Dolar 32,4821
%0.11
Euro 34,8092
%0.25
Altın 2.476,810
%0.59
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar'da kongre kıran kırana geçti! 3 oy farkla Türkbay kazandı

CHP Karabağlar'da kongre kıran kırana geçti! 3 oy farkla Türkbay kazandı

CHP’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. İzmir'de bugün 4 ilçede kongre heyecanı yaşanıyor. Delegeler Bayraklı, Karabağlar, Foça ve Çeşme'de sandıklar kuruldu. Karabağlar'da iki adaylı yarış heyecanı yaşandı. Seçim sonunda kazanan 3 oy farkla Mehmet Türkbay oldu. Türkbay 198 oy alırken, Yıldız 195 oyda kaldı. CHP Karabağlar'da kongre kıran kırana geçti

  • Ege Postası
  • 21.12.2019 - 14:15

EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

Karabağlar'da delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanını, ilçe yönetimini ve il kongre delegelerini seçti.

Karabağlar İlçe Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile muhalefetin adayı Mehmet Türkbay yarıştı.

Seçim sonunda kazanan 3 oy farkla Mehmey Türkbay oldu. Türkbay 198 oy alırken, Yıldız 195 oyda kaldı.

MEHMET TÜRKBAY'IN KAZANAN LİSTESİ:

Asil listede yer alan, Ekincan Aksoy, Kemal Balkanlı, Murat Bozyiğit, Latif Dostugür, Muharrem Düzenlioğlu, Nevim İlhaber, Aysun Kale, Semra Fatma Koyuncu, Murat Köse, Gökhan Kurt, Kamuran Mut, Dönem Pasdemir, Başar Sözbir, Serap Tak, Öznur Özaskan, Emin Uztemur ilçe yöneticisi seçildi.

Tuğçe Alakuş, İsmail Akçakoca, Adem Aksoy, Şahbal Aras, Seda Ardıç, Necati Akpınar, Abdulvahap Batıhan, İsa Biçer, Canan Bozbalak, Ömercan Bulgak, Arife Güler Burgucu, Kadınşah Bursa, İhsan Süleyman Çakır, Gökhan Çelik, Kaan Sadık Çelik, Sema Kayıran Çuhadaroğlu, Nahide Demir, Tolga Demir, Murat Demirkıran, Temel Doğru, Serdal Eren, Levent Ergel, Akın Ertok, Semra Girgin, Berivan Göneş, Kemal Gölcük, Hüseyin Güneş, Ferhat Güven, Ezgi Hatipoğlu, Gülten İmrak, Çağla Karaca, Çiğdem Kaya, Murat Keleş, Yılmaz Kızılcan, Bahtiyar Kocakahya, Mesude Koluman, Gülay Kostakoğlu, Ali Kulaç, Sıtkı Kasım Kürüm, Polat Manduz, Emre Morsümbül, Kemal Özdönmez, Fevzi Özelli, Özgün Özke, Oktay Seçmen, Muhittin Selvitopu, Özden Sert, Semra Sevingen, Emel Tangobay, Sabri Mehmet Taşdemir, Celil Turan, Mehmet Türkbay, Yusuf Yalçın, Nurhan Yanya, Sabahattin Yeşilova, Evren Yıldız, Asım Yılmaz, Vedat Yılmaz, Yaşar Camberk il delegesi seçildi.

ALİ İHSAN YILDIZ'IN KAYBEDEN LİSTESİ:

Asil liste: Nilgün Alpay, Gökhan Bahçeci, Halil İbrahim Catuk, Cemal Demirgıran, Derya Durnabaş, Mürbet Erdem, Laçin Ergün, Ömer Öktem, Murat Özmen, Yücel Sevinç, Orhan Şahin, Bülent Şen, Gürşah Şen, Betül Taşkentli, Asiye Tıkır, Sedef Uysal

