Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Balcı isyan etti: Artık yeter!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Balcı isyan etti: Artık yeter!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Nurşen Balcı Türkiye'de yaşanan çocuk istismarı ve tacizleri olaylarına yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 27.04.2019 - 15:42

Balcı açıklamasında , Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanını olayları izlemekten vazgeçip, önlem almaya çağırarak, şunları söyledi.

"İYİ HAL" İSYAN ETTİRİYOR, ARTIK YETER

"Çocuk Tacizi ve İstismar" Bu kelimeyi söylemek; işitmek bile içimizi acıtıyor. Çocuk ve İstismar kelimeleri asla yan yana gelmemesi gereken iki kelime. Ama maalesef gün geçmiyor ki taciz, istismar vakaları duyulmasın. Bu toplumumuzun vicdanını derinden yaralayan bir olgu. Çocuklarımız masum ve savunmasızdır. Bizlerin geleceğidir. İstismar ve taciz bizim ve çocuklarımızın geleceğini karartmaktadır.Neredeyse hemen her gün güzel yurdumun pek çok köşesinden çocuklarımıza yönelik, şiddet, taciz ve istismar olayları duyulmaktadır.

Bu yaşadığımız olaylar büyük bir acıya sebep olmakta, kapanması imkansız yaralar bırakmaktadır. Bu olayların yaşanması ne kadar toplum vicdanını yaralıyorsa, bu kişilerin yeterli cezayı almadan içimize karışmaları da bizleri derinden sarsıyor. Hele ki bazı sanıklar için kullanılan “İyi Hal İndirimi”ni duyduğumuzda adeta acılar bir kez daha yaşanıyor. İyi Hal indiriminin bu cezalarda uygulanmasına isyan ediyor, artık yeter diyoruz. Bizler çocuklarımıza bakmaya bile kıyamaz iken çocuklarımıza yapılan tacizi, istismarı kabul edilemez. Ülkemizde maalesef ki çocuk istismarı ile ilgili açılan davalar son 10 yılda 3 kat artmıştır. Ülkemiz çocuk istismarında dünya sıralamasında 3. sıradadır. Bu konuda yetkili olan kişiler konu ile ilgili önlem alınması, caydırıcı tedbir uygulanması ve yasaların çıkarılması için gerekli çalışmaları yapmamaktadır. Bu yasaların acilen çıkarılması, bu kişilerin en ağır cezayı alması için gerekli çalışmalar hemen yapılmalı ve yasalar acilen çıkarılmalıdır.

AİLE BAKANLIĞI İZLEMESİN, ÖNLEM ALSIN

Çocukların korunmasının ve çocuk istismarcılarının caydırılmasının sadece  yasayla yapılamayacağını ifade eden Balcı " Çocuklarımızı istismara karşı korumak için sadece bu cezai yasalar yeterli değildir. Bu sorun temelinde toplumsal bir sorundur. Bunun bilinciyle Sosyal Projeler hazırlanmalı ve acilen uygulamaya konulmalıdır. Caydırıcı cezalar ne kadar önemliyse topluma verilecek mesajlar; sosyal projeler de o kadar önemlidir. Farkındalık yaratacak projelerin acil olarak hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanını olayları izlemekten vazgeçip, önlem almaya ve gereğini yapmaya davet ediyoruz" dedi.

ÇOCUKLARIMIZI KİRLİ ELLERDEN KORUYACAĞIZ

CHP Kadın Kollarının İzmir'de gerçekleştirdiği "Çocuklar Geleceğimizdir" projesine dikkat çeken Nurşen Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü.

Bizim İzmir İlimizde Çocuklarımıza yönelik İstismar ile ilgili olarak başlattığımız “Çocuklar Geleceğimizdir” projemizin önemi bu yaşananlar sonrası daha da iyi anlaşılmıştır. Bu proje kapsamında ilçelerimizde çalışmalar yaptık. Annelerin dikkatini çocuk istismarına ve nasıl önlenebileceğine ilişkin eğitimler verdik. Bu çalışmalarımız devam etmektedir.İzmir İlimizde Kadın Kollarımızla ilçelerimizde yaşanan bu olay ile ilgili olarak farkındalık eylemleri gerçekleştirilmektedir. Bu farkındalık eylemlerimiz ilçelerimizde devam edecektir. Bununla duyarlılık bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Unutmayalım ki Çocuklarımız Bizim Geleceğimizdir. Onların sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri ve hayata kazandırmaları toplum olarak hepimizin görevidir. Biz çocuklarımızın üstüne, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır"  sözlerinden ilham alarak, ders çıkararak titriyoruz. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bu günün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek ve çocuklarımızı kirli düşüncelerden ve ellerden korumak hepimizin görevidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.