Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den yoğun hafta başı mesaisi

CHP İzmir’den yoğun hafta başı mesaisi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin yeni haftaya yoğun bir ziyaret programını gerçekleştirerek başladı.

  • Ege Postası
  • 21.01.2013 - 17:57

EGE POSTASI - CHP İl Başkanı Engin ve beraberindeki İl Başkan yardımcılarının ilk durağı TÜRK-İŞ oldu.  Sendikanın Ege Bölge Başkanlığını da yürüten 3 nolu şube başkanı Hüseyin Karakoç ziyaretinin gündemi taşeron işçiler ve intibak oldu.

TÜRK-İŞ bölge başkanı Karakoç, CHP’nin her alanda işçi sendikalarına verdiği desteği bildiklerini ve emekten yana koyulan tavırdan memnun olduklarını ifade ederek, günümüzde sendikaların büyük sıkıntıları olduğunu, taşeron işçilerin sömürüldüğünü, genel politikaların bu sistemi desteklediğini belirterek, şunları söyledi.

İşçi Kendisi İçin Çalışanı Yalnız Bırakmaz.

Üretime ve emeğe dayalı olmayan bir ekonomi politikası almış başını gidiyor. Artık sömürgecilik anlamına gelen taşeronculuk neredeyse her alanda karşımıza çıkıyor. Bizler İzmir’de diğer yerlerde çalışan işçilere nazaran daha şanslı sayılabiliriz. CHP’li belediyelerimiz işçi hakları konusunda daha samimiler ve taşeronu bitirmek için çabalıyorlar. Elbette ki başka sorunlarımız da var ama bu konu çözümlenmeden diğer konuların çözümlenmesi mümkün değil. Günümüzde sadece çalışan değil emekli olmuş işçilerinde büyük kayıpları var, intibak yapıyoruz diye her yerde reklam yapanlara şaşırıyorum. Herkes bilsin ki, yapılan intibak olmadığı gibi bir iyileştirme bile değildir. Bu olsa olsa küçük bir rötuşdur. Artık emekten yana emekçi ile birlikte hareket eden bir iktidar istiyoruz, buna en yakın parti olarak da CHP’yi görüyoruz. Ziyaretinden dolayı il başkanımız ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Bilmelidirler ki, işçi kendisi için çalışanı asla yalnız bırakmaz.

Gelirimiz 3 Kat Artmış Haberi Olan Var mı'

Karakoç’un ardından söz alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’ de, AKP iktidarı döneminde başta işçiler olmak üzere toplumun her kesiminin sürekli fakirleştiğine, AKP’nin üretime değil yabancıların getirdiği ve ülkedeki krizi her geçen gün daha da büyüten, sıcak paraya dayalı bir ekonomi politikası yürüttüğüne dikkat çekerek “Bunların ekonomi anlayışı sürekli AVM dikmek, Yabancılara imtiyazlı satışlar yapmaktır” diyerek, sözlerini   şöyle sürdürdü

Ülke’ de işsizlik rekor kırmış, cari açık cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmış, çalışanların  hakları elinden alınmış ama onlar milli gelirimiz 3 kat arttı diye vatandaş ile dalga geçiyor, bunu yaşayabilen veya haberi olan var m? Herkes bankalara borçlu,  icra dosyaları adliye koridorlarına taşmış, üreticinin ürünü tarlada kalmışken kimin geliri artmış bilemiyoruz. Bu politikalardan mutlu olan tek kesim var oda yabancı sermaye sahipleri. AKP sayesinde paralarına para katıp, ülkenin stratejik kurumlarını ele geçirip AKP’ye dua ediyorlar. Haklılar da, kendi ülkelerinde verilmeyen imtiyazlara bizim ülkemizde sahipler, bizim üreticimizde AKP’nin ithal ettiği samanla hayvanlarını beslemeye, işçimiz elinde alınan haklar sonrasında yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor ama AKP’nin umrunda bile değil. Bu emek düşmanlığının sonu gelmiştir. köylüsü, İşçisi, memuru, öğrencisi artık CHP’nin Türkiye’nin geleceği için tek ve en doğru alternatif olduğunun farkındadır.