İl delegeleri: Şafak Acar, Göksu Dilan Akar, İsmail Akçakoca, Savaş Akıncı, Ali Aksaç, Deniz Alpar, Ahmet Arık, Ali Ekber Balatacı, İsmet Basmacı, Duygu Bayin, Cansu Baykara, Erkan Büyükkaya, Koray Can, Recep Catuk, Diler Çiçek, Ahmet Dandan, Hülya Danışan, Şahin Demir, Salih Demirgıran, Bekir Derdiyok, Selin Dinçsalman, Şengül Yanar Doğan, Uğur Selçuk Dölen, Soner Erduran, Hamdin Erişen, Serpil Gül, Basri Gülaslan, Feryal Güllüada, Elçin Ilısu, Seniye Nazik Işık, Selim Yavuz Kızılcan, Ümit Kiraz, Ali Kizli, Naci Korkmaz, Özcan Utku Kutluer, Sıtkı Kasım Kürüm, Cevdet Okulmuş, Öznur Olgun, Bülent Özdel, Kumru Özer, Tahir Özgüzel, Nevaf Özmen, Atilla Öztürker, İnci Öztürker, Bülent Pasdemir, Muhittin Selvitopu, Yusuf Şafak, Gözde Şahin, Osman Şahin, Adem Şamlı, Bülent Şimşek, Tuğba Tama, Cumhur Taşdelen, Öznur Tice, Fuat Topaloğlu, Necdet Ulus, Senem Uslu, Latif Yelekcioğlu, Mahinur Yener.

GÜN BOYU NELER YAŞANDI'

Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, il yöneticileri, bazı ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Belediye Başkanı Selvitopu'nun, adaylar Mehmet Türkbay ve Ali İhsan Yıldız ile el ele birlik beraberlik mesajı vermesi dikkat çekti.

İki adayın da listeleri belli oldu. Listelerde dikkat çeken isimler yer alırken, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile eski belediye başkanı Sıtkı Kürüm her iki listede il delegesi olarak yazıldı.

Kongrenin divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır yaptı. Bayır, listeler için kota uyarısında bulundu. Bayır, “Elime listeler geldiğinde delegelik için gençlik ve cinsiyet kotalarına uyulup uyulmadığına bakacağım. Dikkat edilmediğini görürsem listeleri iade edeceğim. Düzeltilmesi için zaman ayıracağım. Seçime kesinlikle geçmeyeceğim. Şimdiden bu uyarıyı yapmış olayım” dedi.

BAYIR: BİZİM RAKİBİMİZ BİZİZ

Bayır açılış konuşmasında şunları söyledi:

"CHP son genel ve yerel seçimlerde ciddi bir başarıya imza atmıştır. Yani son 9 seçimi kaybeden bir CHP değildir. Bunu not olarak beynimizde tutalım. AKP’nin Milletvekili sayısı son seçimlerde azalmıştır. Bundan 8 ay önce girdiğimiz yerel seçimlerde de zaten farklılığını hep ortaya koyan İzmir’i saymıyorum ama İstanbul, Adana, Ankara, Mersin gibi önemli yerleri geri aldık. Hepinizin bilmesini istiyorum; Türkiye’deki 82 milyon nüfusun yüzde 64’ü CHP’li belediyeler tarafından yönetilmektedir. 37 yıllık siyaset hayatımda CHP’yi iktidara ilk kez bu kadar yakın görüyorum. O zaman ne yapmalıyı? İktidara bu kadar yakın olan bir partinin üyeleri nasıl davranmalı, nasıl konuşmal? Biz Cumhuriyeti kendi ayarlarına geri döndürmek için bir bir elden çıkarılan Cumhuriyet kazanımlarını geri almak için iktidar olmak zorundayız. Partimizin iktidar olmasını görmeden gözlerini kapamak istemeyen insanlar var, bunu hak ediyorlar. Kendi bireysel karakterimizi, kişisel çıkarlarımızı bir kenara bırakarak sadece CHP iktidarını hedeflemeliyiz. Bizler gelir geçeriz, milletvekilleri, belediye başkanları, genel başkanlar hepimiz bir gün bu görevleri bırakacağız. Burada da önemli olan kimin ilçe başkanı olduğu değil. Bu demokratik bayrak yarışıdır. Bu partide aday olan iki arkadaşımız da gereken niteliğe ve birikime sahiptirler. Bugün buradan kimse galip ya da mağlup olarak ayrılmayacak. Birleşerek geldik, birleşerek çıkacağız. Ayrışırsak yok oluruz, birleşirsek iktidar oluruz. Sizden bir şey rica ediyorum; kongremizin başındaki gibi düğün yapar gibi nasıl bir kongre yapılacağını tüm Türkiye’ye örnek olarak gösterelim. Yandaş basın ‘Karabağlar’da kavga çıksın manşetlerden versek’ diye bekliyorlar. Buna asla müsaade etmemeliyiz. Geriye dönüp baktığımızda partimizin iktidar olamama gerekçelerinde birçok neden vardır elbette ancak  benim tespitim şu; Bizim rakibimiz biziz. Biz nedense bu tip yarışlarda ayrıştırmaya götürme, kendi ayağımıza sıkma konusunda yanlışlar yapıyoruz. Burası CHP Karabağlar ilçe kongresidir. İlçe başkanı Ahmet olur Mehmet olur. Önemli olan bütüncül çalışmaktır. Hepimiz aynı gemi içerisindeyiz. Bu gemiyi 2023’te iktidara yüzdürmek zorundayız."

