Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’in 'Adalet Yürüyüşü'nde ikinci gün: Manisa’dan start aldı

CHP İzmir’in 'Adalet Yürüyüşü'nde ikinci gün: Manisa’dan start aldı

CHP İzmir İl Örgütü’nün başlattığı ‘adalet yürüyüşü’nün ikinci gününde adres Manisa oldu. Yürüyüşe CHP Manisa İl Örgütü de destek verdi. CHP İzmir, Manisa’da!

  • Ege Postası
  • 18.06.2017 - 11:38

EGE POSTASI - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT TIR'ları davasında yargılanıp, 25 yıl hapis cezası verilmesi ve tutuklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ'lunun başlattığı ‘adalet yürüyüşü’ dördüncü gününe girerken, CHP İzmir İl Örgütü’nün başlattığı yürüyüşte ikinci gün start aldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşün ilk etabı, Manisa yolundaki Bornova ilçe çıkışında yer alan Evka 3 ile Topçu Alay Komutanlığı'nda sonlandırıldırılmıştı.

İkinci gün Manisa’dan start aldı. Partililer Bornova'dan otobüslerle Manisa'ya geldi. Manisa merkezde  İzmir'den gelen heyeti Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa İl Başkanı Halil Tokul önderliğindeki heyet karşıladı. 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yaptığı açıklamada “Parlamento üyesi arkadaşlarımız dahi tutuklanmaktadır. Bu şartlar altında demokrasiden bu şartlar altında özgürlükten hukuktan söz etmek oldukça zordur. Hukukun adaletin ülkede tekrar var olması için Genel Başkanımız Anlara’dan İstanbul’a yürüyüş başlattı. Bu yürüyüş adaleti ülkeye tekrar getirme mücadelesidir. Genel Başkanımızın mücadelesini yürekten destekliyoruz. 16 Nisan’da ‘hayır’ dedik. Cumhuriyet ev Atatürk ilkelerine inanan hukukun üstünlüğüne inanan tüm arkadaşlarımızla birlikte ‘hayır’ kampanyasını tamamladık. Aslında ‘hayır’ı kazandırdık. Ancak hileyle bir takım alaverelerle sonucu değiştirdiler. Biz bu sonucu devam ettireceğiz” dedi.

Güven konuşurken partililer ‘adalet’ sloganları attı. Güven’in konuşmasının ardından CHP Manisa İl Örgütü’nün de destek verdiği yürüyüş başladı. Partililer ellerinde 'adalet' yazılı dövizler tuttu. PM üyeler, YDK üyeleri, belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer yürüyüşte yer aldı.

Ve CHP İzmir yola çıktı!

İzmir'deki adalet yürüyüşünde gerginlik

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.