Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz'dan TV35'e çarpıcı açıklamalar!

CHP İzmir İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz'dan TV35'e çarpıcı açıklamalar!

TV 35 ekranlarında yayınlanan programa katılan CHP İzmir İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, neden aday olduğunu, hedef ve projelerini anlattı.

  • Ege Postası
  • 03.02.2020 - 23:09

EGEPOSTASI-Halen CHP İzmir İl Başkan yardımcılığı görevini yürüten ve tek adayla gidileceği konuşulan CHP İzmir İl Kongresi öncesi sürpriz bir kararla il başkan adayı olduğunu açıklayan Cüneyt Oğuz, partisinin bayrağını İzmir’de daha yükseğe taşıyacağını belirtti.

Son seçimlerde yapılan bazı hata ve eksikler nedeniyle oy düşüşü olduğunu, Cumhur İttifakının seçimi kaybetmesine karşın oyunu 4.5 oranında artırdığını söyleyen CHP İzmir İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, tavşan adayı olmadığını söyledi.

Cüneyt Oğuz aslan ya da kaplan ad aydır

İddialı olduğunu belirten Başkan adayı Oğuz, “Her hayvanın farklı karakteri var. Tavşan da kendine göre bir hayvan. Tavşan aday söyleminden ise Cüneyt Oğuz aslan ya da kaplan adaydır. Bir de burada sırtlanlar vardır arkadaşlar. Başkalarının emeklerine çökerek kendi hayatlarını besler. Oğuz sırtlan da tavşan da değildir. Böyle bir algı kesinlikle yaratılmasın. Ben her şeyi tırnaklarımla kazıyarak, mücadele ederek kazanarak geldim. Ne birinin emeği üzerinde bir şeyler elde etme amacım olur, ne de birtakım insanların amaçlarına kendimi kullandırtırım. Bu konuda net tavrım sonuna kadar gitmek. 8 Şubat günü salonda aday olarak gireceğim ve ben yarışacağım. İzmir İl Başkanı olacağım” dedi.

Deniz Yücel ile hiçbir sıkıntım yoktur

Mevcut il başkanı ve yarın yeniden aday olacağını açıklaması beklenen Deniz Yücel ile hiçbir sıkıntısı olmadığının altını çizen Cüneyt Oğuz, “Deniz Yücel başkanımdır, kendisiyle hiçbir sıkıntım yoktur. Kendisi her şeyin en iyisi için mücadele etti. Ama bu bir iddia meselesidir, siyaset iddia meselesidir. İddiamı ortaya koyuyorum, eksikleri görüyorum ve bunları kapatarak, iddia koyuyorum, ben 30 ilçenin tamamında CHP bayrağını dikebilirim diyorum” diye konuştu.

Bunu genel başkanın söyleyeceğini düşünmüyorum

CHP İzmir İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Yücel ile devam etmek istediği şeklindeki söylemlere itibar etmediğini de açıklayarak, bu konudaki mesajını, “CHP’de şu an önemli bir görev yapıyorum. Genel başkanımızın İzmir’deki temsilcisi Deniz Yücel. Herhangi bir talimatı olacaksa ilk öğrenmesi gereken kişilerdenim. Bir şekilde haberdar olmamız gerekirdi böyle bir talimattan. Böyle bir talimat olduğunu bilmiyoruz, düşünmüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu şekilde bir telkinde bulunacağına kimse inanmıyor. Bunlar algıdır. Böyle bir şey kesinlikle algım yok. Bunu genel başkanın söyleyeceğini düşünmüyorum. Hak hukuk adalet diye yürüyen bir genel başkan var” şeklinde verdi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Cüneyt Oğuz İzmir’de doğdu. Londra’da yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra yatırım bankacılığı üzerine yedi sene çalıştı. Orada serbest ticaret yaptı. 17 yıl sonra 2014’te Türkiye’ye döndü. 2018 Ocak ayından beri ekonomi ve sosyal politikalardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürütüyor Cüneyt Oğuz.

