Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den Lider'e tam destek

CHP İzmir'den Lider'e tam destek

CHP İzmir İl Örgütü’nde kongre sonrasında düzenlenen ilk ilçe başkanları toplantısında 3-4 Şubat’ta Ankara’da düzenlenecek olan CHP 36. Olağan Kurultayı gündeme getirildi. Toplantıda ayrıca İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili başlatılan soruşturmaya yönelik bildiri yayımlandı. Öte yandan toplantıda Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’tan ithal vekil çıkışı gelirken, Parti Meclisi adayı olacağını da duyurdu. O ilçe başkanı PM'ye adaylığını ilan etti

  • Ege Postası
  • 19.01.2018 - 14:38

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığında bugün İzmir İlçe Başkanları toplantısı yapıldı. Yapılan ilk ilçe başkanları toplantısında 3-4 Şubat’ta yapılacak olan CHP 36. Olağan Kurultay’ında İzmir’in tavrı ile ilgili görüşler masaya yatırıldı. İzmirli kurultay delegelerinin Ankara’da Genel Başkan seçimi esnasında tek vücut olarak hareket etmesi kararı alındı. Toplantıda tüm ilçe başkanlarının ortak kararıyla “Partinin genel başkan sorunu yoktur” denildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verileceği vurgulandı. 

3 BAŞKAN KATILAMADI

Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper‘in Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmesi nedeniyle katılmadığı toplantıya Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve  Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar mazeret bildirerek katılmadı. 

“İTHAL VEKİL ÇIKIŞI”

Toplantı esnasında Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın ithal vekil çıkışı gündeme geldi. Milletvekilleri ile ilgili il yönetimi ve örgütün İzmir dışından gelerek seçilmeleri ile ilgili yorumlar yapmaması gerektiğini belirttiği, Başkan Başak’ın “İlçe başkanları, örgüt oralısın buralısın siyaseti yapmayalım. Dışardan gelip İzmir’i dizayn etmesinler, dışardan geliyorlar diye açıklama yapmasın. Yoksa ben de çıkar basın açıklaması yaparım” dediği buna karşılık Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın “O halde milletvekilleri de belediye başkanları hakkında görüş belirtmesin” yanıtı verdiği ifade edildi. Başkan Başak’ın ayrıca Parti Meclisi adayı olacağını da bu toplantıda duyurduğu ifade edildi.

SAYI BELİRLENSİN

İzmir’den Ankara’ya götürülecek ekipler ile ilgili de görüşlerin gündeme getirildiği toplantıda önceki kurultayda alan değerlendirilmesi yapılmadığı için bir çok kişinin dışarıda kaldığı ifade edildi. Kurultaya götürülecek isimlerin İlçe başkanlıklarınca belirlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Deniz Yücel toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Bugün ilçe başkanlarımızla birlikte kurultay gündemiyle toplandık.  Kurultayımız sadece partimiz için değil, tüm ülkemiz için çok önemli. Bugün AKP'nin OHAL'i, hukuksuzlukları ve baskılarına direnen ve bu anti demokratik uygulamalara sarılmış iktidarın karşısındaki tek alternatif olan parti CHP'dir. Adaletsizlikten, yasa tanımazlıktan, OHAL uygulamalarından bıkmış olan her vatandaşımız, CHP'nin bu kurultaydan daha da güçlenerek çıkmasını ve 2019'da yapılacak seçimlerde, Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmasını bekliyor. Böylesine bir ortamda, kurultayımız çok daha önemli bir hale gelmişken, İzmir örgütü olarak bizimde üstümüze düşen sorumluluklar var.  Bugün toplantıya katılan ve  görüşlerini bildiren tüm ilçe başkanlarımız çok değerli katkılar koydular. Bundan sonrada ilçe başkanlarımızla sürekli bir koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK LİDERİ SEÇECEĞİZ

Toplantıda alınan kararı açıklayan İl Başkanı Deniz Yücel, tüm ilçe başkanlarımızla birlikte, kurultayda CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklamaktan onur duyduğunu , ifade ederken  "36.Olağan Kurultayımızda, İlçe Başkanlarımızla birlikte İzmir'den Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verme kararını almış bulunmaktayız. Bu kararı alırken önceliğimiz partimiz değil, ülkemizdi. Biz sadece CHP'ye yeniden genel başkan olacak bir ismi değil, 2019'da Tük iye'yi yönetecek olan lideri destekliyoruz. 2019'da kurulacak CHP ve Halk iktidarının lideri olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir'den ilçe başkanlarımızla birlikte tam desteğimizi açıklamaktan onur duyuyorum"diye konuştu. 

KAFTANCIOĞLU’NA DESTEK

CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılmasına ilişkin ortak bir bildiri kaleme alınması konusunun da gündeme getirildiği ilçe başkanları toplantısı sonrası açıklama yapan Deniz Yücel,  Bildiri'de şu sözlere yer verildi;

13 Ocak 2018 Tarihinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il kongresinde Sayın Canan Kaftancıoğlu' nun, CHP İstanbul il başkanlığına seçilmesinin ardından, AKP'nin en başındaki isminden ve o isme yaranma telaşında olan tüm parti kademelerinden, Sayın il başkanımız ve partimiz hakkında bir karalama kampanyası, bir iftira furyası başlatılmıştır. 

Sayın Canan Kaftancıoğlu demokrasi aşığıdır, her türlü terörün düşmanıdır ve görülmüştür ki, AKP'nin İstanbul'u kaybedeceği korkusunu hortlatan kişidir.

Canan Kaftancıoğlu ve tüm CHP' liler,  ülkemizdeki farklı fikirleri, inançları, yaşam tarzlarını bir kambur olarak değil, bir zenginlik olarak görmektedir. 2019'da İstanbul'u ve Türkiye'yi AKP'den kurtaracak olan güç de, bu zenginlikten gelmektedir.

Sayın il başkanımıza, attığı tweetler üzerinden mesnetsiz suçlamalar yapanlar, çözüm süreci dedikleri dönemdeki kendi açıklamalarına, kendi tweetlerine, kendi demeçlerine bir baksınlar.

Eğer bir vatan haini, terör işbirlikçisi arıyorlarsa, AKP''lilerin çözüm sürecindeki açıklamalarında, tweetlerin de bir değil, birden fazla vatan haini bulacaklardır.

Biz bu gürültünün, bu iftiraların sebebini biliyoruz. Sarayın saltanatının bittiği, AKPiktidarının sona ereceği anlaşılmıştır. Polemiklerle çekilmek istendiğimiz tuzağa düşmeyeceğiz. Biz omuz omuza, halkımızın hayal ettiği iktidarı kurmak, OHAL' in hukuksuzluğuna, AKP'nin baskılarına son vermek için çalışmaya, birleşmeye, mücadeleye devam edeceğiz.

HRANT DİNK DE UNUTULMADI

Gazeteci-Yazar Hrant Dink'in ölüm yıldönümü olması sebebiyle de bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Bugün aynı zamanda,  2007 yılında  bir suikaste kurban giden, gazeteci-yazar Hrant Dink'in ölümünün 11.yıldönümü. Kendisini barış ve adalet arayan sözleri, Türk ve Ermeni halklarının kardeşliğine olan katkılarıyla bir kez daha anıyoruz" dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.