Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den seçim atağı... Önce Honaz, ardından İstanbul

CHP İzmir'den seçim atağı... Önce Honaz, ardından İstanbul

CHP adayı Yüksel Kepenek'in 1 oy farkla kazandığı, ancak AK Parti’nin itirazı üzerine YSK'nın kısıtlı seçmenlerin oy kullanmasını gerekçe göstererek seçimi iptal ettiği Denizli'nin Honaz İlçesi'nde seçmen 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Honaz adayına destek olmak için bugün Denizli'ye gitti. İki başkan ilk olarak CHP ve İYİ Parti Denizli İl Başkanlıklarını ziyaret etti, akşamda Honza'da 3 bin 500 kişilik iftar yemeğine katıldı. Soyer ve Yücel, Çarşamba günü de İstanbul'da İmamoğlu'nun lansmanına katılacak. CHP ve İYİ Parti il başkanlıklarına ziyaret... Honaz'da iftar...

  • Ege Postası
  • 20.05.2019 - 09:07

EGEPOSTASI- CHP İzmir, CHP adaylarının kazandığı, ancak YSK'nın iptal edip yenilenmesine karar verdiği Denizli'nin Honaz İlçesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için seferberlik ilan etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Denizli'ye gitti. İlk olarak 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek Honaz'da, CHP'nin adayı Yüksel Kepenek'e destek vermek için bu ilçeye gitti. Honaz'da, 3 bin 500 kişiye verilecek iftar yemeğine katılan Soyer ve Yücel, ardından da Çarşamba günü İstanbul'a giderek, Ekrem İmamoğlu'nun lansmanına katılacak.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, bugün öğleden sonra Denizli'ye hareket etti. 

Soyer ve Yücel'in ilk durağı CHP İl Başkanlığı oldu. İl Başkanı Mahir Akbaba ile görüşen Soyer ve Yücel daha sonra İYİ Parti'ye ardından da Honaz'a geçti. 

İki başkan Honaz'da akşam da iftar yemeğine katılarak CHP adayı Yüksel Kepenek’e destek oldu.

Soyer ve Yücel, 22 Mayıs Çarşamba günü de İstanbul'da olacak, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim startını vereceği saat 11.00'deki sunumda yer alacak. Yücel saat 12.00'de de yine İstanbul'da gerçekleşecek, diğer il başkanlarıyla birlikte, kampanya koordinasyon toplantısına katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi de Ekrem İmamoğlu'na destek için çalışmalarını sürdürdüklerini ve İstanbul CHP ile koordineli hareket edeceklerini hatırlatan İl Başkanı Yücel, "İstanbul'un öncesinde, Honaz adayımızın kampanyasına destek veriyoruz. Akşam saatlerinde Honaz'da olacağız, ziyaretler yapacağız ve akşam da iftarda Honazlılarla olacağız" dedi.

SEÇİM İPTAL EDİLDİ

Honaz’da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde CHP adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, rakibi AK Partili Turgut Devecioğlu ise 9 bin 381 oy almıştı. AK Parti'nin ilçe seçim kuruluna itirazı sonrası 41 sandıkta oylar yeniden sayılmış, Kepenek'e 9 bin 387, Devecioğlu'na ise 9 bin 384 oy çıkmış, fark da 3'e düşmüştü. AK Parti ve CHP'nin sonuçlara ilişkin il seçim kuruluna yaptığı itiraz üzerine 13 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla Kepenek ile Devecioğlu arasındaki fark 1'e inmişti.

AK Parti, bu kez seçimde oy kullanmaması gereken 'kısıtlı' 5 kişinin oy kullandığını gerekçe gösterip, YSK'ya itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren YSK, Honaz ilçesindeki seçimleri iptal edip, seçimin yenilenmesine karar verdi. Honaz ilçesinde seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.