Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de pazar mesaisi! Üç ilçe başkanını seçti

CHP İzmir'de pazar mesaisi! Üç ilçe başkanını seçti

CHP İzmir'de ilçe kongreleri bugün üç ilçeyle devam etti. Delegeler Balçova, Çiğli ve Güzelbahçe’de ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve İl kongre delegelerini seçti. Partide gözler iki adayın yarıştığı Çiğli'de oldu. Adaylar Hasan Mert Özcan ile Şirin Akgül arasındaki yarışı Özcan kazandı. Özcan 288 oy alırken, Şirin Akgül 103 oyda kaldı. Öte yandan Güzelbahçe'de mevcut Başkan Çağlayan Bilgen seçime tek aday olarak girdi. Bilgen’in listesindeki 12 kişilik ilçe yönetim kurulu ve 6 il delegesi seçildi. Balçova'da da 7 yıllık dönemin ardından yeniden aday olmayan Aygül Eryılmaz'ın yerine seçime tek aday olarak giren Binnur Akın başkan seçildi. CHP İzmir'de pazar mesaisi

  • Ege Postası
  • 15.12.2019 - 08:27

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

CHP İzmir'de bugün 3 ilçede delegelerin önüne sandık konuldu. Balçova, Çiğli ve Güzelbahçe’de kongre heyecanı yaşandı. Delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.

ÇİĞLİ'DE İKİ ADAYLI YARIŞI ÖZCAN KAZANDI

Çiğli Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen CHP Çiğli İlçe Kongresi'nde, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in  desteklediği İlçe Başkanı Başkan Hasan Mert Özcan ile muhaliflerin adayı il eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül yarıştı. Çiğli'de 417 delegenin bulunduğu belirtildi. Kongrede Hasan Mert Özcan 333 imza ile Şirin Akgül ise 73 oy ile aday gösterildi. 3 sandıkta oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erdi ve sayıma geçildi.

ÇİĞLİ'DE MERT ÖZCAN YENİDEN BAŞKAN

417 mahalle delegesi olan Çiğli'de 406 kişi delege listeleri için imza verirken, 402 oy kullanıldı. Hasan Mert Özcan 288 oy alırken, Şirin Akgül 103 oyda kaldı. 

‘SONUNA KADAR YANINDAYIM’

Sonucun açıklanmasının ardından Mert Özcan ve Şirin Akgül kürsüye el ele çıktı. Kürsüde ilk konuşan Şirin Akgül oldu. Akgül, "Kaybeden yok, kazanan CHP'dir. Ben huzurlarınızda Mert kardeşimi tebrik ediyorum. Sonuna kadar yanındayım. Çünkü bizim omuz omuza olmamız, faşizme karşı dik durmamız lazım. Bu yolda hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yolumuz açık olsun" dedi.

‘MEŞALEYİ ÇİĞLİ’DEN YAKIYORUZ’

Sandıktan çıkan sonucun ardından delegelere seslenerek teşekkür eden Mert Özcan, "Şirin Başkanın da dediği gibi kazanan CHP oldu. Örnek ve Çiğli'ye yakışır bir seçim oldu. Bu barış ışığı ve sevgi dili CHP'yi iktidar yapacak. Biz bu meşaleyi Çiğli'den yakıyoruz. Çiğli'de ilçe başkan adayı olduğum günden beri disiplinli ama sevgi dili olacak dedim. Barış olacak, sevgi olacak ötekileştirme dili olmayacak. Tek hedefimiz CHP'yi iktidar yapmak. Kafamızda başka bir şey yok. Siz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber inşallah bir sonraki seçimde iktidar olacağız" diye konuştu.

KİMLER SEÇİLDİ'

Asil Yönetim Kurulu Listesinde yer alan, Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin, Çiçek Tuncay, Mehmet Sıddık Urgan ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek Yönetim Kurulu Listesi: Ali Zeynel Köçer, Emrah Mayda, Hüseyin Eyüp Karaduman, Erol Ergün, Fevzi Kaptan, Cemal Yurdakul, Can Fırat, Nimet Düzgün, Derya Göçer, Hasan Mutlu, Şeref Özen, Tülay Taymaz, Önder Yapıcı, Yaşar Bulat, Halife Engin, Sabri Soykan. 

