Dolar 32,5379
%0.16
Euro 34,9148
%-0.16
Altın 2.436,950
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kritik zirve

CHP İzmir'de kritik zirve

CHP İzmir'de beklenen buluşma gerçekleşti. İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe kongre maratonu sonrası ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. CHP İzmir'de kritik buluşma

  • Ege Postası
  • 28.01.2020 - 19:23

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- CHP İzmir'de beklenen buluşma gerçekleşti. İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe kongre maratonu sonrası ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. İl başkanlığında gerçekleşen toplantıya Aliağa, Urla, Menemen ve Karabağlar ilçe başkanları dışında 26 ilçe başkanı katıldı. Toplantıya il yöneticileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da katıldı.

SOYER'E 'MAVİ LİSTE' ELEŞTİRİSİ

Toplantıda Çiğli, Konak, Bornova ve Buca ilçe başkanlarının Tunç Soyer'e 'mavi liste' eleştirilerinde bulunduğu ve Soyer'in sürece dolaylı olarak müdahil olmasını eleştirdiği öğrenildi. Başkan Soyer'in konunun üzerini gönül alarak kapattığı ve "Tepkinizi anlıyorum. Örgütün alacağı her karara saygı duyarım. Örgüt ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Önümüzdeki 10 günü birlik beraberlik içinde atlatalım. Kongremizi şölen havasında Türkiye'ye örnek bir gerçekleştirelim. Ondan sonra iktidar yürüşümüzde birlikteyiz" dediği öğrenildi.

Öte yandan İl Başkanı Yücel, yaklaşık bir saat kaldığı toplantıdan erken ayrılan Başkan Soyer'i kapıya kadar uğurladı.

'BELLİ BİR İSİM KONUŞULMADI'

İl Başkanı Deniz Yücel TV35'te söylediği 'potansiyel aday' söylemini toplantı sonrası açıklama yaptığı gazetecilere de yineledi.

Deniz Yücel şunları söyledi:

"Görevde olana başkan potansiyel adaydır. İl kongresi için geçerli değil, bu her konuda böyledir. Ama bizim toplantımızda kim aday olur, kim aday olacak veya belli bir isim konuşulmadı. Konuşulması doğru da değil. Daha kongremize 10 gün var. Partimizin iktidara yürüyüş yolunda kadrolarımızın kriterlerini ve niteliklerini konuştuk. Belli ilkeler konusunda mutabakat sağladık. Ondan sonraki süreci önümüzdeki 10 günde birlikte yaşayacağız. Ben şunu söyleyeyim Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe başkanlarımız ve il yöneticilerimizle katıldığımız bu toplantı verimli oldu. Bu toplantı ve ileride yapacağımız bu tarz toplantıların partimizi güçlendireceğine inanıyorum. Bu görevler partiden de önce ülkemize hizmeti için yapılan görevler. Verimli faydalı bir toplantı yaptığımızı samimiyetlerle söylemek isterim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.