Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den Albayrak’ın istifasına ‘Aile şirketi’göndermesi

CHP İzmir’den Albayrak’ın istifasına ‘Aile şirketi’göndermesi

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevinden istifasını ve istifanın muallakta bırakılmasını eleştirdiler. CHP'li vekiller eleştirilerinde devletin “aile şirketi” gibi yönetildiğini savundular.

  • Ege Postası
  • 09.11.2020 - 09:57

EGEPOSTASI- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün resmi İnstagram hesabından yaptığı açıklamayla sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Albayrak’ın istifasına henüz resmi kaynaklardan bir doğrulama gelmezken iktidara yakın kaynaklar, istifanın doğru olduğunu söyledi.

Albayrak’ın istifası ülke gündemine bomba gibi düşerken istifa etme şekli ve ardından yaşanan gelişmeler muhalefet kanadından büyük tepki topladı.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Albayrak’ın istifasının muallakta bırakılmasını eleştirirken  devletin “aile şirketi” haline geldiğini ifade ettiler.

Selin Sayek Böke, yaptığı açıklamada, “Aile şirketine çevirdikleri devlet yönetiminde bakan istifası aile işine dönüşmüş vaziyette! İstifa edip etmediği dahi açıklanamaz halde. Şahsım düzeni ağır bir buhran yaratıyor. Bu kadim memleket bunu hak etmiyor. Türkiye 1 aileden büyüktür! Bu düzeni değiştireceğiz!”ifadelerini kullandı.

 

 

Atila Sertel, Albayrak’ın istifasının mevcut ekonomik bozulmayı düzeltmediğini ifade ederek, “Baba-oğul ülkemizin ekonomisini perişan ettiniz. Tarihimizin en büyük ekonomi buhranını yaşatıyorsunuz. Senin istifan sorunu çözmüyor, asıl çözüm ilk seçimde olacak.Baban seni gönderdi, halkımız da babanı oyları ile gönderecek” dedi.

 

 

Sevda Erdan Kılıç ise yaptığı paylaşımda, “Bir bakanın istifa edip etmediği bile şaibeli hale gelmişse "ülkeyi yöntemiyorsunuz"derken ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha kanıtlandı. Adaleti, yargı bağımsızlığı, demokrasiyi, güçlü bir parlamenter sistemi tesis edemediğimiz sürece ekonomideki durum düzelmeyecek #BeratAlbayrak” ifadelerinikullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.