Dolar 32,5252
%0.24
Euro 34,7534
%0.09
Altın 2.489,890
%1.12
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı... Yücel ve Soyer ne mesaj verdi'

CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı... Yücel ve Soyer ne mesaj verdi'

CHP İzmir İl Örgütü bayramlaşma törenini gerçekleşti. Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, merkezi hükümetin politikalarını eleştirerek, geçtiğimiz günlerde yapılan 37’nci Olağan Kurultay ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Yücel, “Parti içi çekişmenin ve mücadelenin kimseye faydası yok. ekipçilik, adamcılık, klikçilik partiye bir faydası yok. Biz önce birbirimizi kucaklayacağız, sonra toplumu kucaklayacağız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Ben bu duygularla ve bu heyecanla burada bulunan yeni parti meclisi üyelerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Onlara yeni görevlerinde başarılar diliyorum." dedi

  • Ege Postası
  • 30.07.2020 - 20:30

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Örgütü, Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenen törenle bayramlaştı. Bayramlaşma törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP'li ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı

HİLAFET TARTIŞMALARINA DEĞİNDİ

Gündemi değerlendiren İl Başkanı Yücel, “Belki kucaklaşamadığımız, sosyal mesafeyle bayramlaştığımız bir dönem ama' inanıyorum ki bu da geçecek. Bir önceki dini bayramımız olan ramazan bayramında salgın sebebiyle bir arada olamamış, bayramlaşmamıştık. Her ne kadar salgının tam anlamıyla bittiğini söylemek mümkün değilse de alışmaya çalıştığımız yeni yaşantımızda, kısıtlı bir katılımla da olsa bu bayram coşkusunu bir arada yaşayalım istedik. Bugün bu dini bayramlarımızı özgürce kutlayabiliyorsak, ibadetlerimizi özgürce yapıyor ve bayram sevinçleri yaşıyorsak; bunu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve Kurtuluş Mücadelesinin kahraman şehitlerine borçluyuz. Kimileri içlerindeki hilafet özlemini, cumhuriyet düşmanlığını ahlaksızca konuşa dursun; Bizler her sözümüzde, her günümüzde bu cennet vatan için, bu al bayrak için, cumhuriyetimiz için önce Allah şükreder sonra sadece Atatürk'e ve şehitlerimize minnet duyarız. Atamızın adını, devrimlerini, tarihin akışını değiştiren büyük mücadelesini, vatan ve millet sevgisini gururla, onurla, şerefle ve minnetle yad ederiz. Bilinmelidir ki, bugün bulundukları tüm makamları Atatürk'e ve cumhuriyete borçlu olduğunu unutup, koltuğunu korumak ve saraya yaranmak için Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatan her kim varsa, ne o kirli ağızlarından dökülen sözlerin bir değeri vardır, ne de zihinlerinin arkasındaki hilafet özleminin gerçekleşme ihtimali” dedi.  

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNE EN BÜYÜK KATKIYI İZMİR VERECEKTİR

Partisinin 37’nci Olağan Kurultayının iktidar yürüyüşünün göstergesi olduğunu vurgulayan Yücel, “İşte böylesine makam sevdasına düşüp halkını unutanların, görevini yapmak yerine iktidar sarhoşluğu içinde savrulup duranların olduğu bir dönemde, Türkiye'ye umut veren, heyecan getiren bir kurultay gerçekleştirdik. Hem zamanlaması, hem de sonuçları itibariyle, bizlere ikinci bir bayramı yaşatan partimizin 37'nci olağan kurultayının, iktidar yürüyüşümüzü güçlendireceğine hiç şüphem yoktur. Bu vesile 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimlerinde attığı doğru adımlarla saray sevdalılarının oyunlarını bozan ve halkın umudu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanlığımıza seçilmiş olmasının ve İzmir'den parti meclisimize ve YDK'ya birbirinden değerli isimlerin girmiş olmasının mutluluğunu bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Diğer yandan şunu da ifade etmek isterim; Genel başkanımızla, milletvekillerimiz ile ve belediye başkanlarımızın büyük başarılarıyla birlikte, kurulacak olan halkın iktidarına en büyük gücü ve katkıyı İzmir verecektir. Elbette bu gücün diğer önemli ortakları, örgütümüzün fedakar ilçe başkanları, yöneticileri, kadın ve gençlik kolları ve üyelerimizdir. Onların gece gündüz demeden, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmaları bizleri iktidara taşıyacak enerjinin ve gücün de kaynağıdır” dedi.  