Hasan Akkuş, Sedef Ark, Yaşar Aytuğ Ayaz, Gürbüz Bal, Yusuf Baltacı, Hatice Büyük,  Abdullah Demir, Bilent Gül, Hüseyin Güler, Selim Utku Gümrükçü, Ayhan Güneş, Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Ali Mülayim, Barış Okur, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, İbrahim Özdemir, Burçin Özer, Tufan Öztürk, Kazım Pekgöz, Tolga Sağlam, Sinem Sever, Musa Sever, Gizem Şimşek, Heval Burcu Tali, Aslı Balcı Tamtürk il delegesi seçildi.

Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, Özkan Tice, Ali Çalışkan İl Yönetim Kurulu Üyesi Sedredil Coşkuner,  Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, katıldı. Şirin Akgül, Mert Özcan kongrenin açılışını yaparken sloganlar eşliğinde salona girdi. İki aday sahne önünde centilmenlik pozu verdi. Kongrenin Divan Başkanlığını Musa Sever yaptı. Delegelerin kararıyla seçimde listeler oy çokluğu yöntemiyle yarıştı. Salona en son Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü geldi.

YENİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI OLUŞTURACAĞIZ

Adaylık konuşmasını yapan Mert Özcan, “Kongreler CHP ilçe başkanlığının  yeni sıçrama zeminini oluşturmak, yanlışlarımızı bulup hep daha iyileri hayata geçirmek için çok değerlidir. Ötekileştirme değil, saygı duyan, ayrıştırmayan birleştiren bütün renklerin bulunduran Çiğli’de yeni bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Gücümüze güç katacağız. 14 ay önce Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’den görevi devraldıktan sonra hesap verir şeffaf bir yönetim anlayışımızı oluşturduk. 26 mahallede Çiğlimizin hedeflerini ve hayallerimizi anlattık. CHP Çiğli kadın kollarına bu nedenle teşekkürü bir borç bilirim. İkinci dönemizde yaptığımız güzel işlere devam etmek için inancımız çok yüksek. Belediye başkanımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağız” dedi.

BİZİM HEDEFİMİZ

Özcan, “Çiğlimizin sorunlara bilimsel bir bakış açısıyla, rasyonel çözümler üretmek, ortak aklı, kolektif bilinci hakim kılmak, mahallelerimiz arasındaki sosyo-ekonomik farklılıkları analiz ederek, çözüm sürecine katkı sunmak için, projelerimiz ve ekibimiz hazır.  Yerel kalkınma projelerimiz, özel sektör, belediye ve STK işbirliği ile Çiğlimizin en temel sorunlarının başında gelen istihdam sorununa, üretimi teşvik eden politikalarımız aracılığı ile çözüm opsiyonları geliştireceğiz. Çiğlimizi İzmirin yıldız ilçesi yapma vizyonu kısa ve uzun vadeli planlarımızın ana temasını oluşturmaktadır. 13 ay önce sizinle uzun bir yürüyüşe çıktık. Bu yürüyüş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı hak, hukuk, adalet yürüyüşüydü. Şimdi ise hedefim, Sayın Genel Başkanımızın başlattığı bu onurlu yürüyüşü, Çiğli'den devam ettirerek, tüm Türkiye'ye yaymaktır. Bu yolda benim için şereflerin en büyüğü, siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü üyelerinin bana olan inancı, yanında olması ve mücadeleme güç vermesidir. Çiğlimizin İzmir’in yıldızı yapmak için kısa ve uzun dönemde temamızı hazırladık. Genel başkanımızın liderliğinde hak hukuk adalet yolunda benimle yürümeye var mısını? Şimdi vakit uyanma ve uyandırma zamanı. Şimdi vakit 2023’te Cumhuriyetin 100. yılında CHP’yi hep birlikte iktidar yapmak zamanıdır” dedi.

