Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den online toplantı: Hükümete kontrollü karantina çağrısı!

CHP İzmir’den online toplantı: Hükümete kontrollü karantina çağrısı!

CHP İzmir İl Başkan Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İzmir milletvekilleri video konferans yöntemiyle basın toplantısı yaptı. Toplantıya gazeteciler de katıldı. Başkan Soyer ve Tuncay Özkan İzmir’de derhal kontrollü bir karantina uygulamasına geçilerek sokağa çıkılmasının önüne geçilmesi gerektiği çağrısı yaptı. Öte yandan İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Örgütü adına Büyükşehir Belediyesi'nin 'Biz Varız' kampanyasına bin ailelik gıda yardımında bulunulacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 03.04.2020 - 15:30

EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı, İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir milletvekillerinin katıldığı video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleriyle bin aileye ulaştırılacak bir yardım paketi hazırladıklarını açıkladı. Başkan Soyer de İzmir’de her gün Koronavirüs’e karşı yapılan çalışma ve uygulamaları anlatacağı ‘Başkanın Günlüğü’nü duyurdu.

Başkan Soyer günlerdir dile getirdiği sokağa çıkma yasağı çağrısını ‘kontrollü karantina’ olarak yineledi. Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise alınan kararlar sonrası esnaf ve çalışanların işsiz kalma durumunun acilen değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı. Sındır, gıda ürün stoğunun yetersiz kalma durumu göz önüne alınarak hem çiftçinin hem de vatandaşın güvence altına alınması gerektiğini söyledi. Toplantının son bölümünde ise Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, hükümetin İzmir’e gerekli sağlık yatırımı yapmadığını söyledi.

Başkan Soyer ‘Biz can derdindeyiz onlara para’ açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ‘Her sabah koştuğunu biliyoruz’ şeklindeki açıklamalarına ise çok sert bir şekilde “Hiçbir şey demiyorum’ şeklinde yanıt verdi.

‘HÜKÜMET KENDİ VATANDAŞINA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMALI’

CHP’li milletvekilleriyle ortak hazırladıkları basın açıklamasını okuyan Yücel; iktidarın topluma yapmış olduğu "evde kalın çağrısı"nın yetersiz olduğunu ifade ederek; “Eğer bu salgının daha fazla yayılması samimiyetle önlenmek isteniyorsa, "derhal sokağa çıkma yasağı" ilan edilmelidir. devlet olmanın gerekleri siyasal iktidar tarafından derhal yerine getirilmeli, sokağa çıkmamanın açlık anlamına gelmemesi için devlet gerekli tüm adımları atmalı ve vatandaşına sahip çıkmalıdır. Suriyelilere 40 milyar dolar harcamakla övünen hükümet, kendi vatandaşına daha fazla sahip çıkmalı, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza erzak ve nakit para olmak üzere her türlü ayni ve nakdi yardımlar tereddütsüz yapmalıdır” dedi.

CHP İZMİR’DEN BİN AİLEYE GIDA YARDIMI

CHP Yücel, İzmir il yönetim kurulu ve İzmir milletvekilleri olarak; toplumsal dayanışmaya örnek olmak adına; "Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahipleri için başlattığı yardım kampanyasına, il örgütü olarak 1000 kolilik gıda paketi ile destek olacağımızı paylaşmak istiyoruz” dedi.

‘7 MAAŞIMI BAĞIŞLIYORUM DİYEREK, IBAN VEREREK…’

CHP’li Yücel açıklamaya şöyle devam etti: "Akıl ve bilimden uzak, geç kalınan tedbirlerle, taksit taksit alınan tedbirlerle salgınla ve salgının yaratacağı ekonomik ve sosyal tahribatla mücadelede başarılı olmak mümkün değildir. 7 maaşımı bağışlıyorum diyerek, televizyon ekranlarından IBAN numarası paylaşarak, ağır ekonomik koşullar altında yıllardır ezilen, bedel ödeyen halkımızdan, sosyal devleti yok sayan bir anlayışla para isteyerek, salgınla mücadelede başarılı olmak mümkün değildir."

YILMAZ ÖZDİL'İN İZMİR İDDİASI!

İzmirli ünlü gazeteci Yılmaz Özdil’in, İzmir’deki vaka ve can kaybı sayıları ile ilgili yazdığı rakamlar gizlediği yönündeki yazıya ilişkin soruya yanıt veren Yücel; “Bize gelen resmi rakamlar bakanlığın açıkladığı resmi rakamlardır. Tabipler odasıyla irtibat halindeyiz. Önemli olan toplumun yanlış bilgilendirilmemesi. Sosyal medyada farklı şeyler yazılıp çizilebiliyor. Yapılan açıklamaları önemsiyor” dedi.