BAYIR: AKP VE MHP OYLARINA TALİBİZ

Bayır, “Partimizi iktidara taşırken, belediye başkanlarımıza da büyük sorumluluk düşmektedir. Vatandaşa şunu söyletmeliyiz; ‘Bunlar sosyal demokrat belediyeciliği çok iyi yapıyorlar, iktidar olmayı hak ediyorlar, biz bunlara bu şansı verelim’ dedirtmeliyiz. Bunu yaparken de bir şeye çok dikkat edeceğiz; eski siyaset yapma üslubumuzu bırakacağız. Bugün ittifakla yol alıyoruz. İttifak ortağımız; İYİ Parti ve Saadet Partisi ve dışarıdan destek veren Halkların Demokrat Partisi (HDP). Bu ittifakların bozulmaması için genel başkanımız büyük özveriyle bu işi götürüyor. Bu ittifakı çatırdatmak için saraydaki zat her şeyi yapıyor. Buna izin vermeyeceğiz. İktidar partisine bu aralar anlayış göstermek lazım. AKP şu sıra ikiz doğum eşiğinde, öyle bir telaşı var. İki parti doğuracak. Çok ilginç ki AKP’den çok bu rahatsızlığı hisseden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanı. Doğacak çocukların babası gibi ne hikmetse bu konuyla ilgili sürekli o konuşuyor. O çocuklara da başarılar diliyoruz. Biz bundan sonra AKP’ye, MHP’ye oy verenlerin oyuna talibiz.” diye konuştu.

SERTEL: 824 BİN TOKATLA YERLE BİR OLDULAR

Kongrede söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Kongrede kulisler yapılacaktır ancak o kulislerin dışarıda olmasının büyük yararı olduğunu düşünüyorum. Konuşan arkadaşların da dikkatle dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Son olarak Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu tarafından açılışı yapılan Karabağlar’daki kız yurdu açılışında genel başkanımızla beraberdik. Yarından tezi yok on binlerce genç kızın eğitime katkı koydu. Yurdun açılışında gözlerim yaşardı, bu örnek davranışları için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Karabağlar önemli ve hızla gelişen bir bölge… Giderek artan oy oranında, yerelde insana olan saygı ve sevgisini esirgemeyen belediye başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, üyelerimizin çok katkısı olduğuna inanıyorum, çok teşekkür ediyorum. Adalet yürüyüşünde biz milletvekilleri başından sonuna kadar genel başkanımızı yalnız bırakmadık. Ayaklar patladı, ayakkabılar parçalandı ama büyük yürüyüşün sağladığı birlik beraberliğin, Türkiye’deki pek çok şeyi değiştirmenin başlangıç noktası olduğunu belirtmek isterim. Her görüşten insan adalet için yürüdü. Bize, ‘Yürüdünüz de ne oldu, ne sonuç aldınız, genel başkanın tırnakları morardı da ne oldu’ diye soranlar oldu. Ne olduğunu İstanbul’da, Ankara’da, Türkiye’nin tüm bölgelerinde yaşanan bütünleşme, birliktelik gösteri. Her kesimden insanın sandıkta buluşmasını sağlayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarihe geçti. Yerel seçimlerdeki birliktelik mücadelesi büyük bir başarıyla sonuçlandı. İstanbul’da 14 bin oyu kabul etmeyenler, 824 bin tokatla yerle bir oldular. İşte umut o zaman yükseldi” diye konuştu.

