Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kritik toplantı! Salıcı'dan uzlaşı mesajı

CHP İzmir'de kritik toplantı! Salıcı'dan uzlaşı mesajı

CHP İzmir'de kongre öncesi kritik bir buluşma gerçekleşti. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile genel naşkan yardımcıları Muharrem Erkek ve Tuncay Özkan, milletvekilleri, belediye başkanları, il yöneticileri ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Salıcı'nın İzmir İl Örgütü'ne kongreye yönelik 'uzlaşı' mesajı verdiği aktarıldı. Genel başkan yardımcıları örgütle buluştu

  • Ege Postası
  • 25.01.2020 - 16:12

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 8 Şubat’ta gerçekleştirilecek il kongresine çevrildi. 

İl kongresi öncesi kulislerin hareketli olduğu CHP İzmir'de İl Örgütü, Karşıyaka’da Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İlçe Başkanı Serdar Koç'un ev sahipliğinde Kent Balık Restoran'da bir araya geldi.

Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Tuncay Özkan, Muharrem Erkek’in yanı sıra İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları, il yöneticileri, il disiplin kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile ilçe başkanları katıldı.

SALICI'DAN UZLAŞI MESAJI

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın toplantı öncesi ne mesaj vereceği merak edilirken, konuşmasında 'uzlaşı' vurgusu yaptığı belirtildi.

Salıcı’nın “Gurur duyduğumuz bir büyükşehir belediye başkanımız ve bir il başkanımız var. İktidara yürüdüğümüz bu süreçte İzmir’de kol kola girerek kavgasız sıkıntısız bir il kongresi süreci yürüyeceğimize inanıyorum. Başarının temel hikayesi uzlaşmadır. İstanbul'da bu işi çözdük. İzmir Türkiye'nin gözbebeği ve herkesin gözü burada. İzmir üstüne düşeni yapacaktır. Türkiye'de 954 ilçemizde bu süreci bitirdik. Yaklaşık 350'sinde yarış oldu. Geriye kalan yerlede tek adayla gidildi. İl kongresinde beklentim tek adayla gidilmesi yönünde. ” dediği aktarıldı.

ERKEK, İZMİR GÖZBEBEĞİMİZ

İktidarın ülkede toplumu otoriteden ve demokrasiden yana olanlar diye ikiye ayırdığını dile getiren, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de, “Monokrasi rejiminin meşrulaştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Erkek “ Bugün İzmir örgütümüzle ve böylesi emeğin taçlandırıldığı bir gecede sizlerle birlikte olmaktan onur duydum. Değerli arkadaşlarım, bizlerin 31 Mart ve 23 Haziran’daki demokrasi ve özgürlük isteyen tüm güçlerle birlikte verdiğimizi mücadele aslında 16 Nisan referandumunda başladı. Sonrasında adalet yürüyüşü, adalet kurultayı ve gelen demokrasi ittifaklarıyla 31 Mart baharı geldi. 16 Nisan’da Türkiye demokrasiden monokrasiye geçti OHAL döneminde anayasayı kullanarak otoriter rejimi meşrulaştırmaya çalıştılar. Toplumu otoriteden ve demokrasiden yana olanlar diye ikiye ayırdılar. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi,  cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Artık tek umut CHP’dir. Halka güven vermeliyiz. Biz bir olursak, iri ve diri olursak umudu gerçeğe dönüştürürüz. CHP’nin göz bebeği İzmir’de örgütümüz uyum içinde birlik içinde olursa partimizde daha güçlü olur ve halkın iktidarının önünde hiçbir güç duramaz. Bugün burada olan önceki dönem ve yeni ilçe başkanlarımıza bu birliktelikleri ve emekleri için çok teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olmaktan onur duydum” dedi.

YÜCEL, KONGRE SÜRECİMİZ İKTİDAR SÜRECİMİZDİR

Gecenin açılış konuşmasını da yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise 31 Mart’ta kazanılan başarıda ilçe başkanlarımızın hakkını teslim etmek için bu geceyi düzenledik. Bugün bizleri yalnız bırakmayan genel başkan yardımcılarımıza ve tüm katılımcılara, il yönetimim adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Yücel şunları söyledi;

İlçe başkanlarımız canla başla ve fedakarca çalışan ilçe örgütlerinin komutanları. Huzura, demokrasiye ve barışa ihtiyacı olanların örgütlü mücadelesinin getirdiği başarıda İzmir’de görev yapmış tüm ilçe başkanlarımızın hakkının teslim edilmesi gerekir. Bu geceyi de bu hakkın teslimi için düzenledik. Huzurunuzda kongrede görevlerini devreden ve o güne kadar partisinin başarısı için emek harcayan tüm ilçe başkanlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi bayrağı yeni göreve gelen ilçe başkanlarımız aldı. Onların da sorumluluğu büyük ve işleri zor ama hepsinin daima yanında olacağız. Yakında il kongremizi gerçekleştireceğiz. Tıpkı ilçe kongrelerimizde olduğu gibi bu süreçte bizi iktidara taşıyacak süreçlerden birisi olacak. CHP emperyalizmin, diktatörlüğün ve bölünmenin karşısındaki en güçlü kaledir. Yalanlarla, iftiralarla, kabadayılıkla yıkılmayacak kadar köklü ve güçlüyüz. Halkımızın bize layık gördüğü ve yolunu açtığı iktidara yürürken demokrasiden, adaletten ve hukuktan yana olan herkesle birlikte yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Bugün bizlerle olan ve ilçe başkanlarımız için düzenlenen bu geceye katılan genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve il disiplin kurulumuza çok teşekkür ediyorum.

SOYER, UYUMLU ÇALIŞIYOR VE SİNERJİ YARATIYORUZ

Yücel’in ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de birlikte çalışmaya vurgu yaparak “ İktidara yürüdüğümüz bu dönemde çok çalışmaya ama uyum içinde, yan yana çalışmaya ihtiyacımız var. İl örgütümüz belediyemizle uyum çalışıyor, ilçelerimiz uyumlu çalışıyor ve bu bir sinerji yaratıyor. Bu sinerjiyi daha da arttırmalıyız. İlçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, genel merkezimizle iktidara yürüyoruz. Uyumu kaybetmeden halkımıza hizmet ederek bize verilen güvene layık olduğumuzda, kim ne derse desin iktidar kendiliğinden gelecektir. Tüm görev yapan ilçe başkanlarımıza emekleri için saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZKAN, KONGRELERİN KAYBEDENİ YOK

Konuşmaların ardından ilçe kongrelerinde görevi devreden ilçe başkanları ile 31 Mart seçimlerinde görevde olan tüm ilçe başkanlarına plaketleri takdim edildi. Plaket takdim töreninde kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da “ Siyasette emeklilik yok. Kongrelerimizde kazanan kaybeden yok, esas olan mücadele etmektir. İktidarı kucaklayıncaya kadar yorulmayacağınızı ve mücadeleden geri durmayacağınızı biliyorum. Sizler benim yoldaşım değil yol arkadaşımsınız. Hepinizi kutluyorum” dedi.

Konuşmacıların tamamı Elazığ ve Malatya’da deprem sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlar için üzüntülerine dile getirerek, bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.

CHP İzmir İl başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyon plaket takdimlerinin ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.