Dolar 32,4653
%-0.07
Euro 34,7306
%-0.69
Altın 2.435,800
%-0.02
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'olağan' zirve

CHP İzmir'de 'olağan' zirve

CHP İzmir'de İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe başkanlarını 'olağan kongre takvimi' gündemiyle topladı. Başkanlardan sürece yönelik önemli mesajlar geldi. Başkanlardan parti içi yarışa yönelik mesajlar

  • Ege Postası
  • 16.05.2017 - 17:34

EGE POSTASI - CHP İzmir'de referandumun ardından ilk ilçe başkanları toplantısı gerçekleşti.

Toplantı il binasında gerçekleşirken, İl Başkanı Asuman Ali Güven ve il başkan yardımcıları hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda il başkanı Güven'in, ilçe başkanlarına referandumda 30 ilçede de 'hayır' çıkması nedeniyle teşekkür ettiği ve "İzmir'de başarılı bir süreç yaşadık" dediği öğrenildi. 

Güven'in, referandumda hedefin İzmir'de yüzde 70 olduğunu, bu oranın kıl payı kaçtığını ifade ettiği belirtildi.

EMEK VERENLER LİSTELERDE YER ALSIN

Toplantıda gündem maddesi olağan kongre takvimi oldu. İlçe başkanlarının yaklaşık 7-8 ay sürecek takvime yönelik ortak temennisi, sürecin kavgasız, gürültüsüz geçmesi oldu. Başkanların tamamına yakının, " Özellikle delege seçimlerinde ve kongrelerde kavga olmasın. Mümkünse uzlaşılsın. Partiye emek veren insanlar delege listelerinde yazılsın. Mutabakat sağlansın. Mahallelerde tek listeli seçimlerin yaşanması için çaba harcansın. Parti içi kavgalı görüntü 'hayır' bloğuna zarar verir" ifadelerini kullandıkları belirtildi.

KURULTAY TALEPLERİ DOĞRU DEĞİL

Toplantıda başkanlar, parti içinde referandum sonrası başlayan olağanüstü kurultay taleplerini doğru bulmadıklarını dile getirdi. Başkanların bu çağrıların partiye olan ilgiyi ve güveni sarstığını dile getirdikleri öğrenildi. Partide genel başkanlık sorunu olmadığını söyleyen başkanların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde başarılı çalıştığını ifade ettikleri öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA MESAJ

Toplantıda bazı başkanların, delege seçimleri ve kongrelere  belediye başkanlarının müdahalesinin sürece zarar vereceğini ifade ettiği, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın da esprili bir dille, " Delege seçimlerinde ve kongrelerde müdahil olan karışan belediye başkanlarının karşısına dikileceğim. Geçenlerde pazardan kamuflaj kıyafeti aldım. Eğer belediye başkanları karışırsa,  bundan sonra kamuflaj kıyafeti giyip geleceğim" dediği belirtildi.

GÜVEN: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLAR

Toplantı sonrası açıklamada bulunan İl Başkanı Güven, örgüt içinde kavga çıkmasını bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacaklarını öne sürdü. Güven, şöyle dedi:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde, parti içi seçimlerimiz birlik ve beraberlik içinde, sorunsuz bir ortamda geçecek. Örgüt olarak, referandum süresince pekiştirdiğimiz birliğimiz daha da artmış durumda. Birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Yapılacak olan parti içi seçimlerinden, partimizin daha da güçlenerek çıkacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kongreler ve kurultayımızın ardından CHP daha güçlü bir parti olacak ve yapılacak ilk seçimlerde, Hayır bloğuyla birlikte AKP iktidarına son vererek, halkın iktidarını kuracağız. Bu süreçte, partimizde tartışma, kavga çıkmasını ve buradan nemalanmayı bekleyen çevreler varsa, şimdiden söylüyorum ki, hayal kırıklığına uğrayacaklar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.