MAVİŞEHİR’DEKİ SATIŞA TEPKİ

Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Günümüz iktidarının ülkemizi ve halkımızı içine soktuğu ve 20 yıldır içinden çıkaramadığı sorunlar yumağı her geçen gün daha da büyüyor. Mutfaktaki yangın büyüyor, işsizler ordusu büyüyor, mevcut iktidarın, kadını ikinci sınıf vatandaş olarak gören anlayışı nedeniyle, kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Devletin kaynakları, kamunun kaynakları bir bir peşkeş çekiliyor. İstanbul’da kanal İstanbul projesiyle yandaşa ve yabancı sermayeye milyarlarca dolar rant sağlanırken; İzmir'in göbeğinde, Mavişehir'de imar planlarında yeşil alan ve spor alanı olan parseller uçuk paralara inşaat şirketlerine satılıyor. Ama halkımız artık şunu çok iyi biliyor ki, Cumhuriyet Halk Partisi’yle birlikte çözülemeyecek sorun yok.”  

YÜCEL'DEN PARTİ İÇİ MESAJ

Konuşmasında parti içi mesajlar da veren Yücel, “Özlenen refah, adalet ve huzur Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla birlikte Türkiye'de yeniden yaşanmaya başlayacak. İktidar yolunda bizlere düşen önemli sorumluluklar var. Özellikle İzmir'de yönetim kademelerinde yer alan partililerimizin bu sorumluluklara uygun davranması ve çalışması şart. Parti içi çekişmenin ve mücadelenin kimseye faydası yok. Ekipçilik, adamcılık, klikçilik partiye bir faydası yok. Biz önce birbirimizi kucaklayacağız, sonra toplumu kucaklayacağız. Biz birbirimizi kucaklayamazsak toplumu kucaklayamayız. Birbirimizin enerjisini tüketecek, İzmir'deki uyum ve çalışmalarımıza gölge düşürecek, bizleri sen-ben kavgasındaymış gibi gösterecek her eylem ve söylemden uzak durmak en önemli görevimizdir. Geride bıraktığımız kurultayımız göstermiştir ki, bizim hedefimiz iktidar, amacımız halkımızın huzuru ve refahıdır. bu hedef ve amaca uygun çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Halkımızın tüm ülkede desteğini almışken, iktidara koşar adımlarla giderken, gencimizle, kadınlarımızla ve tüm örgütümüzle tek ses, tek yumruk olmalıyız. 31 Mart yerel seçimlerde kazanılan başarılar, bu birliktelik sayesinde gelmiştir. İktidar hedefimize de birlik ve beraberlik içinde ulaşacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  

BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖNÜLDEN TEBRİK

Yücel, “Umuyorum ve inanıyorum ki; daha coşkulu ve daha kalabalık törenlerde yine birlikte olacağız. Bu vesileyle salgın süresince ve halen yürüttükleri olağanüstü çalışmalarla İzmir halkını yalnız bırakmayan, Türkiye'de ses getiren ve hepimizin göğsünü kabartan çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'i ve tüm ilçe belediye başkanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Belediyelerimiz bu dönemde hızlı, adaletli ve kimseyi ötekileştirmeden nasıl hizmet edileceğini tüm Türkiye'ye gösterdiler. Cumhuriyet halk partili belediyelerin farkını bir kez daha ortaya koydular. İşte yerel yönetimlerimizle yarattığımız bu fark, iktidar kapısını bizlere açacak olan anahtardır. Yaşadığımız kötü günleri bizlere bir nebze olsun unutturacak, ancak yine de tedbiri elden bırakmadığımız huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Başta bayramlaşmamıza katılan sizler olmak üzere, tüm örgütümüzün, İzmirlilerin ve halkımızın kurban bayramını kutluyor, ülke olarak huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmemizi diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.  

SOYER: ÖNÜMÜZE BİR HEDEF KONDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 37. Olağan Kurultay’da açıkladığı İkinci Yüzyıl Çağrı Beyannamesini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün cumhuriyetin ikinci yüzyılına 3 kaldı ve cumhuriyetin yeni bir yüzyıla taşınacak olmasının heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak gibi bir hedef, bir ödev kondu önümüze… Hakikaten bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıların, sorunların en temelinde demokrasiden uzaklaşıyor olunması var. Demokrasiyi bu topraklarda hakim kılmak ve cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için hepimiz çok önemli bir görev üstlendik, sorumluluk üstlendik. Ben inanıyorum ki; burada bulunan sizler bu görevin önderi olacaksınız ve hep beraber yeni bir yüzyıla cumhuriyetimizi taşıyor olmanın gururunu yaşayacağız. Ben bu duygularla ve bu heyecanla burada bulunan yeni parti meclisi üyelerimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Onlara yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İzmir’i gururla temsil edeceklerini biliyorum. Biz de her daim onların yanında olacağız, onların Ankara’da İzmir’i iyi temsil etmesi için eksiksiz temsil etmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Onların da Ankara’da İzmir’le gurur duymasını sağlayacağız. Ben hepinize iyi bayramlar diliyorum. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha söylemek istiyorum. Aileleriniz, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.