Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den insan hakları çalışması! 'Oy istemeye gitmeyeceğiz'

CHP İzmir'den insan hakları çalışması! 'Oy istemeye gitmeyeceğiz'

CHP İzmir İl Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi'ni açıkladı. CHP İzmir İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Kayhan Günal "Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz, seçimlerden önce mahallelerin, sokakların, kentlerin sorunlarını tespit edip çözeceğiz. Sorunlarını çözdüğümüz kesimler bize oy verip vermemeyi düşünecek." dedi. CHP İzmir'den insan hakları çalışması

  • Ege Postası
  • 05.02.2020 - 12:12

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP İzmir toplantı salonunda gerçekleşen İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi açıklanmasına İzmir Milletvekili Kani Beko, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, İzmir Barosu Avukatlarından Ali Deman Güler ve CHP İzmir İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Kayhan Günal, komisyon üyeleri, il yöneticileri ve partililer katıldı. 

Hazırlanan belge hakkında konuşan Mehmet Kayhan Günal "İzmir’de şanslı bir ortamdayız. İzmir Barosu diyor ki ‘İzmir’i, insan haklarını başkenti yapacağız’,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer diyor ki ‘İzmir’i demokrasinin başkenti yapacağız’. Burada CHP’ye bir görev düşüyor. CHP olarak bu işi sahiplenip toplumla şimdiye kadar iletişim kurumamış yapılarla bir araya gelmek adına, örgütlenmeyi daha sağlıklı hale getirmek adına insan hakları üzerinden örgütlenelim dedik. Bunun iki ana felsefesi var; Bize oy vermemiş yapılarla nasıl bir iletişim kurabiliriz, bunu değerlendirdik. Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz, seçimlerden önce mahallelerin, sokakların, kentlerin sorunlarını tespit edip sorunlarını çözeceğiz. Sorunlarını çözdüğümüz kesimler bize oy verip vermemeyi düşünecek. Yani insanları düşünceye sevk edeceğiz. Tüm insanlara insan haklarını öğreterek, talep etmeyi istemeyi, isteyen ve talep eden insanların ise araştıran soruşturan olması, araştıran soruşturan talep eden insanların özgür bireyler olması… Devletin yapamadığını iktidara giderken CHP olarak biz yapacağız. Özgür bireyler, özgür toplumla daha iyi iletişim kurup insan hakları üzerinden kendimizi iktidara taşıyacağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA DA SUNULACAK

Günal ayrıca detaylı belgeyle ilgili bilgilendirme yaptı ve “Çalışmalar ilklerin kenti İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacaktır. CHP İzmir’de bir pilot çalışmaya başlayacaktır. Tüm toplumsal kesimlerle irtibat sağlanacak. CHP yeni uygulayacağı yeni modelle geniş halk kitlelerini parti çalışmalarına dahil etmeyi ve pilot projeyi çapında yaygınlaştırarak ilk seçimlerde iktidar olmayı amaçlamaktadır. Proje uzun vadede Türkiye demokrasisini sarılmaz bir biçimde kendi ayakları üstünde durur hale getirecektir. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinin temel ilkelerine bağlı bir Türkiye yaratarak ülkenin parçacı olduğu Avrupa tam entegrasyonunu sağlamak gibi amaçları da hedeflemektedir. Strateji belgesi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak

'30 İLÇENİN TAMAMINA GİDECEĞİZ'

Komisyonda CHP'lilerle birlikte çalışan İzmir Barosu avukatlarından Ali Deman Güler; "Burada gerçekten büyük bir emek var. Uzun süredir beraber çalışıyoruz. İzmir’in her tarafından katkı sunanlar oldu. Bu ihtiyaç nereden çıkt? Merkezi hükümetin 18 yıldır devrettiği enkazın bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor. Merkezi hükümetin böyle bir kaygısı yok, gitgide insan haklarından uzaklaşmış durumda… Biz de bunu yerelden insan haklarıyla ilgili sorunları ne ölçüde çözebiliriz dedik. Fikir bu şekilde oluştu. 30 ilçemiz var; İzmir’i pilot bölge olarak seçtik. İzmir’in bu projeye, bu projenin de İzmir’e yakıştığını düşündük. Tüm Türkiye için örnek bir model olacak. 30 ilçenin tamamına gideceğiz. Her ilçede aynı problemler olmuyor. Teker teker sorunları tespit ederek çalışma yapacağız. Halk merkezleri kuracağız. Şuan Karşıyaka’da bir tane kuruldu. Parasızlıktan avukat tutamayan buraya gelecek, ihtiyaçlarını söyleyecek. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye bu karanlıktan hep birlikte vereceğimiz emekle çıkar" diye konuştu.

'NEREDE İHTİYAÇ VARSA BEN ORADA OLACAĞIM'

Açıklamada son sözü alan İzmir Milletvekili Kani Beko; "Başta Mehmet Kayan Günal Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ederim. Gerçekten çok önemli ve hassa bir konu. Ben bu belgeyi şimdi gördüm ve heyecanlandım. Gençler ve kadınlarla yapılacak çalışmalar çok önemli. Basın son 5 yılda saraya karşı dürüst bir kalem sergilediğinde maalesef binlerce basın emekçisi işsiz kaldı. Bazı arkadaşlarımızın kuruluşları kapandı ve teknik altyapıların el koyuldu. Gençler üniversiteyi bitirdikten sonra iş verenle asgari ücret pazarlığına oturuyorlar. 65 yaşına kadar yaşayamam diye düşünüyorlar. Kadınlarla ilgili yapılacak her türlü çalışmada yanınızda olacağız. İki kızım var. Kötü niyetle kimsenin saçlarının teline dokunmasını istemem. Kadına şiddette Avrupa ve dünyada neredeyse ilk 5'e giriyoruz. Avrupa’da ve dünyada kadın tecavüzleri ve katlinde artık neredeyse ilk 5’teyiz. Üç bine yakın öğretim üyesi üniversitelerden ihraç edildi. 70 bine yakın öğrenci özgürlük eşitlik demokrasi barış istediği için cezaevinde. 10 binlerce işçi demokrasi istediği için askıya alındı, ihraç edildi. Yüze yakın öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etti.  Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür eder başarılar dilerim. Neredeyse ihtiyaç varsa ben orada olacağım" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.