AKGÜL'DEN BELEDİYE VE İLÇE YÖNETİMİNE SERT ELEŞTİRİLER

Mevcut yönetim ve Belediye Başkanı Gümrükçü’ye isim vermeden üstü kapalı eleştiride bulunan Şirin Akgül, “Ülkemiz her gün daha içinden çıkılamaz bir hal almaktadır ve bugün iktidarın halkın beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamadığını görmekteyiz. Ülkemizde yaşayan her vatandaş yarına korkuyla ve endişeyle bakıyor. Bütün bunlardan kurtulmanın tek yolu CHP iktidarından geçmektedir.Biz seçildiğimiz zaman bugünkü üye sayısını 2 katına çıkarmanın mücadelesini vereceğiz, partimize kızıp giden arkadaşlarımızı yeniden barıştırıp geri getireceğiz. Aday olduktan sonra ilk gün belediye başkanımızdan randevu talep ettim, bana dönüş yapmadı. İlçe başkanımızdan da delege listelerini istedim vermedi. Bu nedenle mahalle delegelerinden randevu alıp görüşemedim.  Belediye başkan yardımcısı işçilere ‘mobbing uygulayarak beyaz listeye oy vermezseniz işten çıkartırız’ diyor, gücü elinde tutmak için işçi alımı vaat ediyor. Bizim yönetimimizde, biz işçinin emekçinin yanında olacağız. Dışarıdan işçi alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Çiğli’de yüzlerce liyakatlı insanımız varken çaycısına kadar dışarıdan adam getirmek Çiğli halkına saygısızlıktır. Aday olacağımı söylediğimde ‘Bana bu kadar az sayıda delegeyle seçim kazanamazsın’ dediler. Bu çıktığımız yolda geri adım atmadan dik duracağız, çok sesli bir yönetim oluşturacağız. Çünkü CHP demek; özgürlük, eşitlik demek, Türkiye’nin birleştirici gücü demektir. . İşte bu noktada Çiğli’de sizlerle birlikte iktidar meşalesini buradan yakacağız. CHP’nin delegeleri kimsenin himayesinde değildir, vicdanları doğru karar verecektir. Biz genel başkanımız önderliğinde hak için adalet için hukuk için yürüdük. Genel başkanımız adaletsizliğe boyu eğmedi, biz de eğmeyeceğiz. Çiğlide haksızlıklara karşı duracağız. Çiğliyi Çiğliler yönetecek. Ben Çiğli’nin CHP’li delegelerine güveniyorum” açıklamasında bulundu.

‘ÇİĞLİ BİR BAŞARI TABLOSU ÇİZMİŞTİR’

Kongrede ilk konuşmayı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptı.

Yücel şunları söyledi:

“CHP iktidarı için gece gündüz çalışan yol arkadaşlarım hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Böyle inançlı bir örgütle bir arada olmaktan oldukça mutluyum. Gerçekten çok onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Nasıl ki geçmişte Atatürk ve arkadaşlarının emperyalizme verdiği mücadele gibi. Parti içi demokrasi yarışımız kongrelerimiz başladı. Bu dönem  CHP’de görev alacak arkadaşlar CHP’yi iktidara taşıyacak arkadaşlardır. Delege seçimlerinde sandığa giden üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu bir demokratik yarıştır. Kim gelirse gelsin buradan CHP güçlenerek çıkacaktır. 31 Mart’ta önemli bir başarıya imza attık. Şunu unutmamak lazım. Bu başarı ittifak siyasetinin başarısıdır. Bu başarı ülkemizin barış ve huzurunu isteyen hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımızındır. Şunu da unutmayalım bu başarı adalet için 435 kilometre yürüyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısıdır. Çiğli’de yüzde 62 gibi bir oyla alınan bir seçim var. Ben bunda emeği olan ilçe başkanımız Mert Özcan ve yönetimine, geçmiş dönem belediye başkanımız Hasan Arslan’a ve Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye, Çiğli ilçe örgütümüze gönülden teşekkür ediyorum. Çiğli bir başarı tablosu çizmiştir. Umuyorum ki bu başarı tablosu artarak çoğalacaktır. Bu görevler kişisel hedefler için yapılacak görevler değildir. Fedakarlıkla yapılacak görevlerdir. Birbirimize kenetlenmek ve destek olmak zorundayız. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve ötekileştirilmeyen özgür bireylerin yaşadığı bir ülke için CHP’ye ihtiyaç var. Kongremizin partimize ve Çiğlimize hayırlı olmasını diliyorum.”

