Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den Kaz Dağları çıkarması!

CHP İzmir'den Kaz Dağları çıkarması!

CHP İzmir, Türkiye’nin büyük bir kısmının kenetlendiği Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına karşı çıkmak için Çanakkale’ye gidiyor. CHP İzmir katliama karşı desteğe gidiyor

  • Ege Postası
  • 08.08.2019 - 11:14

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Kanadalı maden arama şirketi Alamos Gold’un Türkiye’deki iştiraki Doğu Biga Madencilik tarafından Çanakkale Kirazlı’da yürütülmesi planlanan siyanürlü altın arama faaliyetlerine karşı tepkiler sürerken CHP İzmir de desteğe gidiyor. 

İl Başkanı Deniz Yücel önderliğinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, il yönetimi ve ilçe başkanları eyleme destek olmak ve siyanürle altın aranarak doğanın katledilmemesi için Çanakkale Kirazlı’ya gidiyor. 10 Ağustos Cumartesi tek günlük planlanan programda İzmir’in, Kaz Dağları’ndaki ve ülkenin pek çok yerindeki doğa katliamlarına tepkisi dile getirilecek ve Çanakkale-Kirazlı- Balaban Mevkii'nde basın açıklması yapılacak.

Öte yandan Kaz Dağları eylemlerine bazı ilçe belediye başkanları desteğe gitmiş, Başkan Tunç Soyer sosyal medya paylaşımlarıyla katliama son verilmesini istemişti. İzmir heyetinin Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP il yöneticileri tarafından karşılanması planlanıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.