İzmir siyasetine heyecan katmak istiyorum

Siyasete bakış açısıdır. Siyasete nereden ve ne şekilde baktığınız önemli. ben siyasetin halk ve insanlar için yapıldığını düşünüyorum. Ben İzmir’in 30 ilçesinin tamamında iki yıl içerisinde iz bırakmaya gayret gösterdim. Aldığım sorumluluk önemliydi. İzmir gibi Cumhuriyetin kalesi bir şehirde il başkan yardımcısı olmak önemli. bunu yerine getirmek ve hakkıyla yerine getirmek için kör çizginin arkasındaki Hamam köyüne kadar gidip seçim çalışması yaptım. Köyde dört olan oyumuzu 79’a çıkardık. Bunlar çok küçük rakamlar İzmir geneline baktığımızda. Ama bu önemli bir dokunuş. Öte taraftan Bakırçay’da, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verildiği gün Bergama’nın köylerindeydim. İki köyde kadın adayımız muhtar seçilmişti. Ben Mimar Sinan Mahallesi’nde oturuyorum. Kültür, Mimar Sinan mahallesinin muhtarları kadın. Bunlar doğal olabilir. Ama Bergama’nın köyünde bir kadın çatır çatır çıkıp muhtar seçiliyor. Muhtarlık yapıyor orada. Bunların çok değerli olduğunu düşünüyorum. Buralara dokunulması gerektiğini düşünüyorum. Dokunuşları devam ettirebilirsek varlığımızı daha da güçlendireceğimizi düşünüyorum. Cüneyt Oğuz siyasetin bu şekilde yapılması gerektiğini düşünüyor. Siyaset bir iddiadır. Ben mevcut durumu daha iyileştireceğim diyorum. Almış olduğum bayrağı daha yukarıya taşıyacağım. İzmir siyasetine heyecan katmak istiyorum. Tabandan gelen o delegasyon sistemiyle ilde temsil edilmesi ve aynı zamanda İzmir siyasetinin Ankara’da temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Cüneyt Oğuz aslan ya da kaplan adaydır

İddialı çıktım. Bana dedikodular geliyor. Bana direkt olarak bu soru yöneltilmedi açıkçası. Doğasever  ve hayvan sever birisi Cüneyt Oğuz. Her hayvanın farklı karakteri var. Tavşan da kendine göre bir hayvan. Tavşan aday söyleminden ise Cüneyt Oğuz aslan ya da kaplan adaydır. Bir de burada sırtlanlar vardır arkadaşlar. Başkalarının emeklerine çökerek kendi hayatlarını besler. Oğuz sırtlan da tavşan da değildir. Böyle bir algı kesinlikle yaratılmasın. Ben her şeyi tırnaklarımla kazıyarak, mücadele ederek kazanarak geldim. Ne birinin emeği üzerinde bir şeyler elde etme amacım olur, ne de birtakım insanların amaçlarına kendimi kullandırtırım. Bu konuda net tavrım sonuna kadar gitmek. 8 Şubat günü salonda aday olarak gireceğim ve ben yarışacağım. İzmir İl Başkanı olacağım.

Hata ve eksikler nedeniyle oy düşüşü oldu

Yönetim tarzları vardır insanların. Ben yönetim kurulunun bir parçasıyım. Ama yönetim kurulunda yönetime yön verme konusunda, strateji ve planlama yapma konusunda, ya da diğer arkadaşlarıma inisiyatif verme konusunda herhangi bir yetkiye sahip değilim. Karar almada gecikmeler oldu. Benim de eksiklerim olabilir. Öz eleştirimi her zaman veriyorum, vermeye de devam edeceğim. Genel başkanımız önderliğinde kurulan ittifak siyaseti gerçekten büyük bir başarıyı kazandı. 11 büyükşehir belediyesi kazanıldı. Diğer şehirlerin zafer sarhoşluğunu yaşıyoruz. İzmir’de daha iyi şeylerin yapılabileceğini düşünüyorum., birtakım hata ve eksikler nedeniyle sandığa yansıma ve oy düşüşü oldu. 81 vilayetin sadece bir tanesinde CHP’nin kalesi dediğimiz İzmir’de Cumhur İttifakı oylarını 4.5 arttırmış. Bunun sebeplerini araştırmamız lazım. Daha fazla inisiyatif almam gerekiyordu belki. Ama herşeyin başında bizim İzmir iki sene önce Ankara’da da temsilde biraz yetersiz kaldı. Bir takım diyalog kopuklukları bunlara sebebiyet verdi. Parti içi meselelerdir bunlar biraz. Ama CHP’yi biz İzmir’de çok daha ileriye götürebilecek potansiyele sahibiz.

Deniz Yücel başkanımdır, hiçbir sıkıntım yoktur

Deniz Yücel başkanımdır, kendisiyle hiçbir sıkıntım yoktur. Kendisi her şeyin en iyisi için mücadele etti. Ama bu bir iddia meselesidir, siyaset iddia meselesidir. İddiamı ortaya koyuyorum, eksikleri görüyorum ve bunları kapatarak, iddia koyuyorum, ben 30 ilçenin tamamında CHP bayrağını dikebilirim diyorum.

