olan tüm yurttaşlarımızı bu fetvayı kınamaya ve laikliği korumaya çağırıyoruz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.