"İKİ ADAY VAR SİZ VİCDANINIZA GÖRE HAREKET EDECEKSİNİZ"

İl Başkanı Yücel’den sonra konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Yaklaşık bir yıl önce ilçe başkanlığı görevini bıraktım. Belediye başkanlığı için yeni bir yola başladım. Yeni bir yolculukla Çiğli’deki Cumhuriyetçi ve Atatürkçülerle beraberim. İl kongresinde mevcut il başkanımla yarıştım. Ben kaybettim o kazandı. Ben kazansaydım belediye başkanı olarak karşınızda olamayacaktım. CHP’de emek ve alın teri asla kaybolmuyor. Çünkü CHP herkesin hakkını bir gün geldiğinde ödüyor. Ben bunun canlı kanıtıyım. Tam 20 sene emek verdim. Ama siz varsanız ben varım. 2 yıl önce 'yürüyelim arkadaşlar' diye çıktığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Siyaset örgütlü olunca güzel. Siyasi partiler varsa insanlara değer vardır.  Bugün 38 yaşında belediye başkanıysam sizlerin sayesinde. Siyaset işi parti işi benim için kongrelerde var. Belediye başkanları örgütü dizayn etmeye kalkarsa ne hale geldiklerini gördük. Ben sizden güç alacağım, ama sizlere de güç vereceğim. Çiğli’de çocukların yatağa aç girmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. İki aday var siz vicdanınıza göre hareket edeceksiniz. Kim seçilirse seçilsin mahalle mahalle çalışmaya başlayacağız” dedi.

SALONDAN NOTLAR...

DİVANA TARAFSIZLIK ELEŞTİRİSİ

CHP’nin Çiğli’deki ilçe kongresine hiçbir milletvekilinin katılmaması gözlerden kaçmazken, Divan Başkanı Musa Sever’in Mert Özcan’ın delege listesinde yer alması konuşmak için söz alan delegeler tarafından eleştirildi.

Kongre divanına tarafsızlık eleştirisi yapılırken, bazı partililer ‘Tarafsız divan istiyoruz’ diye bağırdı. Eleştirilere yanıt veren Divan Başkanı Musa Sever “Bu eleştiriyi divan oluşturulurken yapacaktınız. Divanı bu şekilde suçlamak hem şu ana kadar yönettiğimiz kongreye hem de CHP’nin tüzüğü ve seçim kanununa saygısızlık olur. Ortada bir usulsüzlük yok. Adaylardan destekçileriyle konuşmalarını rica ediyorum. Sabahtan beri sükunet içinde geçen seçimimize lütfen zeval gelmesin” dedi.

Parti bayraklarıyla donatılan salonda adayların sloganlarının yer aldığı afişler dikkat çekti. Mert Özcan’ın sloganı ‘Önderimiz Kemal Hedefimiz İktidar’ olurken, Şirin Akgül’ün sloganı ‘Çiğli’de ayırıştıran değil, birleştiren olacağız’ oldu.

Kongre coşkulu başlarken, teması da 'CHP’de birlik Çiğli’de kardeşlik' olarak belirlendi. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongre salonuna geldi. Yücel'e ilginin yoğun olduğu gözlendi.

