Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de pazar mesaisi: 3 ilçede kimler başkan seçildi

CHP İzmir'de pazar mesaisi: 3 ilçede kimler başkan seçildi

CHP İzmir’de bugün Konak dışında Gaziemir, Kemalpaşa ve Menderes ilçelerinde de kongre heyecanı yaşandı. Kemalpaşa'da kıran kırana geçen kongrede Mehmet Ayçil ile Ahmet Celil Balyeli yarıştı. Seçimi 6 oy farkla Balyeli kazandı ve yeni ilçe başkanı oldu. Gaziemir'de Kasım Özkan delegelerin 208'inin oyunu alarak seçimi kazanırken, rakibi Ali Rıza Türkmen 152 oyda kaldı. Menderes İlçe Kongresinde ise seçim sonunda büyük farkla mevcut İlçe Başkanı Gizem Candan koltuğunu korudu. CHP İzmir'de pazar mesaisi!

  • Ege Postası
  • 22.12.2019 - 13:13

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

Gaziemir, Kemalpaşa ve Menderes'te delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.

GAZİEMİR

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan Gaziemir İlçe Kongresi'nde iki aday yarıştı. Örgütün adayı mevcut Başkan Kasım Özkan ile Belediye Başkanı Halil Arda’nın desteklediği Ali Rıza Türkmen ilçe başkanlığı görevi için rekabet etti.

Seçim sonundan mevcut İlçe Başkanı Kasım Özkan koltuğunu korudu.  Özkan delegelerin 208'inin oyunu alarak seçimi kazanırken, rakibi Türkmen 152 oyda kaldı.

Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Belediye Başkanı Halil Arda, İlçe eski başkanları Yüksel Demirsoy, Umut Tekin, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Gaziemir İlçe Kongresi'nin Divan Başkanlığını Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar yaptı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda her iki listeye de yazılmadı. Başkan Arda, kongrede, "Her iki listeye de beni yazmayın delege olmak istemiyorum" demişti. 

YÖNETİM KURULU VE İL DELEGELERİ

Asil yönetim kurulu listesi: Münir Aksoy, Kemal Demircan, Erdal Dündar, Yasin Ergül, Arda Işık, İlmihan Karabağ, Birgül Karagöz, Erol Karaman, Çağdaş Koçak, Tülay Özmakinacı, Hülya Sert, Hasan Şakar, Çağrı Şırlancı, Mustafa Tanju Tekgül, Simay Topsakal, Sema Yılmaz ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek liste: Furkan Erlat, Mehmet Burak Delice, İlker Soyköse, Barışcan Kuru, Orkan Yılmaz, Necmi Calpbinici, Yiğit Belo, Hediye Kaya, Güzel Kordu, Gülgün Çoşkun, Pınar Köken, Selcan Kırlı, Bayram Uysal, Mustafa Otur, Volkan Keskin, Ebru Altay.

İl delegeleri: Neriman Balcı Türkeri, Şenay Çavdar, Alev Çelik, Nesrin Dalkılıç, Yüksel Demirsoy, Ali Kaya, Baran Manav, Abdurrahim Nursoy, Kasım Özkan, Hazel Öztürk Işık, Cansu Sarı, Hakan Sütlü, Umut Tekin, Aydın Tülü, Abdullah Uysal, Mehmet Ali Yalçın, Refik Zenginobuz.

KEMALPAŞA'DA BALYELİ KAZANDI

Kemalpaşa İlçe Kongresi Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu’nda yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Mehmet Ayçil ile Ahmet Celil Balyeli yarıştı.

Seçim sonunda 138 oy alan Balyeli ilçe başkanı seçilirken, Ayçil ise 132 oyda kalarak koltuğunu kaybetti. Kemalpaşa'da kongre öncesi terafsızlığını ilan eden Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı her iki listeye de yazıldı.

Ahmet Celil Balyeli'nin asil yönetim kurulu listesinde yer alan Gamze Burç, Dilek Buyrukçu, Aslı Demirören, Hasan Er, Süleyman Ergüner, Koray Gerem, Ali Gvrem Erhan Gönülbağı, Ebru Kasap, Kerim Kurnaz, Selim Pişkin, Yüksel Sarıbaş, Cem Suluoğlu, Halil Şen, Ali Şentüzen, Salih Yalçın ilçe yönetici seçildi.

