Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den alternatif kutlama

CHP İzmir’den alternatif kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi'nin organizasyonunda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98’inci yıldönümü çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif kutlama yapıldı. Tören için referandumda 'hayır' bloğu içerisinde yer alan tüm partiler ve STK'lara davet gitti. 19 Mayıs’ta adres yine Cumhuriyet Meydanı oldu

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 15:04

EGE POSTASI- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan İzmirliler, ellerindeki bayraklarla coşkulu bir tablo çizdi. Sabah saatlerinde gerçekleşen resmi törenin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

CHP İl Başkanlığı'nın Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'na akın eden İzmirliler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep bir ağızdan okuyarak İzmir'in bayram coşkusunu tüm Türkiye’ye gösterdi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda  gerçekleşen kutlama programına ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve il yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, çeşitli sivil toplum örgütü ve derneklerin temsilcileri ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde başlayan yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan CHP’li isimler bayramı yaptıkları alternatif program ile kutlayarak bu yıl da geleneği bozmadı.

"ÖLÜM ATATÜRK İÇİN GELECEKSE HOŞ GELDİ"

Çocukluğunda bu bayramların büyük coşkuyla kutlandığını söyleyen eski milletvekili İzmir Parlamenterler Birliği Başkanı Metin Öney ise, şunları söyledi:

"Şimdi görüyorum ki iş başa düştü. Onların hepsine yasak getirmişler. Biz 23 Nisan’ı, 29 Ekim’i, 19 Mayıs'ı izinle kazanmadık. Hiç kimseden izin alıp da o bayramlara sahip olmadık. Biz bu bayramları kanla, irfanla aldık. Bu bayramlar bizim varoluş sebeplerimizdir. Bayramlarımızı ebediyen yaşatacağız. Yasaklamalarla kimse bizi bu hakkımızdan mahrum edemez. Son yıllarda Ata’mıza dil uzatanlara şahit oluyoruz. Dil uzatan meczup, hainler, kendine bilmezler, Allah’a kul olacaklarına kula kul olan edepsizler şunu bilsinler ki dayandıkları dağlara yakında kar yağdıracağız. 16 Nisan’da sandığa gittik ve milyonlar hayır dedi. Gazi Meclisi’nin yetkileri kimse tarafından gasp edilemez dedik. Sonra 10 adam çıktı ‘evetler kazandı’ dedi. Biz milletin dediğine itibar edeceğiz. Bizim için muteber olan milletin söylediğidir. 16 Nisan’da olduğu gibi bugün de egemenliğimizi kimseyle paylaşmayacağız. Biz Türk Milletiyiz, sürü değiliz. Bir milletin büyüklüğü fertlerinin sayısıyla değil mertlerinin sayısıyla ölçülür. İzmir Marşı’na da laf atanlar oldu. O densizlere söylüyorum, yakın bir gelecekte Türkiye’nin bütün dağlarında çiçekler açacak. Eğer ölüm de dahil bu vatan, bayrak ve Atatürk için gelecekse hoş geldi sefa geldi."

“HEPİMİZ MUSTAFA KEMAL’İZ”

19 Mayıs’ın anlam ve önemine dair konuşan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler de “Bugün hepimiz Mustafa Kemal’iz” diyerek katılımcılara seslendi. “Yurttaş Girişimi” adına ortak açıklama yapan ise, “İzmirliler 19 Mayıs 1919’da yakılan Cumhuriyet meşalesini 2019’da yani tam yüz yıl sonra söndürmek isteyenlere karşı bugün hepimiz Mustafa Kemal’iz. Kimse 16 Nisan’daki yüzde 49 hayır olarak açıklanan sonucu kabul etmemizi beklemesin. Kabul etmiyoruz. Bu referandumun sonucu meşru değildir. Tam kanunsuzluk nedeniyle hükmü yoktur, geçersizdir. OHAL kalkmalıdır. YSK üyeleri istifa etmelidir. YSK kanunsuzluğu geri alınmalıdır” dedi.

KOCAOĞLU VE GÜVEN KONUŞMA YAPMADI

Törende söz almayan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşma yapmaması dikkat çekti. Gençlik Bayramı olması nedeniyle ikili söz almayı doğru bulmazken, konuşmayı CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse yaptı. 

“BUGÜNÜN HAYIRI DÜNÜN KUVAYİ MİLLİYESİDİR”

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ise referandum sürecine atıfta bulunarak “Biz gençler Atatürk’ün yolundan  asla ayrılmayacağız. 16 Nisan’da hayıra destek verdik. Bugünün hayırı dünün Kuvayi Milliye’sidir. O ruhu her zaman yaşatacağız” dedi. Sarıküse sözlerinin sonunda törene katılan partililer ile birlikte Atatürk’ün gençliğe hitabesini okuyarak sözlerine son verdi. 19 Mayıs için hazırlanan alternatif kutlama töreni marşlar ve sloganlar ile son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.