 

TARİŞ’ e Kurumsal İlk Ziyaret CHP’den.

Hafta başı ziyaretlerinde CHP heyetinin ikinci durağı TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği oldu. Birlik başkanı Cahit Çetin ziyarete gelen Ali Engin ve Yönetimini kapıda karşılarken, Ziyaretin kurumsal anlamda siyaseten yapılan ilk ziyaret olduğunu belirterek, “umarım diğer siyasi partilere örnek olur” dedi.

Zeytin üreticisinin tüm dünya da devlet tarafından desteklendiğini çünkü bu alanda lider olmanın ekonomiye getirisinin 100 milyarlarca lira anlamına geldiğini belirten Çetin, özellikle ülkeye güney sınırından giren kaçak zeytinyağlarının büyük sıkıntı yarattığını söyleyerek şunları ifade etti.

10 Bin Ton Kaçak Yağ Girişi Var

Sektörde destek çok önemli, üreticilerimize yapılan desteğin en az 1 buçuk lira olması için çalışıyoruz. Dünya devleri ile rekabet etmemiz isteniyorsa bu destek bile yeterli olmayacaktır ama üreticinin morali açısından çok önemli. Birde kaçak zeytin yağı girişi meselesi var ki, gerçekten çok can sıkıcı. Tahminlerimize göre güney sınırımızdan özellikle de Suriye’den yılda 10 bin ton kaçak yağ ülkemize giriyor. Ne yazık ki bu konuda bakanlıklarımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında bile net bir gelişme yaşanmadı. Sadece bu yıl 2 ton kadar kaçak yağ yakalanabildi, konunun mecliste tartışılması faydalı olur kanaatindeyim. Sayın İl başkanımızın ve değerli yöneticilerimizin bu ziyareti bize kurumsal anlamda yapılmış ilk ziyarettir bu manada çok sevindik, umarız diğer siyasilere örnek teşkil eder.

AKP Politikaları Şaka Gibi

Üretici birliklerini ciddi anlamda önemsediklerini ve sık sık bira araya gelmeye özen gösterdiğini belirten CHP İzmir il başkanı Ali Engin, Ekonominin örgütlü birlikler olmadan gelişemeyeceğini ve bu anlamda TARİŞ’in dünyadaki en iyi örnek olduğuna dikkat çekerek “Üreticilere her yerde kooperatifleşmenin ve bir birlik çatısı altında toplanmanın önemini vurguluyorum, bunun içinde TARİŞ’i örnek  gösteriyorum”  dedi.

CHP il başkanı Engin “Ülkede AKP’  adeta üreticiyi imha etmek için çalışıyor. Desteklemek bir yana dursun, elindekini nasıl alırımın peşinde. Hem desteklemeyeceksin hem de AB normlarında ürün bekleyeceksin gerçekten şaka gibi. CHP olarak üretim olmadan, ziraat yapılmadan Türkiye’ nin kendi kendine yeter hale gelmeden ne güçlü nede bağımsız bir ülkeden söz edilemeyeceğini biliyoruz . Programımızda da, söylemimizde de üreticimizle birlikteyiz. Tarım arazilerinin satışının engellenmesini, bu arazilerin köylümüze verilmesini, mazottan tohuma kadar her alanda devletin gerçek destek vermesini savunuyoruz. Yakın olan iktidarımıza üreticimiz ile birlikte yürüyoruz. Herkes görecek ki, CHP iktidarı Üretenin iktidarı olacaktır. CHP ile birlikte üreticide köylüde yeniden efendi olacaktır” dedi. 

Ziyaretlerde CHP İl başkanı Ali Engin’e, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Mutlu Akpınar ve Mehmet Levent Çılı eşlik etti.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.