Dolar 32,5709
%0.09
Euro 34,9451
%0.33
Altın 2.429,750
%0.27
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de miting yapacak: 4 Ağustos 19:30!

CHP İzmir'de miting yapacak: 4 Ağustos 19:30!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 4 Ağustos Perşembe saat 19.30‘da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi yapacaklarını açıkladı. Mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. CHP ilk mitingi Taksim'de yapmıştı. CHP Gündoğdu'da miting yapacak

  • Ege Postası
  • 29.07.2016 - 11:17

ABDULHAKİM KÜÇÜK/HABER SERVİSİ - CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, İzmir'e gelerek ilçe başkanları ve il yönetimiyle toplantı yapmıştı.

Toplantının ana gündem maddesi Taksim'de yapılan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nin ikincisinin İzmir'de yapılması düşüncesi oldu.

İlçe başkanlarının önerilerini alan Bingöl, dünkü toplantının ardından Genel Merkez'le yaptığı istişare sonrası kamuoyuna mitingin tarihi saati ve yeriyle ilgili bilgilendirme yaptı.

İl binasında basın toplantısı düzenleyen Bingöl'e İl başkanı Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Ali Yiğit ve Tacettin Bayır, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, PM üyeleri, İl yöneticileri, İlçe belediye başkanları, ilçe başkanları eşlik etti.


İzmir’de parti örgütüyle yaptığı çalışmaların titizlikle ve fikir ittifakıyla yaptıklarını vurgulayan Bingöl; “Dün kısa bir süre içinde olsa bir araya geldik. İzmir’de örgütümüzle birlikte değerlendirmeler ve toplantılar yapacağımızı belirtmiştim. Çok verimli toplantılar gerçekleştirdik. Enine boyuna tartıştık. 15 Temmuz gününden beri Türkiye’nin gündemi işgal eden bir tek konu var" dedi

1 MİLYONUN ÜZERİNDE YURTTAŞIMIZ KATILDI

Darbe ile ilgili olarak Bingöl; "Bu konu değerlendirilecek, incelenecek, araştırılacak. Hala olay tam olarak açıklanmadığı gibi hala soru işaretleri barındırmaktadır. 15 Temmuz günü Fethullahçı cunta parlamenter sistemi hedef aldı. Biz darbe girişiminin kim ya da kimler tarafından yapılmasına bakmadan darbeye karşıyız. Askeri ve sivil darbelerin tamamına karşıyız. Başta Genel Başkanımız olmak üzere bu durumu açık yüreklilikle ifade ettik. Çünkü biz inanıyoruz ki parlamenter ve demokratik sistem çok ama çok değerli. Vatandaşlarımız, siyasi parti farkı gözetmeksizin cumhuriyeti, demokrasiyi savunmak için bir mücadele ortaya koydular. Biz yurttaşlarımızla birlikte demokrasiyi, özgürlüğü, hukuku, laikliği, cumhuriyeti koruyacağımızı bilmenizi istiyoruz. 24 Temmuzda CHP parti flamalarını, parti broşürlerini görülmeden bir büyük buluşma gerçekleştirdik. Yüzbinler değil, beş yüz binler değil tam 1 milyonun üzerinde yurttaşımız katıldı” ifadelerini kullandı.

 4 AĞUSTOS'TA...

İzmir'de miting yapma kararı aldıklarını söyleyen Bingöl; “4 Ağustos Perşembe saat 19.30 ‘da Gündoğdu Meydanı’nda yeni bir büyük buluşma için karar aldık ve resmi başvurumuzu bugün gerçekleştirdik” dedi. Bingöl, mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını söyledi.

TIPKI TAKSİM’DE OLDUĞU GİBİ…

Parti bayrakları ve  parti amblemlerinin olmayacağı, mitinge sadece Atatürk posterleri ve Türk bayrakları olacağını bildiren Bingöl;” Tıpkı Taksim’de olduğu gibi Gündoğdu Meydanı’nı gelincik tarlasına çevireceğiz. Bu büyük buluşmaya Sayın Genel Başkanımız katılarak önemli açıklamalarda bulunacak. Bu mitinge 78 milyon vatandaşımızı davetlidir. İnanıyorum ki Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım dolacak hatta denizden meydanı doldurmaya çalışan deniz araçları da çok farklı bir anlam yükleyecek. Bu mitingimize hukuka, özgürlüğe, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkacak bir algı yaratalım. Herkesi davet ediyorum" dedi.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISI VE ÇANAKKALE GEZİSİ

"Bu etkinlikler devam edecek mi'" sorusuna Bingöl; "Bu çalışmalar devam edecek bu çalışmalar sadece darbe girişimi sonrası olmadı. Onun dışında da çok önemli etkinlikler gerçekleştireceğiz. İl başkanları toplantısı yapacağız. 10 Ağustos’ta Çanakkale’de olacağız. Biz Türkiye’nin birleştirici gücüyüz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.