MERT ÖZCAN SALONA GELDİ

Çiğli’de iki adaylı yarışta salona önce Mert Özcan geldi. ‘Gençliğin umudu Mert Özcan’ sloganları ve alkışlar eşliğinde salona giren Özcan delege kartını aldı. Partililerin sevgi gösteri ve sloganları eşliğinde salonu selamlayan Özcan tribünlerdeki yerine oturdu.

Öte yandan adaylar Mert Özcan ile Şirin Akgül konuşmalara geçilmeden önce birlikte salonu selamladı ve birlik beraberlik mesajı verdi.

ERYILMAZ BIRAKTI... BALÇOVA'DA AKIN DÖNEMİ

Balçova İlçe Kongresi Termal Kardelen Salonu'nda yapıldı.

Balçova İlçe Kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. 2012 yılından beri başkanlık koltuğunda oturan Aygül Eryılmaz aday olmayacağını açıkladı. Eryılmaz'ın bu kararı sonrası kongre yine tek adaylı olarak gerçekleştirildi. CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın delegeler tarafından oylandı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Binnur Akın yeni ilçe başkanı seçildi. 299 delegeden 264'ü sandığa giderken, Binnur Akın 262 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı. 

AKIN'IN LİSTESİNDE KİMLER VAR'

Akın'ın Yönetim Kurulu Asil listesinde yer alan,Cansu Akbaş, Murat Aküzüm, Müceddet Aral, Faruk Nafiz Bakoğlu, Tülay Çimenli, Oğuz Doğan, Duran Dumlupınar, Hüseyin Kılıçdere, Elif Kuru, Ayfer Olcayhan, Cengiz Öngör, Şahin Özdemir, Necla Savaş, Ayhan Tunç ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek listesi: Dilan Alp, Serkan Kılıç, Semra Keskin, Hasan Dev, Münire Serap Bolluk, Atakan Başpehlivan, Yalçın Kun, Necmettin Uyar, Duygu Hücüptan, Nevin Özkan, Tarcan Tatlıcıoğlu, Murat Yılmaz, Feriha Yaşar, Şefika Zafer Özbaş.

Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Aygül Eryılmaz, Ali Yiğit, Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı, Rıza Kurt, Birsel Öztürk, Rabia Yüce, Devrim Barış Çelik, Hüseyin Nas, Mustafa Durukan, Haydar Pervanlar, Güzide Koçyiğit, Remziye Yüksel il delegesi seçildi.

 

 

GÜZELBAHÇE'DE BİLGEN YENİDEN BAŞKAN

Güzelbahçe İlçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut Başkan Çağlayan Bilgen seçime tek aday olarak girdi. Bilgen’in 12 kişilik ilçe yönetim kurulu ve 6 il delegesi belli oldu.

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, eski milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Ekrem Bulgun yaptı. Seçimde blok liste oy çokluğuyla kabul edildi.

Tek adaylı ilçe kongresinde Başkan Çağlayan Bilgen’in listesi delegeler tarafından oylandı. Toplam kullanılan oy 119 olurken, Bilgen 116 oy alarak başkan seçildi.

Yönetim Kurulu Asil Listesinde yer alan, Neşet Başar Efe, Uğur Deniz Gamsız, İsmail Kandemir,  Mihriban Karaman, Türkmen Köşk, Leyla Saruhan İnce, Nihat Sevinç, Soner Tanrıkulu, Lütfi Türkay, Erol Uysal, Ayla Üzümcü, Perihan Zenger ilçe yöneticisi seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Filiz Ayvalıoğlu, Gülden Meral Özşimşek, Tuncay Özenç, Hülya Karaca, Veli Merttürk, Şaziye Sağlam, Aşur Bolat, Nilgün Sema Kip, Hamit Yurtman, Rana Aslısel, Erdal Gümüş, Çiçek Akyurt.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Özdem Mustafa İnce, Çağlayan Bilgen, İsmail Kandemir, Filiz Ayvalıoğlu, Menekşe Işın ve Devrim Seyrek il delegesi seçildi.

Kongre sonunda eski yönetim yeni yönetime bayrağı devretti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.