Genel başkanın bu şekilde telkinde bulunacağına kimse inanmıyor

CHP’de şu an önemli bir görev yapıyorum. Genel başkanımızın İzmir’deki temsilcisi Deniz Yücel. Herhangi bir talimatı olacaksa ilk öğrenmesi gereken kişilerdenim. Bir şekilde haberdar olmamız gerekirdi böyle bir talimattan. Böyle bir talimat olduğunu bilmiyoruz, düşünmüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu şekilde bir telkinde bulunacağına kimse inanmıyor. Bunlar algıdır. Böyle bir şey kesinlikle algım yok. Bunu genel başkanın söyleyeceğini düşünmüyorum. Hak hukuk adalet diye yürüyen bir genel başkan var. Demokrasinin her kademede olması için uğraş verir. Ben kendisiyle yaptığım bir görüşmede, iki ay önce Balçova’da bir çalıştay vardı, 20 dakika görüştüm kendisiyle. Sayın genel başkanım CHP’li olmaktan onur ve gurur duydum dedim. Biz bunu partimizin her kademesine yaymalıyız demokrasi kültürünü dedi. Dört farklı liste orada yarıştı, bir liste kazandı. Kimse kimseye kızmadan oradan ayrıldı. Bunları yaşadık. CHP ideolojisine bakıyorum. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi. Ülkeye demokrasiyi ve cumhuriyeti getiren parti. Hal böyleyken, 2020 yılında böyle birşeyin yapılabileceği abesle iştigal geliyor bana.

O gün o toplantıdaydım

O gün o toplantıdaydım. Hiçbir şekilde ne isim telaffuz edildi. CHP’de seçimleri kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden yapalım dendi. Demokrasi zaten uygarlığın en üst mertebesidir. Demokrasiyi içimize sindirmiş bir partiyiz. Kavga edilecek bir durum yok. Hepimiz CHP’liyiz. Hepimiz büyük bir aileyiz. Biz iki yılda bir kendi içimizde önümüzdeki iki yılın yönetim kadrolarını seçiyoruz. Neden iki yılda bir seçiyoruz. Siyasi partiler yasası da bunu gerektiriyor. İnsanlar yarışsın, kadrolar yenilensin diye. Mahallelerde insanlar delege çıkmak için mücadele etmiş. Ondan sonra elde ettikleri başarıyı ilçe seçimlerine taşımışlar. Daha sonrasında bazı arkadaşlarımız ilçelerde yönetici bazıları da delege olmuş. Bu hakkın onların ellerinden alınmasının CHP’ye zarar vereceğini düşünüyorum. CHP’nin heyecanını yitirteceğini düşünüyorum.

Deniz başkan da yarışa girecek, yarışacak ve…

Deniz başkan da mutlaka yarışa girecek, yarışacak, ya güven tazeleyecek ya da kendini sorgulama durumu içerisinde kalacaktır. Partinin dinamizmini bu şekilde ileriye gitmesini sağlayacak bir durum bu.

Örgütün kantarına çıkmak istiyorum

Bu bir tercihtir. İYİ Parti ile ittifak yaptık. Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü benim çok sevdiğim bir başkan. İyi de bir siyasetçidir. Hakkını vermem lazım. Bu bir ittifaktır. Dün farklı yerlerdeydiler, bugün beraber olabilirler. Bunu normal karşılıyorum. Ben çok fazla bu olayların üzerinde de durmak istiyorum. Belediye  başkanlığı yapıyor, büyük güçleri var, kamu gücüyle kitleler üzerinde etkileri var. 630 kongre delegesi hür iradesiyle salonda oyunu kullanacak. Bunların seçme hakkını ellerinden almayın. Bunlara bir opsiyon verin. Bir toplantıda soru yöneltildi, siz aynı pozisyonda olmak ister misiniz diye sordular. Olmak istemezdim. Tek aday olarak bu yarışa girmek istemezdim. İl başkanlığı yaparken. Çünkü ben de kendimi test etmek ve örgütün kantarına çıkmak istiyorum. Bizi bunlar ancak ileriye götürür. Demokrasinin güzelliği ve renkliliği buradadır.

Bizden blok liste önerisi kesinlikle gelmeyecek

Zaten bu konunun tartışılmasını bile doğru bulmuyorum. Tüzük ve yönetmeliklerimiz şunu emrediyor, CHP kongreleri çarşaf liste ile yapılır diyor. Geçmiş seçimlerin dört beş tanesinde divan başkanlığı da yaptım. Tüzüğü de biliyorum. Lakin diyor, salonda bulunan kongre delegasyonu blok liste önerisinde bulunursa, oylandığı zaman çoğunluk evet derse blok liste ile yapılabilme olanağı var diyor. Bizden blok liste önerisi kesinlikle gelmeyecek. Herkesin bireysel olarak yarışması kanaatindeyim. CHP’nin 125 bin üyesi de arkadaşım. Hepimiz biriz. Biz burada bir yönetim oluşturacağız. 30 kişilik bir yönetim oluşturacağız. 30 kişi delegasyonun karşısına çıkacak, kantara çıkacak.

