Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den çocuk istismarına karşı proje

CHP İzmir'den çocuk istismarına karşı proje

CHP İzmir İl Kadın Kolları yöneticileri, çocuklara yönelik taciz ve istismara yönelik hazırladıkları ‘Çocuklarımız Geleceğimizdir’ başlıklı bir projeyi tanıttı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, çocuklara yönelik istismar ve tacizlerin normal bir durum haline geldiğine dikkat çekerek, cezaların caydırıcı olmaktan uzak olduğunu, kadın örgütlerinin ve partisinin kadın kollarının buna izin vermeyeceğini söyledi. Köse, İzmir örgütünün başlatacağı projeye tam destek vereceklerini aktardı. Çocuk istismarına karşı proje

  • Ege Postası
  • 12.09.2018 - 13:34

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Örgütü’nün Karabağlar’dan başlatıp tüm İzmir’e yaymak üzere hazırladığı çocuk tacizlerinin önlenmesi hakkındaki basın toplantısına katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, çocuk ve taciz kelimesinin birarada kullanılmasının duyarlı her insanı üzdüğünü belirterek, kadın örgütlerine ve kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

CHP İzmir İl Binası’nda gerçekleşen basın toplantısına CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci de katıldı.

FATMA KÖSE: PROJE KARABAĞLAR’DAN BAŞLAYIP TÜM İZMİR’E YAYILACAK

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, sözlerine, “ İzmir’de olmak benim için çok kıymetli. Çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı bir proje var. Bu proje Karabağlar’dan başlayacak. Tüm İzmir’e yayılacak” diye başladı.

KÖSE: CAYDIRCI CEZALAR YOK

Fatma Köse, çocuk tacizleri ve kadın cinayetlerine yönelik yasaların caydırıcılıktan uzak olduğunu, getirilmek istenen idam gibi göstermelik yasa tekliflerinin ise göstermelik olduğunu dile getirerek,

“Ne acı ki çocuk vi istismar kelimelerini bir arada kullanmak zorunda kaldığımız bir ortamdan geçiyoruz. Gönül isterdi ki çocuk ve taciz bir arada kullanılmasın. Çocuk tacizleri yaşanması. Bu ülkenin kanayan yarası çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri. Bunu önlemek için mevcut iktidarın hazırdaki yasaları uygulamayışı, cezaları hafifletiyoruz gibi yasa tekliflerinin getirilmesi söz konusu. İdam isteği göstermelik. Kökten çözüm gerekiyor. Caydırıcı cezalar yok. Yürürlükteki yasaların ivedilikle harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

KÖSE:  TACİZ VE İSTİSMAR NORMAL VE OLAĞAN DURUM HALİNE GELDİ

Kadına ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve istismarın son 15 yılda giderek arttığına dikkat çeken CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse,

“Son 15 yılda artarak devam eden ve iççimiz i karartan tacizler ülkemizde artık normal ve olağan durumlar oldu. Ağustos’ta 41, Temmuz ayında 31 kadın öldürüldü. Görmediğimiz ve bilmediğimiz birçok olay ve kayıp var. Bizlere kadın örgütlerine ve CHP kadın örgütlerine büyük sorumluluk düşüyor. Bulunduğumuz her ortamda bu ülkeyi bu karanlıktan kurtarmak için çalışmalıyız” temennisinde bulundu.

SEMA PEKDAŞ: İKTİDARDA SADECE GÖRÜNTÜDE KADIN VAR ANCAK…

Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Avukat Sema Pekdaş, kız çocuklarının karma okullarda okutulmaya çalışıldığı bir dönemi yaşadıklarını belirterek,

”Kız çocuklarına tacize karşı bir duruş gerçekleştirmeliyiz.  Kadın ve çocukların okumasından kaygılanan bir yönetim var. Görüntüde kadın var. Kadın sorununun çözülmesi için kadınların hayatın her alanda eşit olması ve görünür kılması gerekiyor. Birbiriyle normal ilişki kuramayan kız ve erkek çocukları, ileride birbirlerine normal gözlerle bakmayı, birlikte çalışmayı ve üretmeyi düşünemez. Türkiye’de çare artık CHP. Kadın ve erkeklerin yeniden eşit olduğu bir Türkiye’yi inşa etmeliyiz. Her alanda, her yerde eşitçe çalışması, temsil edilmesi, kız çocuklarının da karma okullarda okumasını sağlamalıyız. Kadınlar görünür olmazsa şiddet ve tacize uğrar. Kadınları hayatın her alanında görünür olmasını sağlamak, iş sahibi olmasını sağlamak zorundayız” şeklinde bir konuşma yaptı.

NURŞEN BALCI, PROJEYİ ANLATTI

Projeyi tanıtan CHP İzmir İl Başkanı Nurşen Balcı, Çocuklar Geleceğimizdir başlıklı projeyi tanıttı. Kız çocuklarına yönelik taciz ve istismarın önlenmesi için yapacakları projenin Karabağlar’dan başlayacağını açıklayarak, projeyi tüm İzmir’e yayacaklarını söyledi.

BALCI: ÇOCUK BAKANLIĞI KURULMALI

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Balcı, çocuklara yönelik taciz ve istismara yönelik cezaların caydırıcılıktan uzak olduğunu belirterek, “Tespit edildikten sonra hukuki ve sosyal destek ağı yetersiz. Devletin koruma, suçluları cezalandırma, rehabilitasyon çalışması yapıyor ancak yeterli değil. Suçu işleyen için en ağır cezalar uygulanmalı. Çocuk Bakanlığı kurulmalı” dedi.

BALCI: ÇOCUK VE ANNELER İÇİN BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

“Çocuk Hakları Sözleşmesi 2 Ekim 1995 yılında imzalandı. Çocuklarımızı ihmal ve istismara uğramadan önce fark etmektir. Bu ailede farkındalıkla başlar” diyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, projenin ayrıntıları hakkında şu bilgileri verdi:

“Çocuk ve anneler için bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Psikolog, sosyolog ve hukukçularla yürüteceğiz. Amacımız sadece aileleri bilgilendirmek değil kadınlara da ulaşmaktır. Fatma Köse’nin desteğiyle başlatacağız. Diğer ilçelerimize de yayacağız. Çocuklarımızı istismardan korumak hepimizin görevi. Çocuk istismarına dur diyelim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.