SERTEL'DEN İKTİDARA SERT FETÖ ELEŞTİRİSİ

FETÖ ile mücadele konusunda iktidarı sert sözlerle eleştiren Sertel, “FETÖ’yle mücadele ediyorlarmış. Geçiniz! FETÖ’cülerin yaptığı camiyi kurdeleyle keseceksin sonra CHP içinde FETÖ’cü arayacaksın! Hepsinin altında sizin imzanız var. İkiz kardeş gibisiniz. FETÖ’yü kaldır altından AKP çıkar. FETÖ’cünün zenginini sevmişler, baş üstü taç etmişler, Bank Asya’nın önünden geçen insanları tutuluyorlar, yargılıyorlar. FETÖ konusunda kimlerin neler söylediğini çok iyi biliyoruz. Binali Yıldırım… Türkçe olimpiyatları… Burnumuzda tütüyorsunuz gelsenize hocam diyen ki? Siz savundunuz siz! FETÖ ve terör örgütüne karşı gazeteciler, askerler yargılanırken salonlarda sesleri yükselen bizdik. Dayak yiyen bizim avukatlarımızdı. FETÖ’cülere karşı mücadele eden bizdik. Siz kimsini? Siz FETÖ’cülerle beraber olan AKP’siniz. Ama gidiyorlar! Siz birlik olursanız, beraberlik içinde olursanız gerçekten tek yumruk, tek yürek olursanız birbirinizi sevgi, saygı ve sadakatle kucaklarsanız önünüzde kimse duramayacak. İki adayımıza da başarılar diliyorum. İkisi de başarılı olacaktır. Bugün burada kim seçilirse seçilsin kazanan CHP olacak, kazanan siz olacaksınız, biz olacağız. İktidar olacağız” dedi.

YÜCEL'DEN PARTİ İÇİ MESAJ

Kongrede parti içi mesajlar da veren İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugün çok değerli iki adayımız var. İkisinin de bu görevi hakkıyla yapacağına inanıyorum. İkisine de başarılar diliyorum. Parti içinde ekipçilik, adamcılık, klikçilik, buna asla izin vermeyeceğiz. 31 Mart ve 23 Haziran'da başarı nasıl geldiyse bu anlayışla devam edeceğiz. Dayanışma ruhumuzu birlikteliğimizi daha da güçlendirerek, 31 Mart ve 23 Haziran’daki başarımızı CHP’yi iktidara taşıyacağız. Bu inançla kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SELVİTOPU: KARABAĞLAR'I RANTÇILARA TESLİM ETMEYECEĞİZ

Kongrede konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da iktidara yüklendi

Selvitopu şunları söyledi:

"Karabağlar zor bir ilçe, her yönüyle zor bir ilçe bunu hepimiz biliyoruz. Hizmetiyle, kentleşmesiyle, sosyal dokusuyla, toplumsal yapısıyla zor bir ilçe... Biz zorlukta görev yapmasını, zorlukların altından kalkmasını bilen bir gelenekten geliyoruz. Bu gelenek CHP’nin ruhundaki Kuvayı Milliye geleneğidir. Her türlü zorlukla mücadele etmek, zorlukları aşmak, insanlarımızın dertlerine çare bulmak bizim işimiz. Bu anlayışla Karabağlar’da belediye başkanlığı yapmaya çalışıyorum. Beraber çalıştığımız arkadaşlarla da bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir yerel seçim atlattık. İktidar partisi Karabağlar’a çok yüklendi, topla tüfekle, milletvekilleriyle geldiler. Karabağlar’ı neden istiyorla? Biz diyoruz ki ‘yeni konut alanlarına ihtiyaç yok, biz Karabağlar’ı dönüştürmek istiyoruz, siz bunun karşısına yeni konut alanları dikerseniz bunu engellemiş olursunuz’ diyoruz.  Karabağlar’a ihanet etmiş olursun diyoruz! Karabağlar’ın geleceğini karartısınız.’ Bunu söylüyoruz, yargıya gidiyoruz. Dördüncü iptali gerçekleştirdik, bu beşinci ama ısrarla bunu yapmaya gayret ediyorlar. Hep şunu söylüyorlar; kentsel dönüşüm gerekli, şu gerekli bu gerekli diyorlar ama gereksiz projeleri devletin imkanlarını kullanarak tüm kurumları bu işin içine sokarak neden yapıyorsunu? Sonra bir AKP milletvekili çıkıyor; ‘belediye başkanı her şeye karşı çıkıyor’ diyor. Yanlış yaptığınız sürece karşı duracağım. Karabağlar’ı rantçılara teslim etmeyeceğim. Geliştirdikleri her proje ranta dönük.”