Kongre çarşaf liste ile olmalı

Tunç bey niye çizilsin k? Böyle bir şey düşünülemez. Kendi pozisyonları durumları itibariyle arkadaşlar böyle bir düşünce içine girmiş olabilirler. Ben sadece kendi ilkelerimi ortaya koyabilirim. İzmir’de CHP’nin kongresi çarşaf liste ile olmalı. Çarşaf liste daha demokrattır, adaletlidir, eşitlikçidir, daha sosyal demokrat ilkelere yakındır.

Ben 630 delegenin vicdanına güveniyorum

Ben inancım zaten var. Siyaset kuru kuruya güvenle olmaz. Ben kendime son derece güveniyorum. Bu güvenin altında, onu dolduran bir takım deneyimlerim, düşüncelerim, planlarım var. Ben strateji eğitimi gördüm. Stratejik bir harekettir bu. Bu sizle alakalı bir şeydir. Sizin özgüveninizi arttıracak bir şeydir. Bir takım şeyler olacaktır. Cüneyt Oğuz’dan dolayı sakındılar, oraya gittiler, seçime inancımı arttırdı diyemem. Ben bunlara hiç takılıp kalmıyorum. Ben 630 delegenin vicdanına güveniyorum. O iradeyle seçilecek bir il başkanı bu örgüte sorumludur. O örgüt bu il başkanına hesap sorar.

Kesinlikle ilçe başkanlarını ve belediye başkanlarını yazacağım

Kesinlikle ilçe başkanlarını ve belediye başkanlarını yazacağım. 500 bin nüfuslu bir Karşıyaka’nın belediye başkanı. Tabi bu bir iradedir, güçtür. Orada gittiği zaman temsiliyet anlamında bir güç gösterebilir. Bunu 2018 yılında yaşadık. Orada o zaman için genel bir karar alınmıştı. Belediye başkanları kurultay delegesi sayılmadı, yok sayılmadı. Örgüt emekçilerini bu sefer yazalım dendi. Tabi ki örgüt emekçilerinin temsiliyeti önemli ama bunu doğru oranlarda yapabilmek çok önemli. ayağınız topal kalıyor ve eksik kalıyor. 2018 kongresinde ses getiremedik. Kurultay delegeleri ne PM’de doğru düzgün temsiliyet kazandı. Sevda Erdan Kılıç girdi. Selin Sayek Böke kontenjandan girdi. Tuncay Bey karşı listeden. Bunların sıkıntılarını yaşıyoruz, görüyoruz. Bazı şeyleri kabullenmek zorundayız. 16 Nisan sonrası ülke iki uçlu siyasi ortama girdi. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı diye. Bizim siyasi anlayışımızda demokrasi kesinlikle çok önemli ve kaçınılmaz. Bazı görevlere atama yerine ön seçim yapılması gerekir. Ancak bu kesitte, özel süreçte, atamaları biz içimize sindirebiliyoruz.

Ben Yaşar Bakanımı listeye yazamam çünkü

Ben Yaşar bakanımı listeye yazamam. İl delegasyonunun talepleri doğrultusunda olacak benim listem çünkü. Bu noktada ben böyle bir inisiyatif kullanarak Okuyan’ı listeme koyamam. Önemli bir devlet adamıdır kendisi ama benim parti içi, kendisine saygım sonsuz, ama CHP iç siyasetinde ben yıllarını vermiş, emek harcamış insanların temsil edilmesi noktasında hassasiyetim var. Bu konu benim hassam noktamdır. Ben emeğe çok değer veriyorum. Kendim de emek vererek, hak ederek geldim.

Yol ayrımlarında kavşaklarda nerede döneceğimizi, duracağımızı….

Bu demek değildir ki, partiyi büyütmek için adayım tabi, üye sayısını da yükseltmeye adayım. Ön seçim telaffuz edildiği zaman söylenen şudur hep, parti içerisinde üyelerimiz bizi seçip bugünlere getirmiştir. CHP budur. Bunu bu şekilde kabul ediyoruz. Bunu biz eksiklerimiz varsa, eksiklerimizi gidermek için mücadele edeceğiz ama hiçbir zaman kendimizi eleştirirken şu şöyledir olmasın, bu böyledir olmasın demeyeceğiz. Yapıcı ve bütünleştirici olmak zorundayız. Ben bu süreç zarfında CHP’nin iktidara yürüdüğünü görüyorum ama iktidar kendiliğinden gelecek bir şey değildir. Bu yolda yol ayrımlarında kavşaklarda nerede döneceğiz, nerede yavaşlayıp nerede gaza basacağımızı iyi kestirmemiz lazım. Bu da iyi bir şoför ve kaptanla olur. Ben de İzmir’de bunu yapabilecek iyi bir kaptan olacağımı düşünüyorum. 8 Şubat’taki kongremizde İl başkanlığına bu nedenle aday oluyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.