Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP JES’e karşı harekete geçti

CHP JES’e karşı harekete geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (HHP) İzmir’in bazı ilçe ve köylerinde kurulması planlanan Jeotermal Enerji Santralleri (JES) için harekete geçti. Santraller üzerine araştırma yapılması için kurulan Jeotermal Enerji Santralleri Araştırma Komisyonu yarın İzmir Mimarlar Odası’nda bir toplantı düzenleyecek ve ardından saha araştırması için JES kurulması planlanan bölgelere giderek yerinde incelemeler yapacak.

  • Ege Postası
  • 21.01.2021 - 11:09

EGEPOSTASI-İzmir Valiliği tarafından 14 Kasım tarihinde açıklanan İzmir’in 16 ilçesindeki 33 saha için yapılacak olan “Jeotermal kaynak sahası arama ve işletme haklarının açık teklif usulü ile kiraya verilmesine ilişkin” ilan, kentin ilçe ve köylerinde endişeye yol açmıştı.

İzmir'de kurulması planlanan jeotermal santralleri ile ilgili olarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında, Jeotermal Enerji Santralleri Araştırma Komisyonu kurulmuştu. Kurulan komisyon ilk toplantısını geçtiğimiz gün Aydın’da gerçekleştirmişti.

Komisyon 5. toplantısını yarın İzmir’de gerçekleştirecek. İzmir Mimarlar Odası’nda yapılacak toplantıya; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Parti Meclisi Üyesi Gizem Özan, İzmir Büyükşehir Belediye bürokratları, TMMOB, EGEÇEP, İzmir Kent Konseyi üyelerinin de katılması bekleniyor.

Oda’da yapılacak toplantı ve basın açıklamasının ardından komisyon üyelerinin, saha araştırması yapmak için Tire Başköy Mahallesi’ne ve Seferihisar Orhanlı Mahallesi’ne giderek JES’leri yerinde incelemesi planlanıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.