Dolar 32,5156
%0.21
Euro 34,7430
%0.06
Altın 2.497,190
%1.42
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kritik toplantıda karar çıkmadı, top artık delegede

CHP İzmir'de kritik toplantıda karar çıkmadı, top artık delegede

CHP İzmir ilçe başkanlarının 7 Ocak’taki il kongresi öncesinde gerçekleştirdiği toplantının ardından yayınladığı sonuç bildirgesinde yapılacağı ifade edilen ikinci toplantı bugün öğleden sonra gerçekleştirildi. İlçe başkanlarının bir araya geldiği kritik zirvede bir karar çıkmazken, top artık delegede. CHP İzmir'de kritik toplantı sona erdi

  • Ege Postası
  • 03.01.2018 - 09:04

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir ilçe başkanlarının 7 Ocak’taki il kongresi öncesinde gerçekleştirdiği toplantının ardından yayınladığı sonuç bildirgesinde yapılacağı ifade edilen ikinci toplantı bugün öğleden sonra gerçekleştirildi.

CHP İzmir ilçe başkanları saat 14.00’te Kilim Otel'de bir araya geldi. 

İlçe başkanlarının bir araya geldiği kritik zirveye 27 ilçe başkanı katılırken, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz mazeret bildirerek katılmadı. İl Başkanı adayı olan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü toplantıda yer almazken; Çiğli'yi temsilen ilçe yöneticisi Mert Özcan toplantıya katıldı. 

Toplantı saat 15.15 itibariyle sona ererken, sonuç bildirgesini tüm ilçe başkanları adına Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper okudu. Bildigede toplantıların amacına ulaştığı belirtilirken, adayların çıkmasının ardından delegelerin gerekli çalışmaları yapacağı ifade edildi.

İzmir’de 30 ilçe başkanı olarak ülkemizin geldiği bu süreci de dikkate alarak 7 Ocak tarihinde yapılacak CHP İzmir İl Kongresi sürecine katkı sağlamak ve 2019 yılında yaşanacak 3 seçim için sağlıklı bir süreç adına Torbalı İlçe Başkanımızın ev sahipliğinde 2 ilçe başkanımızın mazereti nedeniyle katılamadığı ve 28 ilçe başkanıyla yapmış olduğumuz toplantının sonuç raporunda “il başkan adayı profili, sürece katkı sunacak fiili takvim ve kongrenin icrasının kusursuzluğuna katkı konularında somut açıklamalarda bulunulmuştur. 

30 ilçe başkanımızı temsilen 6 ilçe başkanımızca oluşturduğumuz komisyon raporunda il başkanı ve yönetim kurullarının seçimi “İl kongresinin ana unsuru ve iradesi olan 654 delegemizin tercih ve temsiliyetidir” ifadesi ile tercihin tamamen il kongre delegelerimize ait olduğu, yine  kongremiz mevcut il başkanlığı icrası ve sorumluluğundadır. Açıklamamız ile kongremizin demokrasi şöleni içinde geçmesi için ilçe örgütlerimizce her türlü desteğin yapılacağı açıkça beyan edilmiştir. İlçe başkanları toplantı sonuç raporunu açıkladığımız tarihte henüz aday bulunmamaktaydı. İlçe başkanları olarak açıklamış olduğumuz takvim devam ederken, 29 Aralık 2017 Cuma günü Sayın Deniz Yücel, 30 Aralık 2017 Cumartesi günü Sayın Kemal Karartaş, 2 Ocak 2018 Salı günü Sayın Utku Gümrükçü ve aynı gün Aytül Tokgözlü, 3 Ocak 2018 de ise Sayın Hüseyin Saygılı ve Sayın Hasan Nebi CHP İzmir İl Başkanlığına aday olduklarını ilan etmişlerdir.

Parti içi demokrasi adına amaçlanan hedefe ulaşılmıştır. Adaylarımız mevcuttur. 30 ilçe başkanı olarak irademiz şudur ki, 1919 ruhu ile Erzurum ve Sivas kongrelerini yapan ve bağımsızlık savaşımızı yürüten delegasyon, 94 yıldan beri “Bağımsızlık benim karakterimdir” şiarıyla gerekeni yapmıştır. 7 Ocak 2018 günü yapılacak il kongresinde de 654 delegemizin aynı ruh ve vicdanları doğrultusunda “Önce CHP diyerek” üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır. Ayrıca ilçe başkanları olarak bir önceki toplantıda ifade ettiğimiz toplantı sonuç raporunda yer alan aday kriterlerinin arkasındayız" ifadeleri kullanıldı.

SÜREÇTE YAŞANANLAR

Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur’un ev sahipliğinde önceki hafta gerçekleşen ilçe başkanları toplantısı sonrası seçilen 6 kişilik komisyon sonuç bildirgesi yayınlamış ve ikinci bir toplantı yapacaklarını duyurmuştu. Bildirgede 2019’da gerçekleşmesi beklenen üç seçimin kritik öneminin bulunduğu vurgulanarak, 654 delegenin oy kullanacağı CHP İzmir İl Kongresi’nin örnek bir kongre olması için her türlü katkının sağlanacağı belirtilerek, İl Başkanı ve yönetiminin seçileceği kongrede Çarşaf Liste yönteminin benimsenmesinin uygun olacağı vurgulanmıştı.

AÇIKLAMALARA KATILMADILAR

Ayrıca üyelerinin il başkanlığı için adaylıklarını açıklamasının ardından 2 Ocak 2018 sonrasında ilçe başkanlıklarınca daha geniş kapsamlı, katılımcı ve sağlıklı bir tercihin oluşabilmesi için il delegeleriyle toplantı yaptıktan sonra bir araya gelme kararı alınmış süreçte hiçbir adayın açıklamasına da katılmama kararı alınmıştı.

İLK İSİM KOCAOĞLU DESTEKLİ YÜCEL

Yılbaşı öncesi adaylığını açıklayan ilk isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mutabakat adayı olarak lanse ettiği Deniz Yücel olmuş ardından İl eski Başkanı Kemal Karataş, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İl Yöneticisi Aytül Tokgözlü adaylığını il binasında açıklamıştı. Yücel’in açıklamasının ardından tecrübe konusuyla ilgili endişeler gündeme gelmiş bu nedenle Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur ve beraberinde Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile 3 ilçe başkanı Başkan Kocaoğlu ile mini bir zirve düzenlemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.