Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de rekor yönetim: Tam 3 yıl oldu!

CHP İzmir'de rekor yönetim: Tam 3 yıl oldu!

CHP İzmir’de 3 Haziran 2012’de yapılan il kongresinden bu yana tam 3 yıl geçerken, çarşaf liste ile yapılan kongrede oluşan il yönetimi, CHP'nin yeniden kurulduğu 1992' den bu yana İzmir Örgütü’nde görev yapan en uzun süreli il yönetimi oldu. İki farklı ismin il başkanlığı koltuğuna oturduğu CHP İzmir İl Yönetimi’nde bugüne kadar 2 başkan ve 44 farklı isim görev aldı. 20 isim 3 yıldır aralıksız görev yaparak partinin İzmir Örgütü’nde tarihe geçerken, il yönetiminden bu süreçte bir belediye başkanı bir meclis üyesi çıktı. Yedek 21. sıradaki isim olan Hasan Bağlarbunarı yönetime girmeyi başardı. CHP İzmir İl Yönetimi'nde

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 09:43
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 3 Haziran 2012’de gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi’nden bu yana tam üç yıl geçti. Çarşaf liste ile yapılan kongre sonucu oluşan 30 kişilik  il yönetimi CHP'nin yeniden kurulduğu 1992' den bu yana İzmir Örgütü’nde görev yapan en uzun süreli il yönetimi oldu.

2 BAŞKAN GÖREV YAPTI
Geçtiğimiz yıl kongre takviminin ertelenmesiyle birlikte görevine devam il yönetiminde il başkanı koltuğuna bu süreçte iki isim oturdu. Üç yıl önceki kongrede başkan seçilen Ali Engin, milletvekili aday adaylığı için istifa ettikten sonra koltuğa CHP MYK’sı tarafından Bedri Serter atandı. İl yönetimi görevden alınmayınca üç yıl önce seçilen il yöneticileri partinin İzmir’de en uzun süreli görev yapmakta olan il yöneticileri oldu.İl yönetiminde şuana kadar iki il başkanı dışında 44 farklı isim görev aldı.


20 İSİM 3 YILDIR GÖREVDE
Çeşitli istifalar ve düşmeler sonucu il kongresinde oluşan yedek listeden geçtiğimiz ay 21. sıradaki isim Hasan Bağlarbunarı il yönetimine girmeyi başardı. Züleyha Bingöl, Nurcan Adıgüzel, Fulya Türkeli, Osman Peri, Burcu Özalp, Ali Karabay, Dilek Bilgin, Nazan Çetin, Melek Kartal,Abdullah Aydemir, Ayşe Eğrikülah, Kemal Kaygül, Celal Yıldız, Bedri Eren, Barış Erel,Nahiden Atalay, Savaş Akıncı, Niyazi Arslan, Orhan Karaoğlu ve Metin Atmaca 3 Haziran 2012’de seçildikleri il yöneticiliğini aralıksız sürdüren isimler oldular.


YÖNETİM BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARDI
CHP İzmir il yönetiminin çıkardığı tek belediye başkanı, yerel seçimlerde Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar oldu. Akpınar uzun süre başkan yardımcılığı görevini yürütmüş, yerel seçim sürecinde il yöneticiliğinden aday adaylığı için istifa etmişti.

TEK MECLİS ÜYESİ SEVİNÇ
2012’de il yöneticisi seçilip süreçte meclis üyesi olmayı başaran tek isim ise Mustafa Sevinç oldu. Yerel seçim sürecinde istifa eden Sevinç, Menemen’de meclis üyeliği görevini sürdürüyor.

İSTİFA ETTİ BELEDİYEYE GEÇTİ
İl yönetimindeyken belediyede aktif görev aldığı için istifa eden tek isimde Ceyhan Kayhan oldu. Kayhan, CHP İzmir Bilişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinin yürütürken yerel seçimlerin ardından Karabağlar Belediyesi’nde görev almaya başlayınca il yöneticiliğinden istifa etti.

8 İSİM ADAY ADAYI OLDU
Asil yönetimdeyken Ali Engin, Ülkümen Rodoplu, Sevda Erdan Kılıç, Hüseyin Mutlu Akpınar, Levent Çılı, Altan İnanç, Rıza Gök, Serdar Sandal, Mustafa Sevinç, Ercan Çınarlı aday adaylığı için istifa eden il yöneticileri oldu.

YEDEKTEN 14 İSİM GİRDİ
İl asil yönetimine süreçte yedekten giren isimler ise Berk Ulusal, Şirin Akgül, Ercan Çınarlı, Bahattin Özdemir, Yekta Varnalı, Duygu Afacan, Yeter Mete, Banu Özdemir, Neşe Seçkin, Bahar Gürsul, Serap Özbey Sarı, Gül Kalkan, Hüseyin Çamarşırcı, Hasan Bağlarbunarı oldu.


2 İSİM ADAY ADAYI OLMADAN İSİTFA ETTİ
İl yönetiminden hiçbir yere aday adayı olmadan istifa eden isimler ise  Yekta Varnalı ve Serap Özbey Sarı oldu.

BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA EDEN TEK İSİM
Başkan yardımcılığından kendi isteğiyle hiçbir yere aday olmadan istifa eden tek isim Orhan Karaoğlu oldu. Karaoğlu, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

3 YILDIR AYNI GÖREVDE
Aynı görevde en uzun kalan isim il eğitim sekreterliği görevini yapan Abdullah Aydemir oldu. Aydemir, il kongresi sonrası yapılan görev dağılımından bu yana 3 yıldır il eğitim sekreteri olarak görev yapıyor.

4 İSİM BAŞKAN YARDIMCISI OLMADI
3 yıldır yönetimde olan ancak şimdiye kadar başkan yardımcılığı yapmayan isimler Bedri Eren, Melek Kartal, Fulya Türkeli ve Burcu Özalp oldu.

DOĞRU VE METE DÜŞÜRÜLDÜ
Süreçte il yöneticiliği, toplantılara üst üste katılmadıkları gerekçesiyle düşürülen isimler ise  Mehmet Sıddık Doğru ve Yeter Mete oldu.

ÇİZİK YİYENLERDEN SADECE VARNALI
3 yıl önceki il kongresinde Ali Engin’in anahtar listesinde yer almasına rağmen çizik yiyen ve asil yönetime giremeyen Sinan An, Yekta Varnalı ve Erkan Büyükkaya’dan süreçte sadece Varnalı il yönetimine girmeyi başarabildi. Varnalı il yönetiminde yaşanan istifalar sonrası geçtiğimiz yıl yönetime girmiş, başkan yardımcısı olmuştu. Varnalı mi,lletvekilliği sürecinde istifa eden İl eski Başkanı Ali Engin ve diğer yöneticilerle birlikte istifa etmiş ancak aday adayı olmamıştı. 3 yıl önceki kongrede çizik yiyen  An 28. sırada, Büyükkkaya ise 29. sırada yedek üye durumunda.

17 KADIN GÖREV ALDI
İl yönetimine geride kalan 3 yıllık zaman zarfında 17 kadın 29 erkek görev aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.