Dolar 32,4971
%0.15
Euro 34,7634
%0.12
Altın 2.488,560
%1.07
Bist-100 9.539,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den hayati destek! İlk bağışçı Yücel oldu

CHP İzmir'den hayati destek! İlk bağışçı Yücel oldu

CHP İzmir İl Başkanlığı, Türk Kızılayı'nn kritik seviyenin de altına düşen kan stoklarına katkıda bulunmak amacıyla İzmir genelinde kan bağışı kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya çerçevesinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe örgüt başkanları, il yöneticileri, gençlik ve kadın kolları üyeleri kan verdi. Öte yandan Başkan Yücel, İzmirlileri kan vermeye davet etti.

  • Ege Postası
  • 07.07.2020 - 15:40

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı, Türk Kızılayı'nın azalan kan stoklarına katkıda bulunmak amacıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetim kurulu üyeleri saat 15.00'te Konak Meydanı'nda bulunan, Kızılay kan bağışı aracına giderek kan verdiler.

Yücel ve il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra kampanyanın ilk etabına Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun ve Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli ile İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan destek verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bağış öncesi açıklamalarda bulundu. Yücel, Kızılay'a desteğin bir vatandaşlık görevini olduğunu belireterek, önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve belediye başkanlarının da kampanyaya destek vereceğini söyledi.

YÜCEL'DEN İZMİRLİLERE DAVET

Başkan Yücel şunları söyledi;

"Maalesef tarihte ender görülen ve küresel boyutta etkili olan bir salgınla karşı karşıyayız. Pandemi dönemi her alanda bizleri normalimizin dışına çıkmaya zorladığı gibi, hayati önem taşıyan kan bağışları da normalin altına düşmüş durumda. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Kızılay’ın kan stoklarının düştüğünü biliyoruz. Bu nedenle bugün Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak kan bağışı yapma konusunda bir kampanya başlattık. İl yönetcilerimiz, il başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız, gençlik kolları başkanımız burada kan bağışı yapacak. Önümüzdeki günlerde milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız da destek olacak. Zor günlerden geçiriyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte tüm yurttaşlarımızın, tüm kurumlarımızız destek olması gerekiyor. Bugün başka birinin ihtiyacı olabilir yarın bizim ihtiyacımız olabilir. Bunu düşünerek tüm İzmirlileri Kızılay’a kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Kızılay, İzmir’de oldukça hijyenik ve güven veren bir ortamda kan bağışlarını kabul ediyor. ” 

İlk olarak formu dolduran Yücel ve beraberindekiler daha sonra otobüse kısıtlı sayılarla alınanarak kan bağışında bulundu.

TÜRKBAY: SAĞLIK İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ

Kan bağışının sağlık için de çok önemli olduğuna dikkat çeken, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, "İl başkanımızın talimatı üzerine bugün buraya geldik. Kızılay’da kan stoklarının azaldığı bildirilmiş ve bununla birlikte il yönetimimiz de böyle bir karar almış. Bugün ilçe başkanlığımız olarak, ilçe yöneticilerimiz ile birlikte geldik kan bağışında bulunuyoruz. Umarım bir katkımız olur.Tüm İzmirlileri kan bağışına davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki kan vermek sağlık için de çok önemlidir, ihtiyacı olan hastalarımıza da yardım etmek için de önemli. Bu nedenle il yönetimimizi bu kararından dolayı kutluyorum" dedi.

TAŞ: EN BÜYÜK ÇALIŞMADIR!

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş da “Pandemi sürecinde Kızılay’da kan stoklarının tükenmesinden kaynaklı olarak buradayız. Hayat vermek ve hayata tutunmak isteyenlere destek vermek amacı ile buradayız. Sadece erzak vermek ya da maske vermekle olmuyor bu aslında hayat kurtarmak en büyük çalışmadır bence, bu bağışa tüm İzmirlileri davet ediyorum” dedi.

Kan bağışlarının yapılmasın ardından, Kan Bağışı Merkezi sorumlusu Doktor Nurettin Sönmez tarafından, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir il örgütü adına hazırlanmış iki ayrı teşekkür belgesini Yücel’e takdim etti.

Doktor Sönmez, "Kızılay merkezimize tüm İzmirlileri kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Merkezlerimize herkes güven içerisinde gelebilir. Kana hepimizin ihtiyacı var. Gerçekleştirilen bu anlamlı kampanya için Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Sayın Deniz Yücel’e çok teşekkür ediyor, huzurlarınızda bu plaketi takdim ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.