Yedek liste: Barış Özdemir, Yıldırım Türkmen, Halil Topuzoğlu, Erol Yeşilırmak, Mehmet Türkoğlu, Engin Vargör, Neşe Öztürk Erhan Tetik, Ali Emre Şirin, Recep Zümbül, Özden Çoşkun, Halil Tetik, Emir Erol, Daup Özalp, Süleyman Canoğlu, Özkan Çetin.

İl delegeleri: Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ahmet Cemil Balyeli, Nimet Aslan, Nevzat Demirtaş, Nevzat Efe, Mehmet Karadağ, Hatice Korukçuoğlu, Bülent Oray, Duran Şahin, Ahmet Yılmaz, Hamza Yılmaz.

Kongreye CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Milletvekili Kamil Okyay Sındır yaptı.

Kongrenin açılış konuşmasında Sındır, "Bugün burada partimizin ve ülkemizin  geleceğine ait düşüncelerin konuşulduğu, tartışıldığı bir kongre gerçekleştiriyoruz. Buradan çıkan fikirleri de il kongre sürecine taşıyacağız. Üyelerimizin, delegelerimizin sesi kurultaya kadar ancak böyle ulaşır.  Kongrelerimizde iktidara giden yolda kadrolarımızı belirliyoruz.
Bugünkü iktidar nedeniyle özünden koparılan bir demokrasi, uçuruma sürüklenen bir ekonomi var. Tek adam rejimini yeniden parlamenter güçlü bir demokratik düzene evirinceye kadar, ülkemizin huzur ve refahını sağlayıncaya kadar, yurdumuzu ekonomik dar boğazdan çıkarıncaya kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Atamızın çizdiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyinin de üzerine siz parti neferlerimizle birlikte çıkaracağız. Heyecanımız yüksek; 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz zaferi genel seçimlerde de tekrarlayacağız. Ve bu kongrelerimizde, partimizi iktidara taşıyacak kadrolarımızı belirliyoruz... Unutmayalım kongrelerimiz bir bayrak yarışı. kırgınlıklara, küskünlüklere yer vermeden bu süreci tamamlayacağız ve emin adımlarla iktidara yürüyeceğiz.” dedi.

MENDERES

Menderes İlçe Kongresi, Menderes Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seçimde Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın da desteğini alan mevcut Başkan Gizem Candan ile Güler Yılmaz ile yarıştı. Kongrenin Divan Başkanlığını Mehmet Kayhan Günal yaptı. 

Kongrede 303 delege oy kullanırken, Gizem Candan 209 oy alrak seçimi kazandı. Güler Yılmaz 57 oy aldı, 3 oy da geçersiz sayıldı.

İlçe Başkanı Gizem Candan, "Bugün Menderes'te demokrasi şölenimizi coşkuyla yaşadık. Tüm örgütümüze coşkumuza ortak oldukları ve bana güvenip, inandıkları için teşekkür ederim. İlçe kongremizle kazanan örgütümüz, kazanan CHP olmuştur. Bugünden sonra hep birlikte partimizi iktidara taşımak adına aşkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Gizem Candan’ın asil yönetim listesinde yer alan, Bahadır Arpaz, Ali Artunç, Ayten Çetin, Nusret Çimen, Mert Engin, Ahmet İşler, Koraya Kabaca, Nurettin Karadeniz, Kemal Koç, Merve Öztürk, Şaban Özvatan, Hacer Rüzgar, Haztice Sezgin, Ünsal Yavaş ilçe yöneticisi seçildi.

Yedek liste:  Aydın Güven, Kaan Karaduman, Mehmet Zengin, İsmail Karabel, Bülent Duru, Çağlar Kahya, Habibe Pala Öz, Aşkın Baygeldi, İbrahim Biroğlu, Mehmet Doğan,  Fatih Kıraç, Hazice Karabacak, Ayşe Porsuk, Kumriye Kaygusuz.

İl delegeleri: Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İlçe Başkanı Gizem Candan, Rukiye Çavdar, Erol Çetin, Erkan Çınar, Haite Dündar, Serdar Özdemir, Türker Öztürk, Sünbül Sayım, Abdullah Sürücü, Sebahattin Taşkıran, Ali Yeşilyayla.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.