Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'Menemen krizi' tatlıya bağlandı! Başkan Yücel'den önemli mesajlar

CHP İzmir'de 'Menemen krizi' tatlıya bağlandı! Başkan Yücel'den önemli mesajlar

Menemen Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısında 2019 yılı faaliyet raporu, CHP'li 4 meclis üyesinin de ret oyu vermesinin yankıları sürerken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sorunu çözmek için harekete geçti. Menemen’de iki tarafla da görüşen Başkan Yücel’in sorunu çözdüğü ve işi tatlıya bağladığı belirtildi. Yücel’in meclis üyelerini dinledikten sonra önemli mesajlar verdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2020 - 11:07

EGEPOSTASI- (Kulis Haber)- Yönetimi CHP'de olan Menemen Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısında 2019 yılı Faaliyet Raporu’na CHP’li 14 meclis üyesinden 4’ünün (Deniz Karakurt, Gürkan Develi, Nursel Katipoğlu ve Koray Atasoy), AK Partili meclis üyeleriyle birlikte ret oyu vermesi sonucu faaliyet raporu reddedilirken, bu durum CHP’de krize neden oldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen’de krize yol açan olayı çözmek için harekete geçti. Yücel,  dün taraflarla toplantı yaptı. 

Başkan Yücel ilk olarak Menemen Belediyesi'nin CHP’li meclis üyeleriyle ilçe binasında bir araya geldi. Yücel’e il başkan yardımcısı Çetin Özdemir eşlik etti. Toplantıda İlçe Başkanı Turan Erdoğan da hazır bulundu.

SORUN İLETİŞİM PROBLEMİ!

Yücel, toplantıda meclis üyelerinin sıkıntılarını dinlerken, herkesin eteğindeki taşı döktüğü belirtildi. İki tarafın da bibirini yanlış anladığı vurgulanırken, pandemiden dolayı uzun süredir meclis toplantıları da yapılmayınca bir kopukluk yaşandığı ifade edildi. Meclis üyeleriyle Başkan Aksoy arasında bir iletişim problemi yaşandığı belirtildi.

Meclis üyelerinin toplantıda özetle "Bizim partimizle ilgili bir sıkıntımız yok. Ayrı düşünceden dolayı bir takım rahatsızlıklar vardı. Beyaz bir sayfa açarak yola devam etmek istiyoruz” dediği ifade edildi.

YÜCEL: SIKINTILAR PARTİNİN İÇİNDE KALMALI

Yücel’in meclis üyelerini dinledikten sonra önemli mesajlar verdiği belirtildi. Yücel, “Kimse kimseyi yok saymasın. Bu partinin bir tüzüğü, bir geleneği ve bir yönetmeliği var. Herkesin bu çerçevede partinin kurallarına uyması gerekiyor. Ama bu şu da değil. Kimse kimsenin de askeri değil. Belediye başkanlarının belli sorumlulukları var. Meclis üyelerinin belli  görevleri var. Sıkıntılar hep oldu, olacaktır da ama bunlar partinin içinde kalmalı. Biz bir asırlık partiyiz. Kimse partinin üzerinde değildir. Koca bir çınarız ve iktidara yürüyoruz. Herkesin artık buna göre davranması gerekiyor" dediği aktarıldı.

AKSOY: BUNDAN SONRA MENEMEN İÇİN ORTAK KARARLAR ALACAĞIZ

Meclis üyeleriyle yapılan toplantının ardından Başkan Yücel ve beraberindekiler Başkan Aksoy ile de bir araya geldi. Başkan Aksoy’un görüşmede “Meclis üyeleriyle görüştüm. Pandemiden dolayı bir araya gelemedik. Pandemiye odaklandığım için, benim de bu süreçte eksikliklerim olmuş olabilir, ama bunlar aşılamayacak sorunlar değil. Bundan sonra Menemen için ortak kararlar alacağız.” dediği öğrenildi.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Taraflarla yapılan görüşmeler sonucunda çözüm yolu bulunduğu bundan sonra Belediye Başkanı Aksoy ile meclis üyelerinin sık sık bir araya gelerek toplantılar yapacağı ve Menemen için birlikte çalışılacağı kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.