SELVİTOPU: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Selvitopu, “Bir üniversite meselesi var. 80 hektarlık alanı bir gecede TOKİ’ye devrettiler. Sonra bizler bastırınca üniversite olsun dediğimizde bir kısmını üniversite yapmak zorunda kaldılar. 40 hektarı imara açmak istiyorlar. Niye diyoruz; oradaki binaları yapıp satarak üniversite finansmanını oradan sağlayacaklarmış. Bizim devletimiz bu kadar muhtaç m? Bu ülkenin bütçesinde yok m? İlk defa duyduğumuz bir olay. Bu devlet o yerleşkeyi kenti imkanlarıyla rahat yapar, ama konutta ısrar var. Sonra belediye başkanı üniversite yaptırmıyor diyorlar. Özellikle bir AK Partili vekil bunları söylüyor. Kendi niyetlerini gizliyorlar. Üniversiteyi oraya getiren belediyedir. Biz 80 hektarın tamamının üniversite olmasını istiyoruz. Bunun kime zararı va? Birilerine söz mü verdiniz konut alanı içi? Açıklayın. Biz ısrarla oranın peşini bırakmayacağız. Bir de poligon deresi var. Askeri tesis oradan taşındığında mutlaka rekreasyon alanı olmalı, bu halka teslim edilmelidir. Bunların bugünden dillendirilmesi gerekiyor. Bugünden bunlara sahip çıkmazsak geleceğimizi karartırlar. Gelecek kuşaklar bu kentlerde yaşamlarını rahat sürdüremezler. Bunlara bugünden sahip çıkmamız lazım. Karabağlar’da birçok sorun var. Bunların hepsine sahip çıkacağız. Yoksulun yanında olan bir belediyeyiz, bunu yapmaya kararlıyız. Karabağlar’ın dar bütçesini en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. 5 kuruşun hesabını yapıyoruz. Amacımız daha modern bir Karabağlar yaratmaktır. Bütün bunları yapmamızda bize güç veren sizlersiniz” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Selvitopu iki adaya da başarılar diledi.

TÜRKBAY: DEĞİŞİM İÇİN ADAYIM

İlçe Başkan Adayı Mehmet Türkbay, “Gençliğim, çocukluğum Karabağlar’da geçti. Ben, sizlerden birisiyim. CHP’ye çocukluğumda girdim, babam CHP’liydi. Partim bana bugüne kadar ne görev verdiyse yerine getirdim. Bir sıkıntı bir değişime ihtiyaç olmasa bir adaylık da söz konusu olmazdı. Demek ki bir değişime ihtiyaç var. Ben de bu değişime ihtiyaç duyan arkadaşlarımın ihtiyacını göz ardı edemezdim. O değişimi sağlamak adına geldim, aday oldum. Karabağlar bizim evimiz önce evimizin önünü süpüreceğiz, evimizin önünü düzene sokacağız. Taş üstüne taş koyanlara saygım büyük. Aday olma gerekçemizi her zaman anlattık; daha iyisini daha güzelini yaparız, iktidara giden yolda daha iyi örgütleriz, insanları daha iyi kucaklarız dedik. Bu süreçte parti yönetimine gelecek arkadaşların, il başkanlarının, ilçe başkanlarının dingin, birikimli, liyakatlı olması lazım. Herkesi kucaklayacak, dar bir kadrodan değil geniş bir kitleden oluşması lazım ilçe yönetimlerinin” diye konuştu.

“BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ”

Türkbay, “Bana ‘belediye başkanıyla sorunun mu var’ diye soruyorlar. Ben belediye başkanıyla iki dönemdir beraber çalışıyorum. O yapıya iki dönem destek verdim. O yapının içinde bir sürü arkadaşım var, o arkadaşlarım eminim ki sandığa gittiğinde bana oy verecek. Benim kimseyle sorunum yok ben herkesin adayıyım, ben hepinizin ilçe başkanı olacağım. Birleşmek zorundayız. Hakkı, hukuku, adaleti Karabağlar’da da hayata geçirmek zorundayız” dedi.

