Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar'dan Kalkan'a yaylım ateşi!

CHP Karabağlar'dan Kalkan'a yaylım ateşi!

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, AK Parti Karabağlar Adayı Necip Kalkan’ın yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Kalkan’ın “Bir kereden bir şey olmaz” seçim sloganı ve “Çıkılmayan yerlere eşekle gezeceğim” sözlerini hedef alan Manduz,Kalkan’ın sloganının kişiyi kandırma, ikna etme amaçlı söz anlamına geldiğini belirterek AK Parti’nin genel düşünce tarzını yansıttığını söyledi. Manduz, tüm yolları asfalt olan ilçede Kalkan’ın “eşeğe binme” sözünün ne anlama geldiğini açıklamasını istedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2014 - 11:55
EGE POSTASI HABER SERVİSİ - CHP Karabağlar İlçe binası önünde basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Polat Manduz’a ilçe belediye başkan aday adayları da destek verdi. Yanına ada adaylarını ve yönetim kurulu üyelerini alan Manduz, AK Parti Belediye Başkan adayı Necip Kalkan’ın eleştirdi. İzmir’in renkli kişiliklerinden biri olan Kalkan’ın ''Bir kereden bir şey olmaz'' sloganıyla seçim çalışmalarını yürüteceğini dikkat çeken Manduz, Kalkan’a sert sözlerle yüklendi.

İlçe Başkanı Polat Manduz, AK Parti’nin gösterdiği adayın Karabağlar İlçesi’ne çarpık baktıklarının en önemli göstergesi olduğunu ifade etti. AK Parti’nin Karabağlar adayı Kalkan’ın açıklamalarının ilçeyi bilmediğinin en net göstergesi olduğuna da vurgu yapan Manduz şunları dile getirdi; “Partisinin amacına uygun söylemlerle seçim startını vermiş; ''Bir kereden bir şey olmaz'' sloganıyla seçim çalışmalarını yürüteceğini belirtmiştir. Bu cümlenin sözlükteki karşılığına baktığımızda herkesçe malum, müstehcen olarak bilinen anlamları dışında ''kişiyi ikna etme ya da kandırma amaçlı sarf edilen söz. 'Ne olacak sanki ölmezsin' anlamı taşıyan cümle- literatürümüze eski cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın "Anayasa’yı bir kere delmekle bir şey olmaz" demesi ile iyice yer etmiş, bir tamlama - kotu alışkanlıklara baslarken duyulan giriş cümlesi.. -tamamen yanlış ve kandırmacadan ibaret olan söz dizisi - kişinin emeline ulaşmak için kararsız olan tarafı ikna etmek için kullandığı cümle. -Mantığın bittiği anda söylenen söz.'' anlamlarında kullanılmaktadır. Nitekim sözün bu anlamları AKP'nin genel düşünce tarzını birebir yansıttığından AKP adayının bu sloganla çalışmalarına başlaması partisinin ruhuna uygun, ancak bizim için ve Karabağlar halkı için kabul edilemez niteliktedir.”

KARŞIYAKA’DAN BAKARSANIZ YANLIŞ GÖRÜRSÜNÜZ
Kalkan’ın Karabağları tanımadığını da iddia eden CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz,; “Karabağlar'da çıkılmayan yerleri eşekle gezeceğim'' diyen Sayın adayın Karabağları tanımadığı açıkça ortaya çıkmıştır. İlçemizin kurulduğu 2009 yılından bu yana, Belediyemizin ''Sizi dinleyerek yolumuza devam ediyoruz '' söylemi ve hizmet odaklı anlayışı ile Karabağların köyleri dahil tüm mahallelerine hizmet götürmüş, girilmeyen sokak kalmamıştır. Buna karşılık merkezi hükümetin Karabağlar'a hangi yatırımları yaptığına baktığımızda kocaman bir hiçle karşılaşmaktayız. Buradan Vatandaş adına kendilerine soruyorum. İktidar olmak adına bölerek parçalayarak oluşturduğunuz Karabağlar ilçemize 5 yıl içinde ne yaptınız. Karabağlarlı ve İzmirli hemşehrilerimizden aldığınız vergilerin ne kadarını İzmir’e yatırım olarak gönderdini? Karşıyaka’da oturup Karabağlar’a talip olunca, sokakları eşek ile girmekten bahsedersiniz. İsterse kendine 6 bin sokağımızı tek tek gezdirebiliriz” dedi.

HALKI BÖLMEKTEN VAZGEÇİN
Kalkan’ın yaptığı açıklamalarla Karabağlar’da etnik ayrımcılığı da körüklediğini dile getiren CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, “AKP adayının söylemlerinde dikkati çeken bir başka noktada Karabağlar halkının iradesini hiçe sayan düşünce tarzıdır. Nitekim Sayın Aday, ''Karabağlardan garantinin garantisi olsun diye aday oldum'' diyerek halkın iradesini ipotek altına almış, sanki Karabağlar Halkının seçme hakkın yokmuşçasına bir tavır içine girmiştir. Sayın aday bununla da yetinmemiş Karabağları demografik olarak bölerek hizmet anlayışından çok hemşehricilik ve bölgesel kimlik anlayışı ile oy avcılığına soyunmuştur. Bu talihsiz söylemlerine birde halk adına tespitte bulunmuş '' İnsanlar bu bölgede göçmen aday istemiyor'', ''Ben beyaz Türklerden de oy alırım'' diyerek toplumu ayrıştırma çabalarına yeni başlıklar açmıştır. Siyaset ayrıştırarak, ötekileştirerek insanların alt kimliklerini ortaya koyarak yapılmaz. Yeter artık halkımızı bölmeyi bırakın” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.