Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den Ataşehir Belediye Başkanı'na destek

CHP İzmir'den Ataşehir Belediye Başkanı'na destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir yönetici, milletvekili, belediye başkanları, PM ve YDK üyeleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasını protesto etti. Büyükşehir Belediye Meclisinde biraraya gelen CHP’li yöneticiler adına CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven bir basın açıklaması yaparak, kararın hukuki değil siyasi olduğunu ve tanımadıklarını söyledi. CHP İzmir tek vücut oldu

  • Ege Postası
  • 11.12.2017 - 17:18

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Görevden el çektirilen Ataşehir Belediye Başkanı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplanan CHP’li yöneticiler adına basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven,  partilerinin belediye başkanlarına yönelik görevden alınmasının hukuksuz olduğunu belirterek, kararın hukuki değil siyasi olduğunu söyledi.

Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,  Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, YDK Üyesi Şehrazat Mercan, PM Üyesi ve İzmir eski Milletvekili  Mustafa Moroğlu, Meclis üyeleri, CHP ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

ATILAN ÇAMUR BİZE ULAŞMAYACAK, ATANLARI KİRLETECEKTİR

Başkan Güven,  “İlgezdi’ye yapılan doğrudan milletin iradesine yapılan bir operasyondur. Bu operasyon siyasi ve keyfi bir kararın sonucudur. Çifte standarttır. Antidemokratiktir. Hukuksuzdur. Sadece muhalefeti susturmayı değil aynı zamanda gündem değiştirmeyi de hedeflemektedir. Atılan çamur bize ulaşmayacak, atanları kirletecektir” dedi.

ASLA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

“Bize çamur atmaya çalışanlar, bulundukları bataklıkta çırpındıkça dibe vuracaktır. Parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlara eşit hizmet götürmekten, görev yaptığı il, ilçe ya da beldeleri kalkındırmaktan başka bir amacı olmayan CHP’li belediye başkanlarımızın verilmeyecek hesabı yoktur” diyen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Bu milletin vicdanında hiçbir belediye başkanımızı mahkum edemezsiniz. Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının tek elden çıkmış senaryolarla, inandırıcılığı bulunmayan soruşturmalarla görevden alınmasına asla  seyirci kalmayacağız” diye konuştu.

ADALETSİZLİĞİN ÖNÜNDE ASLA DİZ ÇÖKMEYECEĞİMİZE, KORKMAYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ

CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP’li ilçe başkanları, YDK ve PM üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Asuman Ali Güven, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Muhalif belediyelerin projelerini geciktirme, zorlaştırma, yaptırmama adına atılan adımların da ötesine geçilerek, bu kez hukuksuz görevden alma süreci başlatılmıştır. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin önünde asla diz çökmeyeceğimize, korkmayacağımıza, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağımıza tüm Türkiye’ye söz veriyoruz. Merkezi yönetimden milli iradeye saygı istiyoruz. Ve asla unutmayalım ki Adalet herkes için gereklidir.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.