"OTURDUĞUMUZ KOLTUK BİZİ BÜYÜTMEZ"

Türkbay, “Biz yönetime geldiğimizde ne yapacağı? Önce köklerimize sahip çıkacağız. CHP’nin kökleri var, biz o kökleri beslersek sularsak koca çınar CHP’yi daha da büyütürüz. Karabağları CHP yönetiminde İzmir’de öncü ilçe yapacağız. Mevcut haliyle komisyonlarımız çalışmıyor. Ben bir danışma kurulu oluşturacağım yönetimle birlikte. il başkanlığı, ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, ilçe yöneticiliği aktif siyaset yapmış arkadaşlarla bir danışma kurulu oluşturup, eşgüdümlü çalışacağız. Kongre delegelerini aktif hale getireceğim, onların da deneyimlerinden faydalanacağım. Mahalle meclislerimiz var bazı yerlerde, bunları çoğaltacağız. Eğitmenlerimiz var ama yeteri kadar faydalanamıyoruz. Eğitim komisyonumuz yok. Eğitmenlerimizden azami ölçüde faydalanacağız. Oturduğumuz koltuk bizi büyütmez. Biz emeğimizle liyakatımızla, yaptıklarımızla o koltuğu büyüteceğiz. Koltuk bizi büyütmeyecek, biz koltuğu büyüteceğiz. CHP’nin biat etmeyen, boğun eğmeyen değerli delegeleri ben kendimi sizin vicdanınıza emanet ediyorum. Sandığa gittiğinizde onurunuza vicdanınıza göre değerlendirme yapın. Ben her zaman alanlardaydım, yine öyle olacağım.” dedi.

“BİR YERLEDEN DANIŞILARAK ADAY OLAN DEĞİLİM”

'Yeniden başkan, Ali İhsan' sloganıyla kürsüye çıkan Ali İhsan Yıldız,  “Ben Karabağlar’ın çocuğu değilim, Anadolu’nun eşit yurttaşıyım. Ben Karabağlar’da iş yapıyorum, ben 24 saat Karabağlar’dayım. Bir yerlerden danışılarak aday olan değilim. Biz çalışmalarımızda kadın erkek demeden birlikte çalıştık. Birileri makam için aday olmuşsa bunun suçlusu ben ve örgütüm değil. Bunun suçlusu partimiz içindeki yapısal sorunlardır. Bunları da aşmak zorundayız. Bütün komisyonlar çalışıyor. Bazı arkadaşların gezmekten başka bir işi olmadığı için adayımıza yanlış bilgiler veriliyor. Demokratik kitle örgütleri partimizi dizayn etmeye kalkmamalıdır. İzin vermeyeceğim. Biz örgütlenmeyi sistem haline getirdik. Stratejik plan hazırladık. İlçe örgütleri içinde ilk kez bunu yapan ilçe örgütü olduk. Kimlere danıştı? Mehmet Türkbay gibi değerli arkadaşlara danıştık. ‘Eğitim komisyonu yok’ dedi. Keşke sorsaydı. Adı değişti. Eğitim masamız var. Genel merkez nezdinde oldu, sorumlusu Yıldırım Kaya’dır. Karabağlar ilçe örgütü yerelde en yüksek oyu aldı,  Büyükşehirde de en çok oyunu arttıran 2. ilçe olduk. Ben mecburen aday olmadım, benim özgüvenim var. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyerek aday oldum” diye konuştu.

“KAMU GÜCÜNÜ KULLANMAK KİMİN NE İŞİNE YARAR'”

Yıldız, “Bu kongreler, AKP’nin yaptığı gibi değerlerle oynama yeri midi? İş ve aşla onurla oynamak nedi? Gecenin saat 12’sinde bir arkadaşımızı aramak doğru m? Genel başkanımız, ‘bürokrat bürokratlık işini yapsın’ dedi. Tunç Başkanımız vefa örneği gösterdi. Ona teşekkür ediyoruz. O hepimizin başkanı. Ama kamu gücünü kullanarak kongreyi düzenlemek kimin, ne işine yara? İktidar mücadelemize yarar m? Hepimizin aşa, işe ihtiyacı var ancak belediyeler işsizliği çözecek yerler değildir. Bizler ayrışmadan iktidar olmak zorundayız. Mücadelemizi dışa dönük, AKP iktidarına karşı vereceğiz. Gençlerimizin onuruyla oynamak kötü bir şey. Ola ki kaybedersek onun da takipçisi olacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.