Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den Çakıcı’ya sert mesaj: Otel lobilerinde değil savaş meydanlarında kuruldu

CHP İzmir’den Çakıcı’ya sert mesaj: Otel lobilerinde değil savaş meydanlarında kuruldu

CHP İzmir örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ve tehdit eden Alaattin Çakıcı’ya çok sert tepki gösterdi. CHP’nin otel lobilerinde değil savaş meydanlarında kurulduğunu ifade eden CHP'liler hep bir ağızdan “Mafya düzenini bitireceğiz “dedi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2020 - 09:56

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında AK Parti’nin yargıda reform yapacaklarına dair iddiasını eleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben  “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin” diye sormuştu.

Kılıçdaroğlu isim kullanmasada 'organize suç örgütü lideri olma' suçundan hüküm giyen Alaattin Çakıcı, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından sosyal medya hesabından yayımladığı 4 sayfalık mektupta hakaret ve tehditle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’na “dürzü” gibi hareketlerde bulunan Çakıcı, “Akıllı Ol” diyerek Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti. 

Çakıcı mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı; "Mafya diye Alaattin Çakıcı'yı kapalı tarif etmektedir. şahsım olarak kendisine soruyorum; Ulan dürzü karı mı sattım, devletin hazinesini mi parselledim, eroin kaçakçılığı mı yaptı? Yoksa silah kaçakçılığı mı yaptım'

Bana bak dürzü, Sayın Bahçeli için bugün sarayın bekçisi demişsin. Saray diye ifade ettiğin o Külliye, devletimizin en üst makamıdır, millet adına devletin yanında olmak Sayın Bahçeli için bir yaşam tarzıdır, bekçi kavramını farklı anlamda kullanmışsan köpeklik yaptığın vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir potaya koyarsan hayatının en büyük hatasını yaparsın ben yaşarken ölçündeki söylemlerinin dışına çıkarsan seni bakla kazığı ile tanıştırırım.

Bak Kemal Kılıçdaroğlu, kitle psikolojisi ile sana hainler gaz verir, zorda yanında olmazlar. Onun için sana AKILLI OL! diyorum."

İZMİR’DEN SERT TEPKİ

Çakıcı’nın tehdit ve hakaret içeren mektubuna CHP İzmir’den sert tepki geldi. Başta CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olmak üzere İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları yaptıkları açıklamalarla Çakıcı’nın ifadelerini sert bir dille eleştirdiler. 

CHP’nin otel odalarında değil savaş meydanlarında kurulduğunu belirten CHP İzmir örgütü “Mafya düzenini bitireceğiz” mesajı verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Devleti hukuksuz ve demokrasiden yoksun yönetmeye çalışanlar, Cumhuriyetimizin kurucu partisinin liderine ve diğer tüm siyasilere yapılan her türlü tehdidin ve saldırının bir numaralı sorumlusudur! Biz halkımızla birlikte bu bozuk sistemi düzelterek #MafyaDüzeniniBitireceğiz !”

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Hukuk devletinin olmadığı yerde mafya liderlerinin sesi duyulur. Bugün olduğu gibi... Hukuk devletini yıkıp mafya düzenini kuran siyaset sorumludur! CHP Genel Başkanı’na yapılan tehdit ve hakarete karşı bugün görevini yapmayan savcılar da... #MafyaDüzeniniBitireceğiz !” 

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “CHP otel lobilerinde iki satır dilekçe ile kurulmuş bir siyasi parti değildir. CHP savaş meydanlarında kan ve gözyaşı ile kurulmuştur. Kabadayılardan medet umanlar bunu böyle bilsinler.”

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mafya bozuntusu tarafından tehdit edilmesi, hukuk sisteminin çöktüğünü, mafya düzeninin hayata geçtiğini gösteriyor. CHP savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. #MafyaDüzeniniBitireceğiz”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “İlk Genel Başkanına idam fermanı çıkaranlar, Son Genel Başkanına kurşun atanlar yetmedi. Şimdi de mafya tehditleri başladı. Unutmayın @herkesicinCHP yıkılmayan ve yıkılmayacak son kaledir.”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Fezlekeyle korkutamadılar. Linç etmeye çalıştılar korkutamadılar. Suikastle korkutamadılar. Mermi attılar korkutamadılar. Senden mi korkacak ey mafya eskisi. Biz #MafyaDüzeniniBitireceğiz ama şu anda Cumhuriyet Savcıları Nerede'”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mafya bozuntusu tarafından tehdit edilmesi, hukuk sisteminin çöktüğünü, mafya düzeninin hayata geçtiğini gösteriyor. CHP savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. #MafyaDüzeniniBitireceğiz"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir mafya bozuntusu tarafından tehdit edilmesi, hukuk sisteminin çöktüğünü, mafya düzeninin hayata geçtiğini gösteriyor. CHP savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. #MafyaDüzeniniBitireceğiz”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Genel Başkanımızın eleştirilerine sözle yanıt veremeyenler mafya bozuntularından medet ummasınlar. @kilicdarogluk liderimizdir ve oturduğu koltuk bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Herkes haddini bilsin.”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu defalarca saldırı ve tehdide uğradı ama hep şunu söyledi: “Sen doğru dur, eğri belasını bulur.” CHP savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. #MafyaDüzeniniBitireceğiz”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Memleketi batırdıktan sonra anca maşası olan mafya bozuntularından medet umanlar ve Sayın Genel Başkanımız @kilicdarogluk ‘a dil uzatanlar hiç merak etmeyin gideceksiniz... Bu asil milletin yedi düvele verdiği dersi bir avuç mafya bozuntusuna veremeyeceğini mi sandınız'”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Sevitopu, "CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'na yönelik tehdit ve hakaretler içeren mektubu kabul etmemiz mümkün değildir. Gücünü halktan alan Genel Başkanımızın yanındayız. Bu tür tehditler bizleri asla yolumuzdan döndüremez.#KemalKılıçdaroğluYalnızDeğildir"

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ( @kilicdarogluk ) yapılan yakışıksız ve çirkin tehditleri en sert şekilde kınıyorum.  “Siz doğru durun eğri belasını bulur!”  Yanınızdayız..  Doğru olmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz."

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Biz doğruları söylemeye, haktan, hukuktan, adaletten yana durmaya devam edecek, tehditlere boyun eğmeyeceğiz.Halkın sesi, halkın umudu genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yalnız değildir.Cumhuriyet değerleri ışığındaki yürüyüşünde asla yalnız yürümeyecektir. @kilicdarogluk"

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girdin Doğan, "Emekle, eğitimle, çalışmayla, dişle, tırnakla mücadele etmek; içinde yaşadığı toplumda saygın bir yer edinmek gerek.
Gücünü haktan, hukuktan, adaletten almak gerek…
Yani Kemal Kılıçdaroğlu olmak gerek!
#MafyaDüzeniniBitireceğiz 
@kilicdarogluk @herkesicinCHP"

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Asla yalnız yürümeyeceksin. Gücünü halktan alan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin söylem ve yaklaşımlara asla geçit vermeyeceğiz. Hiç bir tehdit bizleri “Hak, hukuk ve adalet” yolundan döndüremeyecek."

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Demirden korksaydık trene binmezdik. Biz buradayız! @kilicdarogluk"

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "'Siz doğru durun; eğri, belasını bulur.'"

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin tehditler, sadece yapılan eleştirilere cevap bulamamaktır. “Cesurun sözü, korkağın kılıcından keskindir.” Bilinsin isteriz. #MafyaDüzeniniBitireceğiz @kilicdarogluk"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.