Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de şaşırtan tablo!

CHP İzmir'de şaşırtan tablo!

İlçe başkanlığı koltuğunda çeşitli nedenlerle sık değişimin yaşandığı CHP İzmir'de olağan kongre takvimi start alırken, geçmiş yıllarda pek örneği olmayan bir ayrıntı dikkat çekiyor. 2015'teki olağan kongrelerde ilçe başkanı seçilen 30 başkanın tamamı görevde! Seçilen 30 başkanın tamamı...

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 12:02

EGE POSTASI - CHP'de olağan kongre takviminin startı verildi. CHP'de gözler parti içi yarışın en çetin geçtiği kentlerin başında gelen İzmir'de olacak. 

CHP İzmir'de ilçe kongrelerine gidilen süreçte  geçmiş yıllarda pek örneği olmayan bir ayrıntı dikkat çekiyor. 2015'teki kongrelerde ilçe başkanı seçilen 30 başkanın tamamı görevde. 

Parti içinde yaşanan istifa, görevden alma, imza hareketi, yönetim istifası ve sağlık sorunları gibi nedenlerle koltuklarda çokça değişimin yaşandığı CHP İzmir'de, ilk kez iki olağan kongre takvimi arasında 30 ilçenin  tamamında değişim yaşanmadan süreç noktalanacak.

2012-2015 yılları arasında 30 ilçede 75 farklı isim ilçe başkanlığı yapmıştı. Bu dönem(2015-2017) ise tüm ilçe başkanları koltuklarını korumayı başarmak üzere...

3 BAŞKAN DİREKTEN DÖNDÜ

Süreçte direkten dönen üç isim ise Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek ve Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar oldu.

Karabağlar'da Yıldız hakkında il başkanlığına meclis üyesi disiplin işlemi başlatılması için dilekçe vermiş ancak araya giren il yöneticileri krizi tatlıya bağlamıştı.

Bayındır İlçe Başkanı Aydilek ise Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile yaşadığı problemler nedeniyle geçtiğimiz yıl istifa etmiş, istifası Genel Merkez'den dönmüştü.

Süreçte imza hareketi yaşanan tek ilçe de Tire oldu. İlçe Başkanı Şenoyar'a karşı Haziran 2016'da imza hareketi başlatılmış ancak başarıya ulaşılamamıştı.

Kongrelere kalan kısa sürede 30 ilçede üst düzey bir durum yaşanmadığı takdirde, CHP İzmir'de olağan kongrede başkan seçilen ilçe başkanlarının tamamının  diğer olağan kongreyi gördüğü bir ilk yaşanacak. 

DEĞİŞİMİN YAŞANDIĞI TEK KOLTUK İL BAŞKANLIĞI

Değişimin yaşandığı tek koltuk il başkanlığı. 2015'teki il kongresinde il başkanı seçilen Alaattin Yüksel, geçtiğimiz yıl görevinden istifa etmiş yerine yönetim içinde Asuman Ali Güven seçilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.