Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplandı... Üç isim için ne karar verildi'

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplandı... Üç isim için ne karar verildi'

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısında disiplin dosyaları görüşüldü. CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş ve CHP Buca İlçe Örgütüne kayıtlı Oktay Gökdemir ile Tahsin Sezgin 'kınama' istemiyle ile disipline sevk edildi. Öte yandan toplantıda ilçe danışma kurullarının 8 Temmuz'da başlatılmasına ve 2 Ağustos'a kadar tamamlanmasına karar verildi. İl yönetim kurulu toplandı

  • Ege Postası
  • 02.07.2019 - 18:17

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. İl Başkanı Deniz Yücel yönetiminde yapılan toplantıda disiplin dosyaları karara bağlandı. 5 dönem CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Kemal Karataş ve Buca İlçe Örgütüne kayıtlı Tahsin Sezgin ile Oktay Gökdemir 'kınama' istemiyle disipline sevk edildi.

ÜÇ İSME KINAMA KARARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’ta bulunan, kamuoyunda ‘Şato’ olarak bilinen Başkanlık Konutuna taşınmasını sert sözlerle eleştiren CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş üç hafta önce 4 kişilik disiplin komisyonuna ifade verdi. Aynı akşam toplanan yönetim kurulu Karataş dosyasının görüşülmesini 23 Haziran seçimi sonrasındaki ilk toplantıya erteleme kararı aldı. İl Yönetim Kurulu bugünkü toplantıda dosyayı karara bağladı ve eski başkan Karataş’ı 'kınama' istemiyle disipline gönderdi.

'Kınama' cezası talebi kararı yönetim içinde oy çokluğuyla alınırken bazı yöneticilerin Karataş'ın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi yönünde görüş bildirdiği  ve oy verdiği öğrenildi. İl Başkanı Yücel’in ‘kınama’ cezası istenmesi yönünde yer aldığı öğrenildi.  

Aynı toplantıda CHP Buca İlçe Örgütü’ne kayıtlı olan Oktay Gökdemir ve Tahsin Sezgin’in de yine 'kınama' istemiyle disipline sevk edilmelerine karar verildi. İki isim sosyal medya üzerinden parti içi politikaları ve parti yöneticilerini eleştirmekten dolayı kınama istmiyle gönderildi.

CHP Tüzüğü'ne göre, kınama cezası ile cezalandırılanlar, iki yıl süre ile parti organlarına seçilemiyor, seçilmişlerse de bu görevden alınıyor.

DANIŞMA KURULLARI BAŞLIYOR

Öte yandan toplantıda danışma kurullarının toplanması kararı alındı. CHP ilçe örgütlerinde 8 Temmuz'da danışma kurulları başlayacak 2 Ağustos'a kadar bitirilecek. İlçe danışma kurullarının bitmesinin ardından İl Danışma Kurulu'nun tarihi ayrıca belirlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.