Dolar 32,5570
%0.14
Euro 34,8526
%0.55
Altın 2.441,470
%0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir topyekün 'ayağa kalktı'

CHP İzmir topyekün 'ayağa kalktı'

Yeni Anayasa değişikliği teklifine karşı ‘Ayağa kalkıyoruz’ sloganıyla ülke genelinde örgütlenen CHP'de 3 günlük eylem serisinin İzmir'deki finali Büyükşehir Belediyesi önünde yapıldı.   3 günlük 'hayır' eylem serisinin finali Büyükşehir önünde yapıldı

  • Ege Postası
  • 18.01.2017 - 19:18

EGE POSTASI - Yeni Anayasa değişikliği teklifine karşı ülke genelinde ‘Ayağa kalkıyoruz’ sloganıyla örgütlenen CHP, 3 günlük eylem serisinin finalini İzmir'de Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirdi. 

Partinin İzmir'deki en geniş katılımlı "Ayağa Kalkıyoruz" eylemine CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Parti Meclisi üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Toplanan kalabalık ellerinde ‘Hayır’ yazılı dövizlerle anayasa değişikliği teklifine tepki gösterdi.  Eylemde "Susma haykır başkanlığa hayır", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atıldı. Kalabalık hep birlikte önce İstiklal Marşı'nı okudu, ardından İzmir Marşı'nı söyledi.

İl Başkanı Güven, Meclis'te mücadele veren CHP'li milletvekillerine destek vermek için toplandıklarını söyledi, "  Başta genel başkanımız ve 14 milletvekilimizi, Türkiye’deki tüm CHP’li milletvekillerine mücadelelerinden dolayı kıvanç ve onurla saygı duyuyoruz” dedi.

REFERANDUMDA SANDIĞA GÖMECEĞİZ

Güven, konuşmasında şunları söyledi;

“Onlar kapalı kapılar ardında pazarlıklarla anayasa oylamasında ‘evet’ çıkarsalar bile İzmir ve tüm halkımızın oylarıyla onları referandumda sandığa gömeceğiz. Benim hiç şüphem yok. Kesinkes halkımız referandumda hayır oylarıyla bu iktidarın yaratmış olduğu can ve mal güvenliği olmayan ortamı bitireceğiz. CHP ve Türk halkı ‘hayır’ diyerek AKP iktidarın alaşağı edecektir. Referandum sonrasında Türkiye’nin önü açılacaktır. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Daha bugün Karşıyaka’da şehit cenazesine gittik. Her gün şehit cenazesi var. Her gün şehit var. Bu ülke buna mı layı? Biz böyle ülke istemiyoruz. Biz ülkemizde barış özgürlük kardeşlik olsun istiyoruz. Bu iktidar teröre engel olamıyor. Hep birlikte, baskıya, ekonomik krize ve savaşa bulaşmış ülkemizi kurtaracağız. ‘Hayır’ diyerek bu gidişe son vereceğiz. Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza güveniyoruz. İzmir halkı görev ve sorumluluğunu referandumda yerine getirecek ve bu iktidara gereken dersi hep birlikte vereceğiz.  Bu İzmir’in meydanları emperyalist güçleri buradan denize dökmüştür. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyet şehitleri bu parlamenter sistemi getirmiştir. Bu bize Atatürk ve arkadaşlarının emanetidir. Elbette ki biz bu emanete sahip çıkacağız. Türkiye’deki insanlarımız İzmir’den ışık ve güneşin parlamasını bekliyor. İzmir’de halkımızla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu bir milattır! İzmir’den ateşi yakıp mücadelemizi başlatıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.