SOYER’DEN DEÜ’YE SİTEM

Sözlerine CHP İzmir İl Başkanlığı’nın hazırladığı bin aileye yapılacak erzak paketine teşekkürle başlayan Başkan Soyer DEÜ tarafından yapılan bu açıklama çok üzüldüğünü ifade ederek; “Gerçekten çok üzücü. Bu yurt meselesi, bizim sağlık emekçilerimiz için kiraladığımız bir yere böyle bir cevap verilmesi ve basınla paylaşılması çok üzücü. Nezaketen ihtiyacın olmasa bile teşekkür edebilirsiniz mesela. Bu açıklamayı yapmak üzücüydü. Sağlık çalışanlarımızdan talepler geliyor. Bu konuda beklentileri var. Talebimize karşı tavırları çok üzücü. Bu nasıl bir kibirdir anlamış değilim" şeklinde konuştu.

KONTROLLÜ KARANTİNA ÇAĞRISI!

Sokağa çıkma yasağı ısrarıyla ilgili gelen sorulara yanıt veren Başkan Soyer; “Sokağa çıkma yasağı ile ilgili bizim ısrarımız, biz bütün dünyada bu salgının nasıl seyrettiğini görüyoruz ve önümüzdeki günlerde daha da yayılacak. İşte o günlerde, kadrolarımız, ekipmanımızı dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi yetersiz kalacak. Sağlık sistemi çökebilir ve hizmet vermekte geri düşebiliriz. Bizim tüm çağrımız, salgının yayılma hızını düşürmek. Aslında buna sokağa çıkma yasağı demek doru değil belki, bir kontrollü karantina denebilir. Şu saatte, derhal bir kontrollü karantinaya başlatılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“BENİ EN ÇOK KAYGILANDIRAN ŞEY BELİRSİZLİK”

Başkan Soyer, açıklamasına bin paketlik bir yardım organizasyonu gerçekleştiren İl yönetimi ve milletvekillerine teşekkür ederek başladı. Öte yandan, yeni bir uygulamaya da geçtiklerini ifade eden Soyer; “Bugünden itibaren yeni bir uygulama başlattık. Her gün günlüğümüzü paylaşıyor olacağız. Beni en çok kaygılandıran şey belirsizlik. Biz şeffaflık, hem demokrasinin bir gereği odluğuna hem d insanların mutluluğunun garantisi olduğunu biliyoruz. Her gün bizim ne yaptığımızı görecek duyacak öğreneceksiniz.”

Toplantıya katılan mileltvekilleri adına Selin Sayek Böke ve Kamil Okyay sındır konuştu.

BÖKE: ACİL ADIM ATILMALI

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: "2. Dünya savaşından bu yana görülmemiş lir kriz ile karşı karşıya dünya ve Türkiye. Endişe dönemine girmiş durumdayız. Güçlü bir sosyal devlete ihtiyacmız var. Beklentimiz evde kal nasihatı anlayışı değil. İnsanların evde kalmasını sağlayacak koşulların oluşturulması lazım. Sokağa çıkma yasağı ve karantina için vakit kaybetmeden bir paketin hazırlanması için adımların acil atılmasını talep ediyoruz. Kriz yönetimi süresinde katılımcı bir anlaşıma ihtiyacımız var."

SINDIR: GIDA STOĞU YETERSİZ KALABİLİR

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Gıda krizi yaşanabilir. İşsiz kalan yurttaşlarımız var. Sağlık Bilim Kurulu'nun öneri paketleri uygulanmıyor. Kapalıtan işyeri sayısı 144 bin 690. Bunun 504 bini berberler ve kuaferler. Motorlu kurye işi yapan emekçi kardeşlerimizin sayısı 982 o ve çoğu işsiz kaldı. AVM, kahvehaneler, kantinler kapalı. Esnaf çiftçinin durumu çok kötü. Gıda ürün stoğunun yetersiz kalma riskini de yakın süreçte düşünerek üreticimizin çiftçimizin de mağduriyetinin giderilmesi önemli." 

‘MERKEZİ HÜKÜMETİN KARARLILIĞINI GÖREMİYORUZ, ÜÇ HAFTA ÇOK ZOR GEÇECEK’

Toplantının son bölümünde söz alan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan “Bugün geldiğimiz nokta çaresizlik noktası değil. 51 bin 400 insan öldü. Bir milyondan fazla hasta var. Pandeminin Türkiye’ye yayılması anlamında hükümetin yeterli önlemleri aldığını düşünmüyoruz. Yaşadığımız süreçte hükümet İzmir’in sağlık altyapısına gerekli yatırımı yapmamıştır. Bundan sonraki süreçte sokağa çıkma yasağı uygulanması bir işe yaramayacak.  Büyükşehir Belediye Başkanımızın dediği gibi derhal İzmir’de kontrollü karantina tedbirleri uygulanmalı ve sokağa çıkma engellemelidir. Belediye başkanlarımız sokakları temiz tutmaya çalışıyor. Ulaşım anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Merkezi hükümetin kararlılığı çok önemli. Bu kararlıllığı göremiyoruz.  Salgınla mücadelede en ön safta olan büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir savrulma var. Önümüzde zor günler var. 3 hafta çok zor geçecek”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.