Dolar 32,4827
%-0.18
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.432,910
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'e kadın aday: Tokgözlü yola çıktı

CHP İzmir'e kadın aday: Tokgözlü yola çıktı

CHP İzmir İl Kongresi’ne 5 gün kala İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk kadın aday Aytül Tokgözlü, "Çalışma azmim, enerjim ve heyecanımla bilgi ve deneyimimle CHP İzmir İl Başkanlığına adayım” dedi. CHP İzmir'e kadın aday

  • Ege Postası
  • 02.01.2018 - 12:33

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı için kongre öncesi adaylık açıklamaları CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılmaya başlandı. Önceki hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mutabakat adayı arayışı için sürdürdüğü çalışmalar sonunda Deniz Yücel’i işaret etmesinin ardından Yücel kulis çalışmalarına başlamıştı. Sabah saatlerinde CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün yoldaşlara yazdığı mektup ile adaylığını açıklamasının ardından İzmir il Başkanlığı için adaylığını açıklayan bir diğer isim Bilim Yönetim Platformu ve Çevre ve Doğa Hakları Sorumlusu Aytül Tokgözlü oldu. İlk kadın aday olarak önceki hafta sosyal medyadan adaylığını açıklayan Tokgözlü resmi açıklamasında neden aday olduğunu da açıkladı. Urla Belediye Meclis Üyeliğinden de istifa ettiğini vurguladı.

“TARİHSEL BİR SÜREÇTEYİZ”

Tokgözlü açıklamasında “Bildiğiniz gibi geçen hafta sosyal medya üzerinden adaylığımı açıkladım. Bugün de nedenlerini açıklayacağım. Her şeyden önce ülkenin menfaatini çıkarlarının önünde tutan bir cumhuriyet kadınıyım. Mustafa Kemal’in ve dava arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı Cumhuriyeti değerlerini miras bırakmayı görev biliyorum. İzmir il yönetim kurulu üyeliği ile aktif çalışıyorum. Belediye meclisi üyeliği ve plan bütçe komisyon başkanlığında bulundum. Bu deneyimlerle yola çıkıyorum her seçim önemlidir. Bu günden öncede böyleydi. Cumhuriyete saldırıların olduğu önemli bir tarihsel süreçteyiz. 2019’da Türkiye’nin demokratik parlamenter sisteme dönmesi için önemlidir. Hepimiz biliyoruz ki CHP iktidara taşıyacak ekipleri oluşturabilecek güçtedir. Bulunduğumuz yerden ileri gidebileceğimize inanıyorum yeterki saygı çerçevesinde birlik olalım. Çalışma azmim ve heyecanımla bilgi deneyimimimle il başkanlığına adayım aday olan diğer arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.